מתכון סושי עם סלמון וסלמון מעושן

 

סושי Inside Out בציפוי סלמון מעושן

סושי Inside Outמרכיבים ל כ-6 מנות

2 כוסות אורז סושי

דפי אצות לסושי

6 כפות חומץ אורז יפני

1 אבוקדו מקולף וחתוך לרצועות

נתח סלמון טרי ללא עור, חתוך לרצועות עבות

סלמון מעושן

 

להגשה:

סויה או טריאקי (תלוי מה אוהבים)

משחת וואסאבי

ג'ינג'ר כבוש

 

 

אופן ההכנה:

יש לשטוף את האורז היטב במסננת דקה

להניח את האורז בסיר קטן ולהוסיף 2 כוסות מים

להביא לרתיחה ולהמשיך בישול עד שהאורז רך (ראו הוראות יצרן על האריזה)

הוסיפו כעת את החומץ אורז, כאשר האורז עדיין רותח וערבבו היטב

העבירו את האורז לקערה והשאירו בצד עד לקירור מלא

 

מניחים על השיש מחצלת לגלגול סושי עטופה בניילון נצמד

חותכים את האצות באמצע, כדי ליצור סושי קטנים ועדינים יותר

שמים חצי אצה על המחצלת כשהצד החלק כלפי מטה

שמים שכבה דקה של אורז ומשאירים ס"מ מהסוף ללא אורז

הופכים את האצה עם האורז כדי שהאורז יונח כלפי מטה על המחצלת

מוסיפים פס סלמון על האצה (על הצד הקרוב אליכם), מוסיפים גם פס אבוקדו

מתחילים בגלגול, עוטפים פעם ראשונה ולוחצים חזק להידוק וממשיכים הלאה עד שמסיימים לגלגל

מניחים על קרש חיתוך

מוסיפים למעלה שכבה דקה של סלמון מעושן וחותכים את הרול לפי העובי שאתם אוהבים

 

מגישים עם צלוחיות וואסאבי, ג'ינג'ר וסויה בצד

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה