טיפים לאירוח משפחות בחגים

 

מדי שנה, לקראת סוף הקיץ ולפני שמתחילים חגי תשרי, משפחות מתחילות לתכנן מה יעשו בחגים הבאים עלינו לטובה, האם הם יארחו או יתארחו אצל אחרים ואצל מי. ישנן משפחות הבוחרות להימנע מכך ולנצל את ימי החג והחופשה בשביל לנפוש בחו"ל, אחרות לא מוכנות לוותר על המסורת של שולחן חג ערוך ומסביבו בני משפחה שונים. במקרים רבים, זו הזדמנות כמעט יחידה עבורם לפגוש חלק מבני המשפחה, אם לא את כולם.

 

זה לא פשוט לארח בני משפחה, אך אם מתכננים ועובדים נכון, אזי שהתהליך יכול להתבצע בצורה מושכלת, מסודרת, באופן שהמשפחה המארחת תהנה גם מתהליך העבודה וגם תהיה מהתוצאה שלו, וכן כל האורחים ייהנו מהחוויה, הן מהמפגש, הן מהאוכל ומכל שאר הדברים שבאים לידי ביטוי בארוחת חג.

 

תכנון שולחן חג, בפרט כשמדובר על ראש השנה (ישנן משפחות העורכות גם ארוחות חג בסוכות, וכמובן גם בחגים אחרים במהלך השנה), מתחלק לשניים. מצד אחד, יש את המנות "המסורתיות" שאפשר למצוא כמעט בכל בית יהודי. הכוונה לדגים, תפוח בדבש, גרעיני רימון ובמשפחות מסוימות נהוג גם להציע עוגות דבש כקינוח. מצד שני, הארוחה כוללת מנות "רגילות" שכל מארח בוחר להכין, בין אם זה על פי היכולות והידע שעומדים לרשותו, הדרישות והצרכים של האורחים, ועל פי פרמטרים אחרים.

איך מארחים משפחה בחג?

ניתן לחלק את התשובה לשאלה, כיצד נארח משפחה בחג לשני חלקים. החלק הראשון מתייחס למצב בו אנחנו מארחים בני משפחה רק לארוחת ערב, ואז עלינו לתכנן את הארוחה בלבד. החלק השני, מתייחס למקרים בהם המשפחה נשארת לישון אצלנו, ואז אנחנו צריכים לבחון כיצד לספק להם את כל התנאים והצרכים הנדרשים, בשביל שהם יוכלו ליהנות מזמן השהות שלהם אצלנו.

 

רוב המשפחות נוהגות להתארח רק בארוחת חג, אך במידה ויש צורך לספק להם מקום לינה, אזי שיש לוודא שיש חדר מותאם לכך, מרווח מספיק עבור כל בני המשפחה, לספק להם מיטות, מזרונים, מצעים, ולאפשר להם להרגיש כמו בבית. אם יש חיות מחמד לנסות ולמנוע מהם להטריד ולהפריע להם, אם יש להם ילדים קטנים, לספק להם את כל הפרטים, הציוד וכמובן לנסות להנעים את זמנם כמה שאפשר.

טיפים לתכנון ארוחת חג בצורה אופטימאלית

אם החלטתם לארח את ארוחת החג המסורתית, אזי שעליכם להיערך לכך מראש, בשביל שתוכלו לבצע את כל הדברים הנדרשים מכם מבעוד מועד ולארגן ארוחה ברמה גבוהה. הנה מספר טיפים שיכולים לעזור לכם לבצע ולהשלים את התהליך:

 

בשלב ראשון, צריך לדעת כמה מוזמנים אמורים להגיע לארוחה. אז יהיה אפשר לדעת כמה מנות להכין. צריך גם לברר ולהחליט ביחד איתם, האם כל אורח אמור להביא משהו (כך נהוג בלא מעט משפחות) או שמא המארחים מכינים הכל.

 

בשלב השני, יש לברר האם לאורחים יש "דרישות" מיוחדות. למשל, אוכל טבעוני, צמחוני, נטול גולטן וכדומה. כמובן אין סיבה לבקש מכל אורח לומר מה הוא רוצה, אלא רק מה הוא לא אוכל, או להבדיל, לנסות ולייצר תפריט עשיר עם מגוון מנות שיכולות להתאים לכולם.

 

בשלב השלישי, יש להחליט מה יהיה התפריט. מה להכין למנות ראשונות, עיקריות ואחרונות. רצוי שבכל סבב, יהיו כמה וכמה אפשרויות.

 

בשלב הרביעי, ברגע שהתפריט ידוע, אז אפשר לדעת מה צריך לקנות. רצוי מאוד לבצע את הרכישה במרוכז מספר ימים לפני הארוחה. יש לקחת בחשבון הן את זמן ההכנה וכן את העובדה שלפני החג, רשתות השיווק מלאות בקונים, יכול להיות עמוס וכן מחסור בפריטים מסוימים.

 

בשלב החמישי, רצוי להתחיל ולהכין את האוכל, יומיים-שלושה לפני הארוחה. מאחר וזה דורש אחסון, אז מוטב גם להקפיד שהמקרר יהיה ריק בשביל שיהיה ניתן לאחסן את מה שצריך.

 

בשלב השישי, ביום הארוחה עצמו, יש לסדר את השולחן מבעוד מועד, לפני שהאורחים מגיעים, להקפיד שהבית והמטבח יהיו נקיים, וכן רצוי מאוד לחמם את המנות הדורשות חימום לפני הגשה, בשביל שיהיה ניתן להגיש אותן באופן מיידי.

אפשר להחליט האם להגיש לאורחים את המנות השונות, לאפשר להם לקחת בעצמם בעזרת מזנון ערוך ומסודר או לסדר הכל על השולחן, וכל אחד יוכל לקחת מה שהוא רוצה.

 

 

 

המלצה - אתר ההמלצות של ישראל

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?

שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

 

 



המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר