טיפים לתכנון ארוחה חגיגית רבת משתתפים

 

תכנון ארוחה חגיגיתאחת לכמה זמן, אנחנו נדרשים לארח חברים, בני משפחה או אנשים אחרים לארוחה חגיגית רב משתתפים. לעיתים מדובר בארוחה בסופשבוע, לעיתים הכוונה לארוחות חג, ובלא מעט מקרים מדובר על ארוחות אחרות, כאלה שאמורות לציין אירוע מסוים, לחגוג מאורע או כאלה שנועדו רק בשביל להיפגש עם אנשים אהובים. לא משנה הסיבה, אנחנו צריכים לדעת כיצד לבנות תפריט לארוחה חגיגית.

 

ישנם כללים שונים שיכולים להשפיע על הדרך בה נבחר להכין תפריט לארוחה חגיגית. במאמר זה אנחנו נבחן מספר נקודות שיכולות להשפיע על תהליך התכנון וההכנה, וכן נסביר כיצד אפשר לייצר ארוחה שמרבית האורחים אם לא כולם, יצאו מרוצים ממנה.

 

באופן טבעי, כשאנחנו מארגנים ארוחה חגיגית, המטרה שלנו היא שהאורחים שלנו ייהנו ממנה,יחמיאו לנו עליה ויזכרו אותה לטובה. עם זאת, עבור רבים מאיתנו, ישנן מטרות נוספות כמו למשל, לא לבזבז יותר מדי כסף, לחסוך זמן וטרחה בהכנתה, ולייצר ארוחה שתהיה מיוחדת, אפילו אם היא פשוטה.

ארוחה מוכנה או ארוחה משלנו?

לפני שנציג טיפים לתכנון תפריט לארוחה עם כמות גדולה של משתתפים, עלינו לעסוק בשאלה ספציפית. האם נרצה להזמין חברת קייטרינג שתכין עבורנו את הארוחה, להזמין אוכל ממסעדה או משף פרטי, או שמא נרצה להכין את הארוחה בעצמנו.

התשובה לשאלה זו נובעת מנקודות שונות. למשל, כמה כסף אנחנו יכולים ומוכנים להשקיע בארוחה, כמה זמן יש לנו בשביל להכין אותה, ועד כמה באמת אנחנו רוצים לעבוד ולהטריח את עצמנו לקראת הארוחה. כמובן שישנה נקודה נוספת שעלינו לקחת בחשבון והיא, עד כמה אנחנו טובים בבישול ויש לנו את הסבלנות הנדרשת בשביל להכין ארוחה שלמה.

בעיקרון, כל אחד יכול לעשות את השיקול שלו מה הוא מעדיף על פי מאפיינים שונים. עם זאת, כמובן שאם נכין ארוחה בעצמנו, למרות הזמן ולמרות הטרחה, הרי שהמגע האישי יהיה בעל חשיבות רבה וייתכן ויעשה רושם רב יותר על האורחים מאשר במקרה של הזמנת שירות קייטרינג חיצוני.

טיפים לבניית תפריט בצורה נכונה

הטיפ הראשון הוא לדעת כמה מוזמנים אמורים להגיע לארוחה. כך אנחנו יכולים לדעת למה להיערך. כמה מנות הוא צריך, כמה חומרי גלם, איך אנחנו אמורים לתכנן את הארוחה. ייתכן מאוד שאנחנו נסתפק באופציה אחת או שתי אופציות עבור כל האורח, אך אם מדובר בכמות גדולה של אורחים, יכול להיות שיהיה חכם יותר להציע כמה אפשרויות למנות עבור כל אורח, כל אחד יוכל להחליט מה הוא רוצה לאכול.

 

הטיפ השני חשוב שהמבחר יבוא לידי ביטוי בצורות שונות. הכוונה היא, שאנחנו לא יכולים שכל המנות יהיו, נניח, בשריות. שכן אם יש אורחים ששומרים על תזונה טבעונית או צמחונית, לא יהיה להם מה לאכול במקרה כזה. לכן רצוי שהתפריט יכיל כמה אופציות מסוגים שונים.

 

הטיפ השלישי הוא לבחור את סגנון המטבח, סגנון הבישול. אנחנו יכולים לבחור על סגנון כללי, בלי הגדרה ספציפית, אך אנחנו יכולים גם להחליט על סגנון מסוים. למשל, ארוחה בסגנון איטלקי, יפני, סיני ועוד. אז יהיה לנו קל יותר לבחור את החומרים והמנות, וגם נוכל לייצר קונספט מסוים לארוחה. מהתחלה עד הסוף.

 

הטיפ הרביעי הוא לחלק את הארוחה בצורה נכונה. כלומר, אנחנו צריכים לייצר רצף של מנות כפי שנהוג בארוחות באופן כללי. החל ממנות פתיחה, דרך מנות ראשונות, עיקריות ותוספות, קינוחים. אסור לקפוץ על מנות, שכן האורחים יצפו לתפריט שמחולק בצורה כזו.

 

הטיפ החמישי, מוטב שתהיה התאמה בין כל המנות. כלומר, אם אנחנו מגישים מנות עיקריות בסגנון מסוים, אז התוספות והסלטים צריכים להיות מאזנים. החלוקה הקלאסית היא פחמימות, חלבונים וירקות. אך מעבר לזה, רצוי שיהיה איזון בשביל שלא יווצר מצב שהאורחים יוכלו רק פחמימות או אוכל אחר שנחשב כבד, וימנע מהם לאכול דברים אחרים.

 

הטיפ השישי, גם אם אנחנו עורכים ארוחה מיוחדת וחגיגית, המנות צריכות להיות מוכרות לאורחים. אין טעם להכין ארוחה שכל מנה בה כוללת חומרי גלם שהאורחים לא מכירים ודברים שאולי לא ידברו אל רוב האורחים. החוכמה היא לייצר ארוחה שכל האורחים יוכלו ליהנות ממנה, אפילו אם מדובר במנות גורמה יוצאות דופן.

 

מחפשים רעיונות למתכונים - היכנסו לעמוד מתכונים שלנו >>>

 

 

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

 

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה