פרוביוטיקה

מה לא נאמר על פרוביוטיקה ויכולותיה הנפלאות לשפר את איכות החיים ובריאותנו? בפרסומות, במחקרים מדעיים מבוססים ובתקשורת בכלל, כולם מדברים על כוחה לשנות לחלוטין את אורח החיים שלנו לטובה. הרי בסופו של דבר מדובר בחיידקים טובים שמטרתם לעזור לגוף לעכל את המזון בצורה טובה יותר, ובהמשך לכך להשפיע לחיוב גם על שאר המערכות בגוף שאולי אינן מקבלות את מנת האנרגיה שהן זקוקות לה בכדי לתפקד. כשהגוף משקיע אנרגיה במשימה מסוימת, שאר האיברים והתהליכים נזנחים וכאן בדיוק נכנסת הפרוביוטיקה.

 

מה הופך פרוביוטיקה לכה חיונית עבורנו?

  • חיזוק המערכת החיסונית – בראש ובראשונה, פרוביוטיקה מחזקת את מערכת החיסון בגוף, בשל העובדה שהיא נותנת לו "בוסט" של אנרגיה המורכבת מחיידקים טובים, שגוברים על החיידקים הרעים במערכת העיכול שלנו. כך, במקום להשקיע את מירב האנרגיות שלו במיגור החיידקים הרעים במערכת העיכול, יכול הגוף להתפנות למטרות אחרות.

  • איזון מערכת העיכול – פרוביוטיקה בנויה מחיידקים טובים עבורנו, המשפרים את מערכת את העיכול ותורמים לה רבות. מלבד פתירת בעיות רפואיות שונות, היא גם מסייעת להפחתת חומרת שלשולים ומניעתם לחלוטין. מפאת שכך, אין פלא שמומלץ מאוד למי שסובל מכאבי בטן ובעיות עיכול לצרוך פרוביוטיקה על בסיס יומי.

  • שיפור מצב הרוח – הוכח מחקרית שישנו קשר ישיר בין בריאות מערכת העיכול והנפש; כשהנפש סובלת או נמצאת במצוקה, הגוף מתריע לנו על כך ואחד הסימנים הידועים לכך הוא היווצרות של בעיות שונות בקיבה ובמערכת העיכול. נטילת פרוביוטיקה באופן שוטף תוריד את רמת הדיכאון והחרדה ובמקביל גם תסייע לפעולת המעיים והקיבה, כך שמדובר בטיפול מעולה ומקיף שמבטיח תוצאות.

  • הפחתת אלרגיות עור – כיום, ידוע שיש קשר בין מוצרי המזון שאנו צורכים ובין מצב העור שלנו; כשהתזונה לקויה ואינה יציבה, העור יתריע לנו על כך ויופיעו לפתע אלרגיות ופצעונים שסביר להניח שאינכם רגילים לקיומם. הפרוביוטיקה מסייעת לגוף לספוג את המזון בצורה טובה יותר, וכך להשפיע לחיוב על בריאות העור.

  • שמירה על הלב – פרוביוטיקה מורידה את הכולסטרול 'הרע' ויחד איתו, את לחץ הדם; היא מפרקת את החומצות השומניות שיוצרות את הכולסטרול במעיים, ולא מאפשרות לו להתפזר גם לתוך העורקים. כשיש פחות כולסטרול בעורקים שלנו, הלב מתפקד טוב יותר.

איך יודעים כמה לקחת?

באופן עקרוני, לא נמצא מקרה של הרעלה כתוצאה מנטילת פרוביוטיקה אך ייתכן מאוד שיופיעו תופעות לוואי כדוגמת עצירויות, שלשולים או גזים. בדרך זו הגוף מאותת לנו שייתכן שנטלנו יותר מידי פרוביוטיקה ובמינון לא נכון. על מנת למנוע מצב שכזה, ההמלצה היא קודם כל להתייעץ עם רופא; בדיוק כפי שהייתם נוהגים לו היה מדובר בנטילת תוספי תזונה מכל סוג, גם כשמדובר בפרוביוטיקה יש להתאים את המינון הנכון לאדם במטרה שיפיק ממנה את הטוב ביותר.

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול