קיבלתם הודעת תשלום בסלולר או במייל? כך תדעו שזה אמיתי ולא הונאה

 

עם הזמן, לצערנו, הטכנולוגיה אשר אמורה להטיב איתנו ולספק לנו כלים ודרכים לחיות חיים הרבה יותר נוחים, איכותיים ובטוחים, הופכת כלי בידי גורמים אשר מבקשים לנצל זאת לצרכים בעייתיים, בין אם הם חוקיים או לא. דוגמא טובה לכך אפשר לראות בכל מה שקשור לנושא של הונאות ופישינג דרך מכשיר הסלולר או המייל האישי שלנו.

 

במאמר זה, אנחנו נסביר מה זה בדיוק הונאות ופישינג, כיצד ולשם מה זה מתבצע, ואיך אנחנו יכולים להתמודד עם זה בצורה נכונה. חשוב לומר גם את המובן מאליו, עצם זה שיש מקרי הונאות או מקרים של פישינג, לא אומר שעלינו לוותר על השימוש בטכנולוגיה מתקדמת וגם לא מחייב שאנחנו נמצא את עצמנו מותקפים כל הזמן. זה כן מחייב אותנו להיות ערניים ולנהוג במשנה זהירות בכל פעם כשאנחנו נתקלים בסיטואציה שכזו.

 

היום אנחנו מוצאים את עצמנו יותר ויותר מתמודדים עם סיטואציות של הונאות ופישינג. זה קורה, הן בגלל שאנחנו הרבה יותר חשופים מאשר היינו בעבר וכן בגלל שגורמים שונים המשתמשים בשיטות אלו, מצאו דרכים כיצד להתפתח בתחום ולהיעזר בכלים הרבה יותר אפקטיביים מבחינתם. יחד עם זאת, אנחנו יכולים למצוא גם לא מעט כלים ואמצעים להתגונן מפניהם.

מה הכוונה בהונאה ופישינג?

האינטרנט, על כל יתרונותיו הרבים, מהווה בסיס נרחב עבור אנשים שרוצים לעשות כסף קל ולנצל את תמימותם של משתמשים רבים. אחת הדרכים האפקטיביות עבורם היא להשתמש בשיטות הונאה שונות אשר מאפשרות להם למשוך משתמשים להעביר להם פרטים אישיים או כסף, בטוענות שונות.

 

למשל, הרבה פעמים אנחנו יכולים למצוא את עצמנו מקבלים הודעות לכאורה אמיתיות מגורמים עלומים, לפיהם אנחנו צריכים לשלם תשלום מסוים בגין חוב על ביצוע פעולה שעשינו. מדובר על חוב דמיוני שלא קיים. אך אותם גורמים שיוצרים את ההונאה הזאת, בונים על כך שלא כל אחד מאיתנו שם לב לכך או בוחן את ההודעה לעומק, ולכן הוא יעדיף לשלם ולא לבדוק האם באמת הוא חייב כסף או לא.

 

ישנן דרכים נוספות לייצר הונאה או פישינג, למשל, הצעות לרכישה של מוצרים ושירותים, הזמנה להשאיר פרטים אישיים במטרה לקבל פרס או מתנה בזמן שהגורם אשר מקבל אותם עושה בהם שימוש לצרכיו, מכתבים שנראים אמיתיים לשליחת תשלום עבור שירות מסוים ועוד.

 

מדובר בהונאות לכל דבר, שכן אין שום דבר אמיתי שעומד מאחוריהן, אין שום גורם שמספק שירות או כל דבר אחר. בהרבה מאוד מקרים, באופן טבעי, אם אנחנו נבחן מי הגורם שעומד מאחורי הדיווח, נגלה שלא מדובר בכתובת אינטרנט אמיתית, סביר להניח שנגלה שהמקורות בכלל נמצאים בארצות אחרות, ובטח שאין שום קשר לגורם אמיתי, בין אם זו מוסד ממשלתי, רשות מקומית או חברה עסקית.

איך אפשר להתמודד עם מצב כזה?

בראש ובראשונה, עלינו לדווח על כך. אנחנו יכולים לדווח למשטרה ולגורמים רשמיים אחרים. אם אנחנו לא היחידים שקיבלנו את ההודעות או היחידים שביצענו מה שהתבקשנו לעשות, אזי סביר להניח שהגורמים הרלוונטיים יחקרו זאת באופן יסודי.

 

שנית, אנחנו צריכים לבדוק היטב האם מדובר במשהו אמיתי. לשם כך, אנחנו יכולים לבדוק את הכתובת של ההודעה, אם צוין שם של חברה אז אפשר לפנות אליה לבירור פרטים, רצוי מאוד לבקש לברר עם גורם אנושי במה מדובר ולא להסתפק רק בהודעה דרך המייל או הסלולר.

 

שלישית, יש לנו אפשרות להשתמש היום בשורה ארוכה של תוכנות ואפליקציות שאמורות למנוע מגורמים אלו ליצור איתנו קשר. למשל, ישנן אפליקציות שנועדו לסמן הודעות ספאם ולהזהיר אותן מפניהן.

 

ארבע, ברוב המקרים הודעות מסוג זה יגיעו אל תיבת הספאם שלנו במייל. לכן אנחנו מראש צריכים לקחת אותן בעירבון מוגבל ולא להתייחס אליהן. בדרך כלל אל תיבה זו יגיעו הודעות לא אמיתיות.

 

חמש, עלינו להיות חכמים והגיוניים. אף גורם לא ייתן לנו מתנה או פרס ככה סתם. אנחנו צריכים לדעת מתי יש לנו חוב ולמי. לכן, שום גורם לא אמור להפתיע אותנו בהודעות שמציינות חובות שלא קיימים או מתן פרס תמורת פרטים אישיים. אנחנו צריכים להיות מודעים שהאינטרנט, עם כל היתרונות שלו, מביא עמו גם לא מעט דברים שליליים.

 

ובכל מקרה - כשיש ספק, אין ספק! אל תחכו או תתעצלו, חייגו לשם הספק ממנו קיבלתם הודעה ובררו האם ההודעה הזו אמיתית או הונאה
טלפון אחד יכול למנוע מכם הרבה כאב ראש עתידי

 

 

 

 

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

 

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר