מעשנים סיגריות? הילדים בסביבה שלכם? כמה פרטים שחשוב שתדעו

Cigarette smokersלא מעט חבר'ה צעירים, בחורים ובחורות, מתחילים לעשן בגיל צעיר, לרוב בגיל ההתבגרות. זה חלק בלתי נפרד ממה שאוהבים לכנות "מרד הנעורים", רצון להיות חלק מהחבר'ה או כפי שאנשים מבוגרים מסתכלים על זה לא פעם "רצון להיות מגניבים". הבעיה היא, כשמתחילים עם זה בגיל צעיר, אז מאוד קשה להפסיק בהמשך. יש שלב מסוים בו הפסקת עישון היא הכרחית מבחינה בריאותית ומבחינת הסביבה.

 

כאשר צעירים שמעשנים מתבגרים ומקימים משפחה, הם מבינים עד כמה העישון הוא בעיה וסכנה, לא רק עבורם אלא גם עבור בני משפחתם, ובפרט ילדיהם. היום יותר מתמיד, אנחנו יודעים את הסכנות של העישון ומבקשים להילחם בהן. הסכנות לא משפיעות רק על המעשן עצמו אלא גם על סביבתו, אשר הופכת להיות "מעשנים פאסיביים". לכן ישנם הרבה מאוד מגבלות שמונעות עישון במקומות שונים. המעשנים צריכים להטיל על עצמם מגבלות, במקומות בהם אין הגבלות חוקיות לכך.

 

לפני שאנחנו נסביר על הסכנות הטמונות בעישון ליד ילדים, וכיצד אפשר לנסות להפסיק לעשן לידם ובכלל, חשוב לומר, זה תהליך שיכול לקחת זמן. עישון זו התמכרות והרגלי חיים. לכן, חשוב מאוד להתחיל בתהליך בשלב מוקדם ולא לחכות עד לרגע בו יוולדו ילדים או הם יגדלו.

אילו סכנות טמונות בעישון ליד ילדים?

השפעות העישון על ילדים, מתחילים כבר בשלב שהם בבטן אימם. זו אחת הסיבות מדוע נשים שנכנסות להריון חייבות להפסיק לעשן, ומוטב שיפסיקו עוד בשלב התכנון ולא כשהריון קורה בפועל. העישון יכול להשפיע על התפתחות העובר ולגרום למחלות, מומים ובעיות שונות שישפיעו הן על הלידה והן על מהלך חייהן.

 

כאמור, תינוקות וילדים מושפעים מעישון פאסיבי וברמה הרבה יותר משמעותית מאשר מבוגרים. מאחר ודרכי הנשימה שלהם צרות והמערכת החיסונית איננה מפותחת מספיק, אזי שהם מתקשים להתמודד עם עישון פאסיבי ועלולים למצוא את עצמם במצבים מאוד בעייתיים מבחינה בריאותית.

 

למשל, הם עלולים לשאוף הרבה יותר כימיקלים מזיקים מהעישון מאשר אנשים מבוגרים כתוצאה מכך שדרכי הנשימה שלהם צרות, הם עלולים לשאוף הרבה יותר רעלנים שנותרו מהעישון בסביבה, זאת כתוצאה מכך שהם זוחלים על הרצפה ומכניסים אלמנטים שונים שאותם רעלנים נדבקים אליהם, לפה.

 

בעיקרון, עישון פאסיבי אצל תינוקות וילדים יכול לגרום להם לבעיות בנשימה ובלב, להגביר את הסיכון למוות פתאומי בעריסה, לחלות במחלות כמו אסתמה, דלקות בריאות ובגרון, זיהומים באזורים שונים בגוף, סרטן ילדות כגון לוקמיה, דלקות בקרום המוח, פגיעה בחוש הריח ועוד.

 

מחקרים שנערכו בשנים האחרונים מלמדים שילדים אשר חיים בבית בו ההורים מעשנים, מתמודדים גם עם בעיות של קשיי למידה והתנהגות. לכך צריך להוסיף בעיה נוספת שצפויה להתפתח בעתיד והיא, ילד שגדל להורים מעשנים, עלול לפתח סקרנות לעישון ולהפוך למעשן בעצמו.

איך מגנים על ילדים מפני עישון פסיבי?

בשביל להגן על ילד מפני עישון פאסיבי, צריך קודם כל להפסיק לעשן. היום ישנן דרכים שונות כיצד לעשות זאת. בין אם זה באמצעות ארגונים וגופים שונים שעוזרים להפסיק לעשן ובין אם זה באמצעות טיפולים אחרים. כפי שציינו, יש לעשות את זה מספיק זמן מראש, לפני שהילד נולד, על מנת שתהיה לכך השפעה אמיתית.

 

במידה ולא רוצים להפסיק לעשן לגמרי, אזי שאפשר למצוא דרכים כיצד להגן על הילד מפני עישון פאסיבי. בראש ובראשונה, יש לקבוע כללים ברורים מתי ואיפה אפשר לעשן.

 

למשל, ישנם הורים שאינם מעשנים בבית בכלל. הם מעשנים בחצר, במרפסת, בגינה ציבורית או בכל מקום אחר. ישנם הורים אשר בוחרים לא לעשן ליד הילדים בכלל, ולכן הם מעשנים רק בשעות שהילדים במעון או בגן. כמובן שזה מחייב אותם גם לדאוג לא לעשן ליד הצעצועים והמשחקים שלהם.

 

הרבה מאוד הורים גם עוברים ממצב של עישון קבוע לעישון חברתי. כלומר, הם כבר לא מעשנים כל הזמן, בכל מקום, אלא רק באירועים חברתיים. אירועים אליהם הם הולכים לבד, בלי הילדים. בדיוק כמו שיש הורים הבוחרים לשתות אלכוהול לא ליד הילדים, אלא רק באירועים מסוימים.

 

יחד עם זאת, הבחירה הטובה ביותר, מבחינה בריאותית, התנהגותית וחינוכית היא להפסיק לעשן ולהימנע מכך בכל מצב, וכמה שיותר מוקדם.

 

 

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

 

 

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ