מתכון לסלט גזר מרוקאי

סלט גזר מרוקאימצרכים (3-4 מנות):

6 גזרים בינוניים קלופים

שליש עלי כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצים

4-5 כפות מים

 

תיבול: 

3 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

פית פפריקה מתוקה

חצי כפית כמון

חצי כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

כף מיץ לימון

 

אופן הכנה:

 

ניתן להכין את הסלט גזר באחת מהדרכים הבאות:

 

1.בישול הגזרים במים:
שמים את הגזרים בסיר וממלאים במים עד לכיסוי הגזרים.

מבשלים על אש בינונית-גבוהה, עד שהגזרים מתרככים באופן חלקי ולא עד שנהיים רכים לגמרי.

מסננים מהמים ומצננים מעט.

חותכים את הגזרים לעיגולים בעובי של כ1 ס"מ.

 

כעת יש לחמם מחבת רחבה על אש נמוכה ולהוסיף כף שמן זית, שיני שום כתושות (הנמיכו את האש שהשום לא ישרף), פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל שחור, 4-5 כפות מים וכף מיץ לימון.

ערבבו כחצי דקה והוסיפו את הגזרים + עלי הכוסברה הקצוצים.

ערבבו כדקה והסירו מהאש.

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לקערית, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומערבבים קלות.

 

2.בישול הגזרים במחבת:

חיתכו את הגזרים לעיגולים.

חממו מחבת רחבה עם 2 כפות שמן והוסיפו את פרוסות הגזר.

כסו את המחבת והמשיכו לבשל על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות, הוסיפו 4-5 כפות מים והמשיכו לבשל עם מכסה עד שהגזרים מתרככים אבל לא לגמרי.

 

הוסיפו שום קצוץ וערבבו למשך כדקה.

כעת הוסיפו כף שמן, פפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור ומיץ לימון.

ערבבו כדקה לספיגת הטעמים.

פזרו עלי כוסברה קצוצים ו-2 כפות שמן זית, מערבבים כמה שניות ומסירים מהאש.

 

*סלט הגזר נשמר בקופסה סגורה במקרר. מומלץ להגיש בטמפ' החדר או קר.

 

 

בתיאבון!

 

מתכון "סלט גזר מרוקאי"

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים יש לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים

 

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר