אתם חוסכים כסף כל חודש? כמה טיפים לחיסכון יעיל יותר

 

Tips for saving money every monthניהול נכון של משק בית הוא חשבון הוצאות שבועי-חודשי, בהתאם לצרכים, יכולות ותנאים, ולצידו חסכונות אליהם מפקידים סכומי כסף שונים במטרה שיום אחד נוכל להשתמש בהם במידת הצורך. אלו יכולים להיות חסכונות לטווח קצר, בינוני או ארוך.

 

ניהול כלכלי, בין אם הכוונה למדינה ובין אם זו כלכלה של חברה/עסק או משק בית משפחתי, מתבסס על הרעיון של הוצאות לצד חסכונות. ההוצאות נדרשות בשביל דברים יומיומיים, שבועיים ואחרים, צרכים, הנאות, השקעות לטווח ארוך ועוד, וחסכונות מיועדים בשביל לחסוך כסף לתקופות אחרות, אז יהיה צורך לבצע הוצאות גדולות או לחילופין, תקופות בהן לא תהיה הכנסה שוטפת כמו היום.

 

משק בית אמור לדאוג לחסכונות באופן קבוע, הן עבור לתקופות בהן ההכנסות המשפחתיות חלשות יותר, תקופות בהן ההורים יוצאים לפנסיה ואין להם מקור הכנסה (או שהוא מאוד מוגבל) וכן חשוב לפתוח תוכנית חסכון עבור הילדים, בשביל שיהיה להם בסיס כלכלי מסוים איתו הם יוכלו להתחיל את חייהם הבוגרים, אחרי שיעזבו את בית הוריהם.

 

זה לא מספיק רק לחסוך כסף, צריך לעשות את זה בצורה נכונה. החיסכון כשלעצמו הוא חשוב, אך אם מנהלים אותו בצורה לא נכונה, עלולים לא למצות את כל הפוטנציאל שלו. במילים אחרות, לא להרוויח כפי שיכולים. מדובר על אובדן הכנסה מיותר.

איך חוסכים כסף בצורה נכונה

בשביל לחסוך כסף בצורה נכונה, צריך להתייחס תחילה לתנאים שעומדים לרשותנו ולצרכים שלנו. כלומר, מה גובה התקציב החודשי שלנו, מה גובה ההכנסות שלנו, מה ההוצאות הצפויות, ומה סכום הכסף הזמין שנותר לנו לצורך חיסכון. כך נדע כמה כסף נוכל להפקיד כל חודש בתוכנית. חשוב לבחור תוכניות חסכון שנוכל לשנות את סכום ההפקדה, בהתאם ליכולות ולצרכים שלנו. כך תהיה לנו אפשרות להתאים את הסכום על פי תנאי המצב.

 

לאחר מכן, אנחנו צריכים לבחון איזו תוכנית לבחור על פי משך הזמן שנרצה לחסוך. כלומר, האם נרצה להפקיד מדי חודש סכום קבוע במשך שנה, שנתיים או יותר. ישנן תוכניות ארוכות טווח שאנחנו יכולים לפתוח אותן אחרי זמן מסוים ולסיים אותן. אנחנו צריכים לבחור מה חשוב ונכון עבורנו. זאת בשביל שנוכל לדעת כמה זמן נוכל לחסוך ומתי נוכל למשוך את הכסף ולהשתמש בו.

 

עוד נקודה שחשוב לציין, אנחנו צריכים להתייחס לסכום ההפקדה ולבחון עד כמה הוא משמעותי. מרבית התוכניות דורשות מינימום הפקדה. נניח ודורשים מאיתנו מינימום של 50 שקל, זה לא אומר שנכון להפקיד סכום כל כך נמוך. הרי במשך שנה, נוכל לחסוך רק 600 שקל. גם עם הריבית שנקבל, זה לא יהיה משמעותי מספיק. לכן, בחירת הסכום צריכה להיות סבירה והגיונית. בין הסכום שאנחנו יכולים להפקיד בלי לפגוע בחשבון ההוצאות החודשי שלנו לבין מספר שבאמת ייתן לנו ערך משמעותי בעתיד.

 

נקודה נוספת שאנחנו צריכים להתייחס אליה היא, לשם מה החיסכון נועד. האם הוא נועד עבור רכישת דבר מסוים (רכב, נכס), חסכון עבור ילד או לפנסיה. הסיבה שלשמה אנחנו פותחים תוכנית חיסכון משפיעה על תהליך ההתנהלות וכמובן על סכום הכסף שנרצה להפקיד מדי חודש בתוכנית. למשל, אם מדובר בתוכנית חיסכון לילד שאנחנו פותחים כשהוא נולד, מאחר וההנחה היא שהילד ישתמש בו רק כשיגיע לגיל 18, אז אפשר לבחור בסכומים נמוכים, מתוך הבנה שעם הזמן יצטבר סכום משמעותי.

איך בוחרים את התוכנית הנכונה

כאמור, זה לא מספיק רק לדעת איך לחסוך בצורה יעילה, צריך גם לדעת כיצד בוחרים את התוכנית הנכונה.

 

למשל, איפה נוכל לקבל את הריביות המשתלמות ביותר, מה תנאי התוכנית, מה גובה העמלות ודמי הניהול שנצטרך לשלם עבור התוכנית, האם זו תוכנית רגילה כזו שאנחנו מפקידים אליה כסף או כזו שמושקעת בשוק ההון ובמוצרים פיננסיים שונים.

 

אנחנו צריכים לבחון כל פרט ופרט, בהתאם לסכומים שברצוננו להפקיד, בהתאם לאופי החיסכון והצרכים שלנו, כך נוכל בסופו של דבר לבחור את התוכנית הנכונה עבורנו. אנחנו צריכים לחפש תוכנית שתייצר עבורנו את התשואה הגבוהה ביותר מצד אחד, ומנגד לשלם כמה שפחות. מעבר לכך, אנחנו צריכים לחפש תוכנית גמישה שנוכל למשוך ממנה את הכסף מתי שנרצה, ללא עלויות, באופן זמין ונגיש.

 

 

 

 

 

המלצה - אתר ההמלצות של ישראל

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?

שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

 

 



המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה