רצינו להכין רוסטביף ליום הולדת שאירחנו לכבוד הבן שלי
לא היה אנטריקוט אצל הקצב אז לקחנו נתח של 2 קילו כתף בקר והוא יצא פשוט מושלם
זה מה שעשינו:
קודם כל חורצים חורים בבשר ושמים בהם שיני שום חתוכים לחצי
מחממים מחבת כבדה על אש גבוהה עם שמן וצורבים את הבשר מכל צדדיו - צריבה מהירה
מניחים בצד לכ10 דקות להתקרר
מורחים את הנתח בקר בשמן זית איכותי ומפזרים על השמן תערובת תבלינים שמורכבת מ:
מעט פטרוזיליה מיובשת, שום מיובש, גריל עוף, כמון, מלח גס ופלפל שחור
* בכוונה התערובת מורכבת מתבלינים מיובשים
עוטפים את הנתח בשני דפים של נייר אפיה - אחד מלמטה ואחד מלמעלה
ואז עוטפים בנייר כסף את הכול - חשוב שהפתח בנייר כסף הראשון יהיה למעלה - שלא יברחו נוזלים ואז סוגרים בעוד חתיכה מלמעלה
שמים כ 4 שעות בתנור בחום של 140 מעלות
נותנים לבשר להתקרר על רשת שיוריד את הנוזלים ופורסים דק דק
מגישים בבאגט או בלחמניות באן