קצת על המושג "קרקע להשקעה" יתרונות וחסרונות

 

קצת על המושג קרקע להשקעהאחת הקלישאות הידועות והפופולאריות בכל מה שקשור לעולם ההשקעות היא, קרקע להשקעה היא תמיד דבר טוב. כלומר, תמיד משתלם להשקיע את הכסף שלנו בקרקעות, יותר מאשר בדברים אחרים, דוגמא מניות, אגרות חוב, מטבע חוץ או מוצרים פיננסים אחרים.

 

גם אם זו קלישאה, הרי שיש בה לא מעט מן האמת. יחד עם זאת, צריך להכיר התחום, ללמוד עליו, ולהבין שלצד היתרונות הרבים ישנם גם חסרונות, וחשוב לדעת איך להתגבר עליהם. בשורה התחתונה, אם יש לנו מספיק כסף פנוי, ואנחנו פועלים בחוכמה, אין ספק שעדיף להשקיע את הכסף בקרקע ולא במקומות אחרים. בטווח הארוך, זה יכול לייצר לנו תשואה משמעותית יותר ולייצר עבורנו ביטחון כלכלי.

 

לפני שנסביר מה זו קרקע להשקעה ומה היתרונות והחסרונות שלה, צריך לציין, שלא כל קרקע שאנחנו רוצים להשקיע בה, זה אפשרי ולא כל קרקע שאנחנו נשקיע בה, נרצה להשתמש בה בסופו של דבר לבנייה לשימוש פרטי. בהחלט ייתכן שנרצה להשקיע בקרקע ובסופו של דבר, נעדיף לחפש יזמים שישתמשו בה, בין אם זה לצורך בניית מבני מגורים, מבני מסחר או מבנים אחרים. זה תלוי בהרבה מאוד גורמים.

מה זו קרקע להשקעה?

הרעיון של קרקע להשקעה הוא מאוד פשוט. רוכשים קרקע שניתן להשתמש בה או יהיה ניתן להשתמש בה בעתיד לצורך בנייה. ברגע שנוכל להשתמש בה, אזי שייפתחו בפנינו אפשרויות שנות. מאחר והמטרה שלנו היא להרוויח מהקרקע, אזי סביר להניח שנחפש משקיעים ויזמים שירצו לבנות על הקרקע ולשלם לנו על השימוש בה. הם יוכלו להרוויח מהמכירה של הנכסים ואנחנו נוכל להרוויח מהעסקה איתם וסביר להניח שגם נוכל להרוויח אחוזים מסוימים מהחוזים שהם סגרו מול הלקוחות שלהם.

 

זה לא פשוט למצוא בישראל קרקעות להשקעה, מאחר ורוב הקרקעות שייכות למדינה והיא לא ממהרת לשחרר אותם מידייה. לכן, צריך לעקוב היטב אחר הנעשה בשוק, לחפש קרקעות זמינות באזורים מיושבים, דוגמא קרקעות המוצעות למכירה על ידי בעליהם. לחילופין, אנחנו יכולים לחפש קרקעות חקלאיות שאמורות לעבור שינוי ייעוד ולשמש לבנייה. זה תהליך יותר מורכב, מאחר וזה יכול לקחת זמן. לכן צריך ללמוד את הנושא ולהיעזר באנשי מקצוע שמתמחים בכך.

היתרונות של קרקע להשקעה

נתחיל מהדברים הבסיסיים ביותר. קרקע היא לא דבר שנעלם. היא לא מתכלה ואם לא קורה משהו קיצוני (אסון טבע או גילוי חומרים מזהמים), הרי שתמיד נוכל להשתמש בה. זאת להבדיל ממוצרים פיננסיים אחרים שיכולים להיעלם בקלות רבה.

כמו כן, הביקוש לקרקעות תמיד יהיה גבוה, במיוחד במדינה כמו ישראל שאין בה הרבה קרקעות פנויות ויש עליה בתוחלת החיים, לכן יש עלייה בביקוש לדיור ועסקים. גם אם כרגע נדמה שהקרקע נמצאת במקום לא מבוקש, אנחנו רואים את שוק הנדל"ן משתנה כל הזמן, והמרכז מתקרב לפריפריה. הביקושים עולים ולכן סביר להניח שבעתיד, הקרוב או הרחוק, יהיה ביקוש גם לקרקע שברשותנו.

 

נקודה נוספת, ניתן לייצר תשואה משמעותית מקרקע בצורות שונות. אפשר להשתמש בה לבניית בנייני מגורים, בנייני עסקים, מקומות בילוי ועוד. ישנם מספיק דרכים ואמצעים כיצד להפוך את הקרקע לרווחית.

 

עוד נקודה שנזכיר בהיבט של יתרונות היא, מי שרוכש קרקע להשקעה יכול להשתמש בה גם לצרכים אישיים בעתיד. למשל, הוא יכול לבנות על הקרקע מבנה להשכרה ובעתיד להוריש אותו לילדיו או נכדיו.

החסרונות של קרקע להשקעה

החיסרון העיקרי שהתהליך מורכב. בניגוד לרכישת מוצרי פיננסיים שנעשים בצורה יחסית פשוטה באופן עצמאי או דרך סוחרים ומנהלי תיקי השקעות, הרי שכאן מדובר על תהליך שדורש הרבה מאוד מחקר, גיוס של אנשי מקצוע, הליכים משפטיים ועוד. מדובר בתהליך ארוך, מסורבל שגורר אחריו גם עלויות רבות.

 

עוד חיסרון הוא שהרבה פעמים כשמשקיעים בקרקע מסוימת, אף על פי שהיא גלויה וחשופה, לא תמיד יודעים מה מסתתר בתוכה ובעיקר מה התוכניות לגבי העתיד של האזור. זה יכול להשפיע במובנים שונים על ההשקעה ועל התשואה שלה.

חיסרון אחרון שנזכיר הוא, גם אחרי שרכשנו את הקרקע, יכול לקחת הרבה מאוד זמן עד שנתחיל לראות כסף ועוד רווח מהתהליך. זה דורש הרבה סבלנות ולא תמיד זה אפשרי בהתאם לגודל ההשקעה שלנו.

 

 

 

 

המלצה - אתר ההמלצות של ישראל

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?

שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

 

 



המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר