יש לכם אתר? אל תוותרו על הצהרת נגישות והתאמת האתר

 

accessibilityכשאנחנו בונים אתר אינטרנט, עסקי או אחר, עלינו לקחת בחשבון שישנם סוגים שונים של גולשים. ישנם גולשים צעירים ומבוגרים שיכולים לגלוש באתר אינטרנט בצורה פשוטה, נוחה, הם לא צריכים עזרה ויכולים להשתמש בו כפי שאנחנו מצפים שיעשו בצורה חלקה. לעומת זאת, ישנם גולשים, המתמודדים עם מוגבלויות שונות אשר מחייבות אותנו לבצע התאמות שיאפשרו להם לגלוש באתר שלנו בצורה נוחה. לשם כך יצרו הצהרת נגישות.

 

הרעיון של הצהרת נגישות היא להפוך את זירת הרשת בכלל ואתרי אינטרנט בפרט, לזירה נגישה עבור כלל האוכלוסייה. בדיוק כפי שיש כללים ואמצעי נגישות המיועדים לאנשים עם מוגבלויות בתנועה במרחב הציבורי, בין אם מדובר באנשים שמשתמשים בכסא גלגלים ובין אם מדובר באנשים שיש להם בעיות ראייה או שמיעה, הרי שכך גם יש כללי נגישות ברשת. כללים המיועדים להפוך את האתר להרבה יותר נוח עבור מי שמתמודד עם מוגבלויות שונות.

למי זה מיועד ואיך זה מתבצע?

כשאנחנו רואים אמצעי נגישות במרחב הציבורי, ברור לנו לכאורה למי זה מיועד ומה ההיגיון שעומד מאחורי זה. כך גם צריך להיות כשמדובר על הצהרת נגישות ואמצעים המיועדים להקל על אנשים כשמדובר ברשת האינטרנט.

בעיקרון, מדובר על קבוצות שונות של אנשים שסביר להניח יתקשו מאוד לגלוש באתר אינטרנט שבנוי בצורה רגילה. מדובר על קבוצות כגון, אנשים שיש להם בעיות בראייה ולכן הם צריכים להשתמש בפונטים מיוחדים, גדולים יותר, אנשים שיש להם בעיות בתנועת הידיים ולכן צריך לספק להם כלים ודרכים כיצד לעבור מעמוד לעמוד בצורה נוחה ופשוטה, כמו כן, צריך לספק כלים לאנשים שמתקשים בעבודה עם אינטרנט ולכן צריכים להיות קיצורי דרך והסברים כיצד לאתר עמודים ואפילו להדפיס אותם.

 

אמצעי נגישות באתר אינטרנט נועדו גם לשרת אנשים שלא מכירים את עולם האינטרנט וצריכים עזרה, אנשים שיש להם קושי בקריאה, אנשים שלא בהכרח יכולים להשתמש בעכבר ויותר קל להשתמש במקלדת (אז ניתן לבצע פעולות שונות באמצעות מקשים מסוימים). אמצעי נגישות כוללים גם שירות תמיכה מוגבר למי שלא מסתדר עם האתר וכן הסבר מפורט כיצד הוא פועל ואילו מקשים או אמצעים יכולים לעזור.

 

חשוב מאוד להבהיר שתי נקודות עבור מי שבונה אתר אינטרנט עם אמצעי נגישות: נקודה ראשונה, היום כל אתר שיש לו אמצעים כאלה, זוכה לנקודות חיוביות בתהליך הקידום של האתר. כלומר, זה פרמטר חשוב שגוגל בוחן אותו. נקודה שנייה, יש לציין שהאתר מכיל אמצעי נגישות. ישנו אייקון ספציפי שאפשר להציב באתר, אחרי שמבצעים את ההתאמות הנדרשות, וכך כל מי שנכנס יכול לראות שאכן מדובר באתר נגיש.

איך מבצעים את ההתאמות הנדרשות?

בעיקרון, כבר כשבונים אתר אינטרנט צריך להתחיל לחשוב על כל השלבים כיצד להתאים אותו לקהל היעד, בפרט לאנשים שזקוקים לאמצעי נגישות. לכן חשוב מאוד לבצע את התהליך באופן מסודר עוד לפני שהאתר עולה לאוויר.

 

ישנן דרכים שונות כיצד לעשות זאת. אפשר שהאתר ייבנה על ידי גורם מקצועי שיעבור על כל שלב ויבחן שאכן הוא מותאם להצהרת הנגישות כפי שהיא. אפשר למצוא את הכללים דרך גורמים שונים שעוסקים בנושא ומקדמים אותו. חשוב מאוד שהאתר ייבנה באופן תואם להצהרה בשביל שהוא יעמוד בתקן באופן מלא ויהיה אפשר להשתמש באייקון המלמד שהאתר אכן נגיש. זה תו תקן ייחודי שיכול לעזור לאתר גם מול הגולשים וגם בצורות אחרות.

 

דרך נוספת היא להשתמש במערכות אשר מבצעות את התהליך באופן אוטומטי. במקרים מסוימים, חברות אחסון אתרים וחברות אחרות מבצעות את התהליך עבור בעל האתר מבלי שהוא צריך לבצע שום דבר. אחרי שהתהליך מסתיים, אז אפשר לראות שהוא נושא את האייקון הנדרש.

 

כמובן שאם בעתיד יהיו שינויים בהצהרה, כלומר יהיו שיפורים, שדרוגים, יהיה צורך להוסיף פרטים מסוימים, אז יהיה צורך לבצע את ההתאמות הנדרשות לכך. לכן גם חשוב לציין כל הזמן מתי ההצהרה עודכנה. שכן אם היא עודכנה לפני זמן רב, יכול להיות שהיא לא רלוונטית יותר. זו גם הסיבה שצריך לבדוק לעיתים תכופות מתי ההצהרה עודכנה ולבצע את העדכון הרלוונטי באתר. זה ישפר את הגישה לאתר עבור מי שזקוק לכך.

 

 

 

פרסום מאמרים וכתבות

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה? 

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

 

המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול