כיצד לגבות ולשחזר היסטוריית צאט לוואטסאפ

 

כיצד לגבות ולשחזר היסטוריית צאט לוואטסאפחלק גדול מהשיחות שלנו עם אנשים אחרים, בני משפחה, חברים, מכרים או אפילו שיחות חד פעמיות, לא מתנהלות עוד פנים אל פנים או אפילו בטלפון, אלא באמצעות הודעות במכשיר הסלולר ובפרט דרך אפליקציית וואטסאפ. על מנת שנוכל לשמור את כל השיחות כל הזמן, גם אם המכשיר מתקלקל אנחנו צריכים שהאופציה של שחזור וואסטאפ יהיה שמיש.

 

הרבה מאוד אפליקציות מאפשרות לנו ליהנות מאופציה של גיבוי חומרים ישנים. זה נכון לגבי אפליקציות תמונות, מוזיקה, סרטים ועוד. כך אנחנו יכולים להיות בטוחים שהעבודה שלנו לא היתה לחינם. וואסטאפ היא אחת מאותן אפליקציות שמאפשרות לנו לגבות את החומרים שעוברים דרך האפליקציה, בין אם מדובר על השיחות עצמן ובין אם מדובר בתמונות, סרטים או כל דברים שאנחנו מעבירים מאחד לשני.

 

במאמר זה נסביר כיצד זה מתבצע, מה צריך בשביל זה, ואיך שחזור וואטסאפ יכול לעזור לנו במובנים רבים. מאחר ומדובר באפליקציית ההודעות הפופולארית ביותר, אזי שאנחנו יכולים להיות בטוחים שמרבית האנשים משתמשים בה ולא באפליקציות אחרות. לכן גם חשוב שנפעיל את האופציה של גיבוי ושחזור בשביל שנוכל להשתמש בה וליהנות ממנה.

כיצד זה מתבצע בפועל?

בעיקרון, גיבוי ושחזור היסטוריה של צאט וואסטאפ מתבצע מבלי שאנחנו צריכים לעשות דברים מיוחדים. כל מה שנדרש מאיתנו זה להפעיל את האופציה של גיבוי הודעות, דרך הגדרות האפליקציה. ברגע שאנחנו מפעילים את האופציה הזאת, הרי שכל יום בשעה מסוימת (בין אם זו שעה שאנחנו קובעים ובין אם זו שעה שהמערכת מגדירה כברירת מחדל) מתחיל תהליך של גיבוי.

 

זה אומר, שכל השיחות שלנו מגובות, כולל תמונות, סרטונים וכדומה. חשוב לציין, ישנם מקרים בהם מכשיר הסלולר שלנו וכן חשבונות שמקשורים אליו, כמו למשל גוגל פוטו, שומרים את התמונות והסרטונים שעוברים אצלנו בוואטאספ, אלא אם אנחנו מגדירים אחרת.

 

אם נרצה, יש לנו אפשרות לייצא את כל השיחות, כולל אופציה לשמור על את השחזור על גבי שרתי גוגל דרייב, כך נוכל ליהנות מאפשרות לקרוא את השיחות ולהשתמש בהן, לא רק דרך האפליקציה ומכשיר הסלולר, אלא גם דרך שרתי הענן של גוגל.

 

אופציות נוספות שעומדות לרשותנו הן גיבוי באמצעות כרטיס זיכרון מקומי, כך נוכל להעביר את הכרטיס ממכשיר למכשיר ולהשתמש בחומר השמור עליו.

למה אנחנו צריכים לגבות ולשחזר?

עולה שאלה, למה בכלל אנחנו צריכים לגבות ולשחזר שיחות בוואטאספ? יש לכך מספר הסברים:

ראשית, באופן טבעי, היינו רוצים שכל השיחות שניהלנו בעבר, בין אם הן קצרות ובוודאי אם הן ארוכות, יהיו מגובות כך אם נצטרך להוציא מהן מידע מסוים, נוכל לעשות זאת. זה נכון לגבי שיחות שקשורות לעבודה, לימודים, עניינים אישיים, צרכנות ועוד.

 

שנית, כך יש קשר ישיר בין שיחות מן העבר לשיחות מההווה. כלומר, בכל פעם כשאנחנו מחליפים מכשיר סלולר, השיחות יישמרו כפי שהן ולא נתחיל הכל מאפס. זה יהיה הרבה יותר חכם ונוח. בפרט אם מדובר על שיחות עם אנשים שאנחנו לא בהכרח מדברים איתם כל הזמן, אז אם פתאום מתחילה שיחה מסוימת, אנחנו יכולים לדעת מה ההקשר שלה.

 

היתרון המובהק של אופציית הגיבוי והשחזור במקרה זה, הוא כך אנחנו יכולים לעבור ממכשיר למכשיר, ועדיין להמשיך ולהשתמש באפליקציה ולהחזיק ברשותנו את כל השיחות שניהלנו במכשירים הקודמים, ללא בעיה.

 

שלישית, בצורה כזו אנחנו יכולים לחזור ולבדוק דברים, פרטים מסוימים שיכולים להיות רלוונטיים גם היום. למשל, אם אנחנו אמורים להגיע לכתובת מסוימת או לשלוח מייל למישהו, במקום לברר איתו את הפרטים, נוכל לעשות את זה דרך המידע שמופיע בשיחות המשוחזרות.

 

ארבע, כמובן שאופציה של שחזור וגיבוי יכול לעזור במקרים מקצועיים שונים. למשל, אם קיבלנו או נתנו הבטחה מסוימת למישהו, אז יש לנו אפשרות לחזור ולבדוק את המקרה ולראות מה הבטחנו או מה הובטח לנו. כך אנחנו לא מפספסים שום דבר.

 

בתהליך של שחזור וגיבוי שיחות וואטסאפ, אנחנו יכולים להשתמש כמובן באופן אישי, אך לא רק אנחנו עושים בכך שימוש. גם גורמים מקצועיים שונים, בפרט משטרה וגופי חקירות אחרים, כולל חוקרים פרטיים וגורמים נוספים. זה כלי מאוד אפקטיבי לקבל מידע, לשמור עליו ולדעת מה קורה בעתיד.

מה אנחנו צריכים לדעת על שחזור וגיבוי?

על פניו, מדובר בתהליך מאוד פשוט ונוח, אנחנו לא אמורים לעשות הרבה מלבד להעביר את המערכת למצב של גיבוי. זה לא דורש מאיתנו יותר מדי פעולות וכל אחד או אחת, יכולים לעשות את זה.

 

יחד עם זאת, אנחנו כן צריכים לדעת ולזכור דברים מסוימים. למשל, אנחנו צריכים לזכור שהמערכת יכולה להכיל כמות מסוימת של מידע. לכן, אם אין למערכת יותר מדי זיכרון אז יהיה מאוד קשה לשמור את כל המידע. יהיה נכון מדי פעם למחוק דברים, בפרט פריטי מידה כמו תמונות וסרטונים, הם אלו התופסים את מרבית המידע.

 

מעבר לכך, אנחנו צריכים לזכור שהטכנולוגיה כל הזמן מתעדכנת ומשתנה. לכן יכול להיות שעם הזמן נגלה שיש אופציות הרבה יותר מתקדמות, הרבה יותר איכותיות ולכן יהיה נכון מצידנו לבדוק מה עומד לרשותנו.

 

היום אנחנו עושים שימוש באפליקציה לא רק דרך מכשיר הסלולר אלא גם דרך מחשבים וטאבלטים. על כן, אנחנו יכולים לבחון אופציות נוספות כיצד לגבות את החומרים במקומות שונים, יש לנו אפשרות לגבות את החומר באופן ישיר בשרת כזה או אחר, וכן יש לנו את האופציה לייצא אותו לקבצים בצורות שונות, כך שנוכל גם להעביר את השיחות או פריטים אחרים שגיבינו במייל, בין אם זה לעצמנו ובין אם זה לגורמים אחרים.

 

חשוב לגבי כל גיבוי שאתם עושים! שומרים את הגיבוי בכונן חיצוני? אל תמחקו שום מידע מהטלפון/מחשב לפני שבדקתם שאכן המידע שמור! ומומלץ לשמור ב 2 גיבויים שונים. לדוגמא אחד בכונן חיצוני ואחד בגוגל דרייב.

 

למרכז העזרה של וואטסאפ לחצו כאן

 

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

 

 

רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר