המלצות על מערכות סאונד

המלצות על מערכות סאונדכולנו אוהבים מוסיקה, וכמה טוב שיש כל כך הרבה דרכים להאזין לה. דרך וותיקה ומועדפת להאזין למוסיקה היא בעזרת מערכת סטריאו משולבת – זאת למרות הדומיננטיות הרבה של נגני מוזיקה ניידים וסמארטפונים המאפשרים האזנה למוסיקה בכל מקום. חובבי מוסיקה "שרופים" אוהבים להרכיב את מערכת הסאונד שלהם בעצמם, ולרכוש כל רכיב בנפרד, אבל אתם לא חייבים לעשות זאת כך. אפשר לחפש (וגם למצוא) המלצות על מערכות סאונד שיאפשרו לכם למצוא את מה שמתאים לכם – ואולי אפילו להשתמש בהן כמערכת קולנוע ביתית בשילוב מסך חיצוני.

מערכות סאונד: מה הן האפשרויות כיום?

מערכת סטריאו (או: רמקול פאסיבי) – דרך מוכרת וידועה להאזין למוסיקה. זוהי מערכת משולבת ופשוט להפעלה לעומת מערכות סאונד אחרות. חלק ממערכות הסטריאו מגיעות עם מגברים ורמקולים מובנים וחלק מהן מגיעות עם חלקים נפרדים. סוג זה של מערכת יהיה זול ביחס למערכות סאונד אחרות.

 

רמקול מוגבר – זהו רמקול המגיע בגדלים שונים הכולל מגבר פנימי. ניתן להשמיע בעזרתו מוסיקה, אך לא להשתמש בו לקריוקי. חיסרון  בולט: על רמקול זה להיות מחובר לחשמל ברציפות במשך פעולתו. אין בנמצא רמקולים מוגברים ניידים (מלבד סוג הרמקול הכיסי כמו זה של JBL ודומיו). רמקול זה נפוץ במסעדות, בתי עסק, מוסדות לימוד ועוד. רמקול מוגבר כולל חיבורים כמו בלוטות', USB, AUX ואחרים. יש משתמשים שרוכשים יותר מרמקול מוגבר אחד ומפזרים אותם בחדר כדי ליצור תנועת סאונד מקיפה.

 

בידורית – מדובר במכלול הכולל רמקול, מגבר וחיבור לנגן מוסיקה באמצעות בלוטות', USD או AUX. ניתן למצוא דגמים שונים של בידוריות – ניידות ונייחות. בידורית נפוצה למטרות קריוקי וגם עבור טקסי בית ספר ובאולמות אירועים. יש בידוריות בעוצמות שונות – גם של 800 וואט.

 

רמקול שקוע – סוג של רמקול "בילט-אין" בקיר – פריט עיצובי יותר ממוצר המספק איכות סאונד טובה (למרות שיש מספר דגמים שגם נראים טוב וגם מספקים איכות מרשימה). רמקול שקוע מותקן בשקע שעוצב על ידי איש שיפוצים באופן שלא יבליט את הרמקול כלפי חוץ.

 

רמקולים שקועים – שלושה סוגים עיקריים:

רמקול שקוע עגול – נפוץ יותר במקומות יוקרתיים ופחות בבתים, בעיקר באולמות אירועים או במרחבים מוסדיים. לעתים משמשים לצורכי כריזה בלבד.

 

רמקול שקוע מלבני – הפופולארי ביותר בין שלושת הסוגים והנפוץ ביותר בסביבה הביתית כיוון שקל לתכנן אותו ולעצב את מבנה השקע שלו בהתאם. הסאונד שלו איכותי ונקי יותר, למרות שהעיצוב שלו פחות "מרשים" מזה של השקוע העגול.

רמקול שקוע סנטר – כולל שני רכיבי וופר ורכיב טוויטר אחד, ובעל צורה זהה לצורה של שקוע מלבני.

 

מערכת סאונד ביתית – איפה בבית כדאי להתקין?

התשובה לשאלה הזו תלויה בשימוש שלכם במערכת. היום ניתן להתאים לכל חלק בבית מערכת שמע מתאימה. ברור שאתם לא זקוקים למערכת שמע במחסן (למרות שאולי שיש כאלו שיאהבו את הרעיון), אבל ישנם כאלו שאוהבים לשמוע מוסיקה בזמן שהם מתרחצים באמבט (ואז חובה להתקין מערכת שמע עמידה למים). כאשר מדובר על חלל גדול, ייתכן שיהיה צורך לרכוש יותר מרמקול אחד – סט כפול ואולי יותר. לעתים קרובות עדיף יהיה לרכוש שני רמקולים קטנים יותר אשר רמקול אחד גדול ועוצמתי, כיוון שלא תוכלו ליהנות מאיכות סאונד טובה באופן שווה ונוח בכל האזורים בחדר. ניתן להתאים מערכת סאונד לגינה ולכל מקום אחר בבית – ואפילו לצרכי קריוקי (כי מי לא אוהב לשיר עם זיופים, ושכולם ישמעו אותו?)

 

 

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

פרסום עסקים חינם או מקודם בתשלום

המלצות טיולים בארץ

המלצות טיולים בחו"ל

בלוג - כתבות מאמרים וטיפים בתחומים שונים

פרסום עסקים חינם

קידום משולב בגוגל ואתר המלצה - פרסום עסקים מתקדם

טיפים לעסקים

מתכונים מומלצים

אינדקס עסקים והמלצות בפריסה ארצית ובתחומים שונים

 

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?

חייגו 0722-400-400 או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ