טיפים לשמירה על טריות גבינות לאורך זמן במקרר

 

שמירה על טריות גבינותאם רוצים לדאוג לשמירה על הטריות של גבינה טרייה לאורך זמן, כדאי לעטוף אותה בניילון ולאחר מכן לשים בשקית זיפלוק. גבינה תחזיק מעמד כשלושה עד ארבעה שבועות כאשר היא מאוחסנת כראוי.

 

גבינה היא אחד המאכלים הקשים ביותר לשמירה על טריות לאורך זמן מכיוון שהיא עשירה בשומן ולחות. אבל יש כמה דברים שאתם יכולים לעשות כדי לוודא שזה יימשך זמן רב ככל האפשר.

 

- אחסן גבינה במדף העליון של המקרר, הרחק ממאכלים אחרים. זה ימנע העברת ריחות אל הגבינה ויעזור לשמור אותה טרייה יותר לאורך זמן.

 

- עטפו את הגבינה היטב בניילון נצמד או בנייר אלומיניום לפני אחסונם במקרר, מה שיעזור גם למנוע מעבר של ריחות לגבינה שלכם ולשמור על טריותיה לאורך זמן.

 

- כאשר אתם קונים גבינה חדשה, חיתכו כ-2 ס"מ מקצה האריזה לפני אחסנתה במקרר כדי שהאוויר יוכל לזרום סביב הגבינה.

כמה זמן אפשר לשמור גבינה במקרר?

גבינה היא מוצר חלב, והיא תתחיל להתקלקל לאחר תאריך התפוגה הרשום על האריזה. הטעם והמרקם של הגבינה ישתנו עם הזמן, והיא עלולה לפתח עובש או חיידקים.

 

גבינה היא אחד מסוגי המזון הנפוצים ביותר שיש לאנשים במקרר שלהם. ישנם סוגים רבים ושונים של גבינות, ולכל סוג חיי מדף שונים.

 

לסוגים שונים של גבינה יש חיי מדף שונים. לדוגמה, גבינות קשות כמו צ'דר או סוויס יחזיקו מעמד כשלושה עד ארבעה שבועות במקרר. בעוד שגבינות רכות יותר כמו ברי או גבינה כחולה יחזיקו מעמד רק כשבוע אחד במקרר.

 

הדרך הטובה ביותר לדעת כמה זמן אתה יכול לשמור את הגבינה שלכם היא על ידי התבוננות בתווית שעל האריזה. יש לציין כמה זמן ניתן לשמור אותו במקרר שלך לפני שתוקפו יפוג ויהיה לא בטוח לאכילה.

אם אינכם בטוחים בת כמה הגבינה שלכם, ישנם כמה סימנים שתוכלו לחפש

על הגבינה גדל עובש

הגבינה רכה, רטובה או דביקה

לגבינה יש ריח חמוץ

אם לגבינה שלכם יש אחד מהסימנים האלה, היא לא בטוח לאכילה!

 

האם אפשר לאחסן גבינה במכלי זכוכית?

אפשר לאחסן גבינה במכלי זכוכית, אך לא מומלץ לעשות זאת. גבינה היא מוצר מתכלה וכלי האחסון צריכים להיות עשויים מחומרים אטומים אשר יכולים לעזור בשמירה על הטריות. מכלי זכוכית אינם אטומים ויכולים להכניס פנימה לחות מה שיגרום לקלקול הגבינה.

המיכל הטוב ביותר לאחסון גבינה יהיה מיכל אריזת ואקום או שקית ניילון סגורה עם בולם חמצן.

 

האם אפשרי להקפיא את הגבינה?

התשובה לשאלה זו היא כן, אפשר להקפיא גבינה. ישנן מספר דרכים בהן תוכלו לעשות זאת.

דרך אחת היא להניח את הגבינה על דף נייר שעווה ואז לעטוף אותה בניילון נצמד או בנייר מקפיא. אפשר גם להניח את הגבינה על מגש ואז להכניס אותה למקפיא. הניחו אותו בחלק האחורי של המקפיא כך שהוא לא יגע באף פריטי מזון אחרים.

דרך נוספת היא לעטוף כל פרוסת גבינה בנפרד בניילון נצמד לפני שמכניסים אותם לכלי עמוק או בשקית שרופדה גם בניילון נצמד. זה ימנע מהם להיצמד זה לזה ויעזור להם להחזיק מעמד זמן רב יותר מכיוון שלא יהיה צורך להפשיר אותם לעתים קרובות כל כך.

 

מה הדרך הטובה ביותר להפשיר גבינה?

הדרך הטובה ביותר להפשיר גבינה היא להוציא אותה מהמקרר ולתת לה לשבת בטמפרטורת החדר כ-30 דקות.

אם אתם ממהרים וצריכים להפשיר את הגבינה שלכם במהירות, אז אתם יכולים להשתמש במיקרוגל. שמים את הגבינה על צלחת מתאימה למיקרוגל ומכוונים את רמת העוצמה לבינונית או נמוכה. הזמן יהיה תלוי בכמה גבינה תרצו להפשיר.

 

איזו גבינה אי אפשר להקפיא?

יש סוגים של גבינה שלא מחזיקים מעמד היטב במקפיא. הימנעו מהקפאת גבינות רכות כמו קממבר וברי, כמו גם גבינות כמו ריקוטה וגבינת קוטג'. המרקם שלהם ייפגע. כן, אפשר להכין לזניה עם ריקוטה או קוטג' ולהכניס למקפיא וזה יהיה בסדר.

 

 

 

פרסום מאמרים וכתבות

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה? 

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול