גם אתם מתקשים לזכור פרטים? כמה תרגילי זיכרון שמומלץ לאמץ

 

תרגילי זיכרוןלא מעט אנשים מתמודדים עם קושי לזכור פרטים שונים. אצל חלק מהאנשים מדובר בבעיה מילדות, בלי קשר לגיל או למשתנים אחרים, ולא מעט אנשים מגלים שיש להם קושי לזכור פרטים בשלבים מתקדמים יותר של חייהם. ניתן להתמודד ולפתור זאת באמצעות תרגילי זיכרון שונים.

 

צריך לעשות הפרדה בין אנשים שמתקשים לזכור פרטים, בגלל מבנה אישיות, אופי, רמות ריכוז וסיבות אחרות, לבין אנשים מבוגרים שמתמודדים עם מחלות כמו דמנציה או אלצהיימר, מחלות שידועות בכך שהן גורמות לאובדן זיכרון. מדובר על מחלות בלתי הפיכות ולינאריות, כלומר, הן מתקדמות כל הזמן בקו אחד, לצערנו, עד לרמה של אובדן זיכרון מוחלט. אנשים שמתמודדים עם מחלות אלו, יכולים להיעזר בשלבים המוקדמים שלהם בתרגילי זיכרון אך בהמשך זה פחות יעזור להם.

 

אנחנו יכולים למצוא שורה ארוכה של תרגילי זיכרון שיכולים לשרת אותנו, מגיל צעיר, אם אנחנו או ילדינו, מתמודדים עם הקושי לזכור דברים. תרגילים אלו יכולים לשרת אותנו בלימודים, עבודה, זוגיות, חיים פרטיים ועוד. הרעיון של תרגילים אלו, הוא להרגיל את עצמנו להשתמש בהם, לחשוב ולהתנהל בעזרתם, באופן כזה שנפנים את הרעיון של התרגיל ואז נוכל להשתמש בו כל הזמן, באופן מובנה.

דוגמאות לתרגילי זיכרון

דוגמא ראשון היא שינון. אנשים שמתקשים ללמוד, הרבה פעמים משתמשים בכלים של שינון החומר. שוב ושוב. למשל, הם מסכמים את כל החומר וקוראים אותו ללא הפסקה. בהתחלה הם קוראים אותו מספר פעמים ללא הפסקה, לאחר מכן הם קוראים חלק וחוזרים עליו בעל פה, עוצרים ושואלים את עצמם שאלות, בודקים איך הם יוצרים מהחומר סיפור שיהיה להם קל לזכור אותו. ישנם מקצועות שזה יכול להועיל מאוד, למשל, היסטוריה, תנ"ך, ספרות ועוד.

 

צריך לציין בהקשר זה, שאם ניתן להפוך את החומר לסיפור על פי לוח זמנים מסודר, עלילה מובנית או כל דבר אחר שיהיה בנוי בצורה של התחלה, אמצע וסוף, אזי שיהיה יותר קל לשנן ולזכור אותו.

 

דוגמא שנייה היא משחקים. אנחנו יכולים לייצר לעצמנו משחקים שונים שיעזרו לנו לזכור. אחת הסיבות שנהוג לשחק עם ילדים משחקי זיכרון, היא בשביל לאמן את המוח שלהם לזכור דברים בצורה טובה. בהמשך, אפשר לייצר משחקי זיכרון עם פרטים וחומרים שונים. אפשר להכין שאלות, תרגילים, אפשר לבצע מבחנים, ועוד.

 

ניתן למצוא הרבה מאוד משחקים שמאמצים ומאמנים את המוח ללמוד כיצד לזכור. החל ממשחקי קלפים, שחמט, חידות, משחקי לוגיקה, פאזלים ועוד. רצוי להשתמש במשחקים אלו.

 

דוגמא שלישית היא שימוש באמצעים וחומרים שונים. למשל, אפשר להשתמש בתמונות שיזכירו לנו את הפרטים שאנחנו צריכים לזכור, ציורים או דברים אחרים. אפשר גם להשתמש כמובן גם בקולות או מוזיקה, ובדברים אחרים שיכולים לעזור לנו בכך.

 

דוגמא רביעית, ניתן להיעזר בפתקיות לוחות או דברים אחרים עליהם נרשום את הדברים שאנחנו צריכים לזכור, ועם הזמן המוח ילמד ויפנים את הפרטים הרשומים עליהם. כך, אגב, עושים הרבה מאוד סטודנטים ותלמידים אשר צריכים ללמוד פרטים שונים. הם ממלאים את הבית בפתקים עם עובדות ונתונים, ובכל חדר אליו הם נכנסים, נתקלים בפתקיות שהם צריכים ללמוד. עם הזמן, הם זוכרים את מה שכתוב עליהן בעל פה.

 

דוגמא חמישית, שימוש בחברים ובני משפחה. אנחנו צריכים לגייס אותם לעזור לנו לזכור טוב יותר. למשל, הם יכולים לשאול אותנו שאלות, לעשות לנו מבחנים, לייצר איתם פעילויות שקשורות לנושאים שונים שעלינו לזכור. חשוב שהם לא יתנו לנו את התשובה, אלא יגרמו לנו להגיע אליה בעצמנו.

מה עוד יכול לעזור לנו לזכור טוב יותר?

מלבד תרגילי זיכרון, הרי שאנחנו יכולים להשתמש באמצעים נוספים שיכולים לשרת אותנו. למשל, תזונה. ישנם פריטי תזונה מסוימים שנחשבים טובים לזיכרון. מדובר על מוצרי מזון נוגדי חמצון, בעיקר פירות וירקות.

 

כמו כן, אנחנו צריכים לישון טוב בלילה, בשביל שנהיה עירניים ונוכל לחשוב בצורה בהירה וחדה. זה בוודאי נכון לפני מבחנים או דברים אחרים בהם עלינו לגייס את הזיכרון שלנו.

 

נקודה נוספת שעלינו ליישם היא יציאה מהשגרה. הרבה פעמים, אם אנחנו מתרחקים מדבר מסוים, למשל חומר למבחן, אנחנו גם לומדים אחר כך טוב יותר וגם זוכרים את החומר בצורה הרבה יותר חדה. 

 

 

 

המלצה - אתר ההמלצות של ישראל

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

 

 



המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ