חוט אדום נגד עין הרע להרגשה טובה יותר

התרבות האנושית הנציחה זה מזמן את קיומה המסוכן של עין הרע. מדובר באמונה המושרשת במקומות שונים, ותתפלאו אבל לא תמיד יש ביניהם קשר גיאוגרפי, דתי או אפילו תרבותי. מדובר בפחד אוניברסאלי מפני עין הבישה שמצא ביטוי במנהגים שונים, בתרבויות בדרכי החינוך וכמובן בכל אותן אמונות תפלות. ועדיין, קשה מאוד להכחיש את העובדה ששימוש בטקסים, עדיים וסמלים שונים לא פעם גורמת להרגשה החיובית, ומביאה אנשים מהאמונה לשנות את המציאות שלהם

עין הרע – אמונה תפלה או אמיתית?

יקומו מי שאין להם חמסה בבית, או כל סמל אחר שמטרתו להרחיק עיניים ומזיקות. כן כולנו שם, והפחד הזה חוצה גבולות, אמונות ודתות. כשמדובר ביהדות, הרי שפגיעתה של עין הרע היא דבר מקובל. היהדות אכן מאמינה כי יש מי שמסוגלים בעין הרעה שלהם להעמיד את האדם בסכנה גבוהה מאוד, היכולה להתבטא בסכנת חיים ממש. השלכותיה של פגיעה זו יכולים לבוא לידי ביטוי בפגיעה בפרנסה, או בזיווג, ולחילופין בשלום הבית ובבריאותם של יושביו. הקבלה לא הסירה את מבטה מאפשרות הפגיעה הזו, ויתרה מכך אף דנה בה רבות מתוך נסיון ללמד אותנו מהם הדרכים הבדוקות והמוכחות להגנה ושמירה מפני עין הרע.

השימוש בחוט אדום

אולם באף לא אחד מהמקורות הקבליים אין מצויין החוט האדום ככזה אשר הינו בעל סגולות כלשהן כנגד עין הרע. יתרה מכך, בכמה מקומות היא נזכרת כדרך פעולה של האמוריים כלומר מדובר במשהו שיש בו מעבודת האלילים, ומשום כך אף עשוי להיות תחת איסור גמור.

יש מי שמזכירים את החוט האדום כמה שמסמל את חוט הסיקרא, אותו חוט אדום אשר חצה את המזבח לשני חלקים בבית המקדש, כשמטרתו היתה להפריד בין הדמים העליונים לאלו התחתונים. ויש מי שקושרים חוט זה גם לפעולה הסימבולית של הקפת קבר רחל בחוט אדום מתוך מטרה להטעינו באנרגיות המגוננות מפני עין הרע ושאר מרעין בישין.

איך זה משפיע עלינו?

אלא שכאמור סמלים של הגנה, אמונה, מזל טוב, כוח וחיבור לאחרים קיימים במספר רב של תרבויות. ואכן לחוט האדום הזה יש למעשה אותה פרשנות בתרבויות ודתות רבות. מיהדות לנצרות, מהינדו לסיני, לטינו ועד בודהיזם שם למחרוזת אדומה יש את אותה משמעות בסיסית של הגנה ומזל.

עם עליית הפופולריות של לימודי הקבלה בימינו, ניתן לראות את החוטים האדומים האלה כמעט בכל מקום, כשהם נלבשים על יד שמאל. היתרון בלבישתם על יד שמאל אינו משום שזוהי יד טובה יותר מימין, אלא פשוט בגלל נקודת המבט הקבלית שהשמאל מייצג את הרצון לקבל לחיוב מהאחר, כאמור בעוד היד הימנית היא בדיוק ההפך, והיא מסמלת את הרצון האנוכי לקחת מהאחר. וכך ענידת החוט האדום על יד שמאל משמשת לעוד משהו, וזה מה שהופך יד זו למועדפת. הענידה על יד שמאל משמשת כמסנן או תזכורת להגבלת הרצון לקחת מאחרים.

בנוסף, ספר הזוהר מציין שהחוט האדום קורא לכוח המגן של רחל אימנו, השומרת על העונד אותו כאילו היה אחד מילדיה.

אולם כדאי שנדע שענידת סרט אדום היא אינה רק מסורת יהודית.  בהודו יש כנראה מסורת הינדית מקבילה, כשהמטרה העיקרית של החוט היא לשמש תזכורת להשגת מטרות. החוט הסמלי מעורר מחשבות על המטרה ומזכיר לעונד אותו כל הזמן להמשיך הלאה, ויחד עם זאת החוט האדום, גם כקמיע להגנה, מאחר ובבודהיזם הצבע האדום הוא סמל שמיועד להזכיר לנו לגלות חמלה לכולם.

 

 

 

פרסום מאמרים וכתבות

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה? 

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ