בונים בית חדש? קצת על ממ"ד ולמה אתם צריכים אחד

 

כשאנחנו ניגשים לבנות בית פרטי, באופן טבעי נרצה לתכנן ולעצב אותו על פי הצרכים היומיומיים שלנו לטווח הקצר והארוך. אנחנו נרצה לתכנן כיצד המטבח ייראה, באיזה סדר גודל יהיה הסלון, איך יהיו חדרי השינה ועוד שורה ארוכה של פרטים שיכולים להשפיע על היכולת שלנו לנהל אורח חיים סדיר ונוח בבית. בין היתר, אנחנו צריכים גם לתכנן בניית ממ"ד לבית פרטי.

 

בעבר, למעשה עד שנות התשעים, היה נהוג לבנות בבתים פרטיים, כמו בבנייני דירות, לבנות מקלט מתחת לאדמה. לשם דיירי המבנה היו הולכים במקרה של מלחמה והתקפות טילים על יישובי ישראל. מלחמת המפרץ הראשונה והכרה בכך שמפת האיומים השתנתה, הביאה את המדינה לקבוע שכל מי שבונה בית פרטי חייב לבנות בו ממ"ד, מרחב מוגן דירתי אשר יכול להגן על דיירי המבנה בצורה אופטימאלית.

 

מה זה ממ"ד ולמה הוא נחשב למגן טוב יותר ממקלט?

ממ"ד לבית פרטי, הוא חדר עשוי קירות בטון מזוין בעובי של 2.5 מטר לפחות, ובנוי על פי תקנים שהמדינה קבעה על פי מחקרים וניסויים שנעשו במהלך השנים לגבי השפעת מתקפות טילים על מבנים קיימים. הרעיון הוא, במקום שהדיירים יצטרכו לרדת אל המקלט מתחת לאדמה, הם יכולים להיכנס אל הממ"ד ולשהות בו.

 

המדינה קבעה שכל מבנה חדש, ובפרט בתים פרטיים, חייב להכיל ממ"ד אחד. ההסבר לחשיבותו הוא מאוד פשוט. מדובר על חדר שהגישה אליו הרבה יותר נוחה, הרבה יותר זמינה ופשוטה מאשר מקלט רגיל. בפרט אם מדובר בחדר שנמצא באותו קומה עם חדרי שינה אחרים (במקרים רבים כשיש ילדים קטנים בבית, ההורים בוחרים להשתמש בממ"ד בתור חדר ילדים).

מעבר לכך לממ"ד יש יתרון על פני מקלט, בזכות העובדה שניתן להשתמש בו לצרכים שונים, ניתן לשמור ולתחזק אותו באופן הרבה יותר אפקטיבי מאשר מקלט רגיל. בעוד שבזמנים רגילים מקלטים משמשים כמחסן, הרי שממ"ד משמש כחדר לכל דבר. הממ"ד כולל גם חלונות, פתחי איוורר, מערכת מיזוג, וכמובן הוא בנוי בהתאם לתקנים בשביל לספק הגנה אופטימאלית, בין אם זה מבחינת גודל החדר, גובה, רוחב, גובה הרצפה ועוד.

כיצד בונים ממ"ד לבית פרטי?

כפי שציינו, היום כל מי שבונה בית פרטי, בין אם מדובר בקבלן אשר בונה עבור לקוחות, בין אם מדובר ביזם אשר אחראי על בניית בתים פרטיים בשכונה, ובין אם מדובר על אדם פרטי שרכש שטח והוא משתמש לצורך בניית בית פרטי, חייב לבנות בו ממ"ד על פי התקנים שהמדינה קבעה. חשוב להבהיר, מי שאחראי על נושא זה במדינת ישראל הוא פיקוד העורף והתקנים נקבעו על פי סטנדרטים שהוא קבע בעצה אחת עם אנשי מקצוע.

 

תכנון של בניית ממ"ד בבית פרטי תתבצע בהתאם לאופי המבנה, מבחינת השטח שלו וכן מבחינת המיקום של הממ"ד במבנה. חשוב שהוא יהיה נגיש וזמין לכל דיירי המבנה, לכן גם הגישה אליו חייבת להיות חופשייה לחלוטין.

 

על פי התקן של פיקוד העורף, ממ"ד חייב להיות בגודל 3 מ"ר לפחות, גובה פנים של 2.5 מטר, יש להתקין מערכות אוורור וסינון אוויר, יש להתקין במקום מערכות תאורה וכן רצוי מאוד להתקין מערכות תקשורת על מנת שיהיה ניתן להשתמש בהן. בזמן השהייה במקום. צריך לציין עוד, שהמקום חייב להיות מתוחזק, מרוהט באופן כזה שיהיה ניתן לשהות במקום בצורה בטוחה ונוחה לאורך זמן.

 

לפני סיום נדגיש, למרות שעל פניו הממ"ד בנוי אחרת משאר החדרים במבנה, עדיין אפשר לשמור על התכנון והעיצוב שלו, כך שיהיה ניתן לקיים בו אורך חיים סדיר באופן קבוע. לכן אם מחליטים שהחדר ישמש למגורי ילדים, אפשר בהחלט לעצב את המקום באופן כזה שהם יוכלו להשתכן בחדר באופן קבוע ללא שום בעיה.

 

אנחנו יכולים למצוא מגוון רחב של קבלנים וחברות שמתמחות בבניית ממ"דים לבתים פרטיים מסוגים וגדלים שונים.

 

 

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

 

 

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה