מדריך למבוטח המתחיל

כולנו לא אוהבים להתעסק בזה, מנסים לטאטא את הנושא מתחת לשטיח, לרצפה או כל מקום אחר, אך מדי חודש משלמים עליו. אנחנו מדברים על ביטוח, ולא רק על ביטוח אחד- על ביטוחים למיניהם: ביטוח נסיעות לחו"ל, ביטוח רכב, כולל מקיף, ביטוח דירה וה"כבדים" יותר מכל הבחינות: ביטוח בריאות וביטוח חיים. בסופו של יום רובנו עושים ביטוחים. חלקם מיוזמתנו וחלקם אנו מחוייבים לעשות כמו ביטוח חיים או מבנה מסגרת משכנתא. איך מתחילים בכלל להכנס לעניינים? איך עושים סדר בין חברות שונות, פוליסות שונות וביטוחים שונים? על כך במדריך שלפניכם.

 

מדריך למבוטח המתחיל

ביטוח נסיעות לחו"ל

ביטוח נסיעות לחו"ל הוא סוג הביטוח שאנו שמחים (הכל יחסי) לעשות. בכל זאת הוא נעשה לרוב  בנסיבות נעימות של נסיעה לחו"ל. עם זאת, גם כאן צריך לרדת לפרטים. אם זוהי נסיעה למטרת טיול קליל ועירוני, מספיק ביטוח בריאות בסיסי, אותו ניתן לקבל דרך קופות החולים השונות המציעות פוליסת ביטוח נסיעות פספורט של אחת מחברות הביטוח. אם אתם שוקלים האם בכלל כדאי, לנסיעה של כמה ימים בלונדון או פריז, לעשות ביטוח, אז אין כאן התלבטות: גם בטיול תמים וקליל יכול לקרות דבר שלא צפיתם.

 

אם חליתם ונזקקתם לאשפוז, במדינה זרה הוא יכול לעלות הרבה מאוד כסף. כאן נכנס ביטוח הנסיעות שעשיתם. הוא אמור לממן לכם, במידה כזאת או אחרת- תלוי בסוג הביטוח, את האשפוז וההוצאות הרפואיות ולכן חיוני ביותר לעשות אותו. כמובן שאם זהו לא טיול בין שדרות פריז או לונדון אלא טיול אתגרי הכולל טיפוס ואקסטרים יש לדאוג לפוליסה מתאימה. אם אתם אנשי קבע, בדקו ביטוח בריאות לאנשי קבע שמציעות חברות הביטוח השונות. בנוסף, ביטוח נסיעות אינו מממן רק הוצאות רפואיות. בחלקן ישנו גם כיסוי למקרה שנאלצתם לבטל את הנסיעה בנסיבות מסוימות כמו אשפוז.

 

מה לבדוק בפוליסת ביטוח נוסעים?

כאשר בודקים את הפוליסות השונות כדאי לבדוק בהן את הסעיפים הבאים:

  • האם הפוליסה כוללת הטסות רפואיות לארץ?
  • האם ישנו פינוי אווירי/ימי/יבשתי
  • האם הפוליסה מספקת הגנה משפטית מהליכים פליליים?

האם חברות ביטוח מספקות ביטוח גם לחולים?

אם עד כה עסקנו בעיקר בצד היפה של נסיעות לחו"ל כמו טיול, לצערנו נסיעות יכולות להיות גם בנסיבות לא נעימות כמו לצורך טיפול רפואי. חברות ביטוח מספקות גם פוליסות ביטוח לחולים כרוניים. מטבע הדברים פוליסה כזו תהיה מורחבת יותר ומכסה פינוי באמבולנס, התייעצות עם רופא, טיפול רפואי וגם הטסה לארץ במידת הצורך. ישנן פוליסות מיוחדות לחולי סרטן וגם לחולי לב, חולי סוכרת. גם נשים בהיריון עד שבוע 32 צריכות פוליסה מורחבת יותר. לסיכום, אל תשכחו, רגע לפני שאתם מוציאים את פספורטקארד מהמגירה (אל תשכחו לבדוק שהוא בתוקף!) לבדוק גם את נושא הביטוח. העיקר שיהיה טיול נעים.

 

ביטוח לרכב: ביטוח שאיתו לא משחקים

כמות תאונות הדרכים הצפיפות בכבישים שרק הולכת ועולה מדגישה עד כמה חשוב ביטוח רכב. את ביטוח החובה אנו מחוייבים לעשות על מנת שהרכב יעלה על הכביש. ביטוח חובה נועד לכסות נזקי גוף שנגרמו מפגיעת כלי רכב, כולל כל הנוסעים ברכב. ביטוח אחר הוא ביטוח צד ג' המכסה נזקים שגרמתם לצד שלישי. ביטוח מקיף מכסה את עלויות הנזק שנגרם הן לרכב שלנו והן לצד שלישי ולכן ניתן לרכישה במקום ביטוח צד ג'. את ביטוח החובה והביטוח המקיף ניתן לעשות בחברות נפרדות.

 

איך לבחור ביטוח לרכב?

היום ישנה התעוררות רבה בתחום הביטוח בכלל ובתחום ביטוח רכב במיוחד. שחקנים חדשים מצטרפים לשוק ולכן מומלץ מאוד לעשות השוואת מחירי ביטוח רכב, לבדוק מה נותנת כל החברה, איך מתנהלת העבודה מולה. ישנן חברות חדשות בהן כל השירות ניתן באופן דיגיטלי. סביר שהדבר מגולם במחירים נמוכים יותר אך לא לכל אחד צורת ההתנהלות הזאת מתאימה. קחו בחשבון גם את העובדה שבשעת הצורך תרצו שיצירת הקשר עם החברה וקבלת השירות יהיו נוחות ומהירות. במיוחד לאנשים מבוגרים שפחות רגילים לדיגיטל, הדבר יכול להיות משמעותי. עדיין, גם בין החברות שאינן דיגיטליות בלבד ישנם הבדלי מחירים. ניתן להיכנס לאתרים המשווים בין ביטוחים ולקבל נתונים.

 

ביטוח דירה - לבטח את הנכס היקר ביותר שלנו

מרבית הרכוש שלנו מגולם באותה "קופסה" שאנו חיים בה- הבית שלנו. לכן, אין ספק שביטוח הדירה וקבלת פיצוי או תיקון מטעם הביטוח במקרה של נזקים יקל עלינו. עם זאת, חשוב לבדוק את ההבדלים בין פוליסה לפוליסה. חשוב לעשות לא רק השוואת מחירי ביטוח דירה אלא לקרוא היטב מה הוא מספק לנו. ביטוח דירה מתחלק לביטוח מבנה ולביטוח תכולה. במסגרת ביטוח מבנה אנו מקבלים ביטוח על המבנה עצמו: רצפה, קירות ותקרה ואביזרים המחוברים אליהם כמו דלתות או חלונות. ביטוח מבנה מפצה על נזקים הקשורים לטבע כמו רעידת אדמה, סערה והצפה, שריפה.

 

גם במקרה של פריצה או התנגשות כלי רכב בדירה (מלבד הרכב שלנו...) נקבל פיצוי. במידה וישנה משכנתא על הדירה, ביטוח מבנה הוא חובה. חלק נוסף שניתן להוסיף הוא ביטוח תכולה. כאן הדבר תלוי בנו ובתכולה שישנה.

 

אם ישנה תכולה יקרה כמו מכשירי חשמל יקרים, תכשיטים יקרים ועוד מומלץ לבדוק גם הוספת ביטוח תכולה. חשוב לפני קביעת הפוליסה שיבוא סוקר מטעם ברת הביטוח שיסקור את התכולה ויעריך את שווייה. לפני סגירת הביטוח השוו בין פוליסות שונות מבחינת גובה הפרמיה, מידת ההשתתפות העצמית, "האותיות הקטנות" שישנן לגבי כיסויים שונים- הגבלות למיניהן ועוד.

לסיכום, ביטוח הוא נושא שאיש אינו אוהב להתעסק בו אך כדאי להקדיש לו תשומת לב לפני שבוחרים בחברה ובפוליסה. חשבו למה אם זקוקים באמת וחשוב שיהיה בפוליסה ומה רק "ינפח" אותה וייקר אותה.

 

 

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ