הקיץ הגיע ואיתו עונת הרחצה - טיפים והמלצות על חופי הכינרת

 

טיפים והמלצות על חופי הכינרתאחד הבילויים הפופולאריים ביותר בקיץ על משפחות ישראליות, זוגות וחברים, הוא לבלות בחוף הים, ואפשר לעשות קמפינג עם אוהלים, מנגל וכל מה שקשור לכך, אז עדיף. לשמחתנו, אנחנו נהנים בישראל מרצועת חוף מרשימה מצפון לדרום בגבול המערבי, מרצועות חוף בים האדום בנקודת הגבול הדרומית, אך אנחנו גם נהנים משורה של חופים בכינרת, ימה שנמצאת בצפון מזרח.

 

כל השנים חופים בכינרת משכו אליהם הרבה מאוד מטיילים, בוודאי ישראלים, אשר ביקשו לבלות שם מספר שעות, לילה או יותר מכך. בשנים האחרונות, נעשו ניסיונות רבים, חלקם מאוד מוצלחים, לשפר את איכות החופים והגישה אליהם, זאת במטרה למשוך כמה שיותר מטיילים ולאפשר להם ליהנות מהשהות במקום, כמה זמן שהם רק ירצו ויוכלו לבלות בו.

מעט על הכנרת

כאמור, הכנרת נמצאת באזור צפון מזרח, באזור הגליל המזרחי. בחלקה המערבי אפשר למצוא את העיר הגדולה באזור, טבריה ושורה ארוכה של קיבוצים ומושבים, בחלקה המזרחי היא גובלת עם רמת הגולן.  שטחה של הכנרת הוא 166 קמ"ר, והיא נמצאת 212- מתחת לגובה פני הים. הכנרת במשך שנים היוותה מקור מים עיקרי למדינת ישראל, משם היה נהוג לשאוב לשימושים שונים.

בסך הכל ישנם 29 חופים מוכרזים בכנרת. כלומר, חופים בהם יש שירותי הצלה פעילים, וכן אפשר לקבל שירותים נוספים, כמו מקלחות, שירותים, מתקני הצללה, ומתחמים נוספים. לא בכל חוף בכנרת אפשר לעשות קמפינג, ולא בכל חוף מותר כמובן להדליק אש או לדוג. לכן חשוב לדעת איפה ניתן ומה הם החופים המומלצים.

המלצות על חופי כנרת

חוף חוקוק – החוף נמצא שלושה קילומטר מקיבוץ גינוסר, צפונית לטבריה. החוק כולל כאמור שירותי הצלה, מסעדה, שירותים ומקלחות, נגיש עבור נכים ואנשים עם מוגבלויות בתנועה. יש בו הרבה מאוד מתקני משחקים לילדים, אינטרנט אלחוטי זמין ואפילו מקום להטעין פלאפונים.

אסור להכניס אליו בעלי חיים, גנרטורים ומערכות הגברה וכמו כן, אסור להדליק בו מנגלים. ניתן לשכור בו אוהלים וקרוואנים ללינה.

 

חוף צאלון – החוף נמצא בחלק המזרחי של הכנרת, קילומטר צפונית מצומת כורסי. החוף כולל שירותי הצלה, מקלחות ושירותים, יש בו מזנון, ואפשר ליהנות בו מאזורים מוצללים. להבדיל מחוף חוקוק, אין בו נגישות לנכים וכן אפשר להדליק בו מנגלים, אך אסור להשמיע בו מוזיקה ואסור להשתמש בו במערכות הגברה.

החוף כולל אזור מיוחד המותאם לאוהלים. אזור זה כולל חלקים מוצללים, מדשאות ותאורה.

 

חוף גופרה – לא הרחק משם, על כביש 92, בחלק המזרחי של הכנרת, 2 קילומטר מעין גב, אפשר למצוא את חוף גופרה. החוף כולל שירותי הצלה, שירותים ומקלחות, מזנון, אזורים מוצללים, הוא נחשב לחוף מאוד שקט. אין אפשרות להפעיל בו מוזיקה, אך הוא כולל אזור קמפינג עם אפשרות לשכור אוהלים מחוברים לחשמל וכוללים מים ומקרר.

החוף כולל גם אזור מיוחד בו ניתן להוריד אופנועי ים וכלי שייט אל המים (באישור).

 

חוף גנים – החוף נמצא על כביש 90, לא הרחק מהעיר טבריה. הוא כולל שירותי הצלה, שירותים ומקלחות, יש הנגשה לנכים באופן חלקי. החוף כולל מדשאות גדולות, וניתן גם לשכור בו אוהלים, להדליק מנגל וליהנות מפארק מים בתשלום. החוף מופעל על ידי עיריית טבריה והוא קרוב לאזור המלונות של העיר.

 

חוף בורה בורה – חוף זה נמצא על כביש 90, לא רחוק מהיציאה מטבריה לכיוון צפון. הוא כולל שירותי הצלה, מזנון ובר, ומעוצב בצורה מאוד יפה (פראית). החוף כולל מבנים במבוק שניתן לשכור וכן פינות זולות. מעת לעת נערכות במקום מסיבות חוף (יש צורך לברר מתי בדיוק).

 

חוף גיא – אחד מהחופים המפורסמים ביותר בטבריה. הכניסה אליו היא מכביש 90, דרומית לעיר. הוא כולל שירותי הצלה, מזנון ומסעדה, שירותים ומקלחות, יש הנגשה לנכים וכן הוא כולל פארק מים עם מתקנים שונים. אפשר גם ליהנות בחוף מאטרקציות ספורט ימי. הכניסה לחוף בתשלום.

 

מה חשוב לזכור על קמפינג ובילוי בכנרת בקיץ

בכנרת ניתן למצוא, כאמור, 29 חופים מוכרזים. לא בכל חוף אפשר לעשות קמפינג כפי שלא בכל חוף אפשר למצוא את כל האטרקציות שאנחנו מבקשים וצריכים בשביל ליהנות מביקור בקיץ, בין אם זה לכמה שעות ובין אם זה לכמה ימים.

 

לפני שאנחנו ממהרים לנסוע, חשוב מאוד שנלמד על החוף אליו אנחנו רוצים להגיע. נראה מה יש בו, מה תנאי הגישה והשהות במקום, וכן מה רמת העומס הצפויה בתקופה בה אנחנו מתכוונים להגיע אל המקום. בחלק מהחופים, כאמור, ניתן לשכור אוהלים וקרוואנים. מומלץ לעשות זאת בהקדם בשביל שנוכל לשריין לעצמנו מקום מראש.

 

חשוב להקפיד ולשים לב, לתנאי מזג האוויר, תנאי המים, וכן יהיה נכון מצידנו לבדוק אילו שירותים אנחנו יכולים למצוא במקום, בשביל להבין איך להיערך, אם חס וחלילה קורה משהו או חסר לנו דבר מה. במידה ואנחנו בוחרים לערוך קמפינג קרוב לטבריה, אז תמיד אפשר להיעזר בחנויות שונות בעיר, אם חסר או צריך משהו.

 

לפני סיום, צריך לזכור שלא בכל החופים הכללים דומים, לכן יש לקרוא מה הם כללי השהות במקום וכמובן יש להקשיב לשירותי ההצלה, אם אנחנו בוחרים להיכנס למים שלחות או לבצע פעילות של ספורט ימי במקום.

 

 

המלצה - אתר ההמלצות של ישראל

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

 

 



המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ