ככה תמנעו מעובש בבית

אין מי שלא מכיר את המראה הלא-מלבב של עובש בקירות הבית, או במאכלים ישנים ומקולקלים. העובד הינו בעצם שילוב של שני מרכיבים: נבגים, שהם חלקים קטנים המסתובבים בתוך חלל הבית, בעיקר באבק, והמרכיב השני הוא הרטיבות. באופן שהנבגים מתיישבים על הרטיבות ומתחילים ליצור שם מושבה שנראית לנו כמו 'עובש' על הקירות.

ככה תמנעו מעובש בבית

האם עובש מסוכן?

כן. העובש פולט חומרים רעילים שמסוכנים לנו. רוב האנשים הבריאים יתחילו להרגיש בסביבות עובש (עם הזמן) בחולשה, שיעולים, הצטננות וכיוצא בזה. אם מדובר על אנשים בסיכון או עם מערכת חיסון חלשה – העובש יכול לגרום להם בעיות בנשימה חלילה. ולכן חשוב מאד לטפל בעובש כמה שיותר מהר, חוץ ממה שזה מפריע למראה האסתטי בבית.

היכן העובש מופיע?

בעקרון זה פשוט, עובש מופיע במקום שיש רטיבות. ככל שיש יותר רטיבות, בפרט כזו שלא מטופלת – שם יופיע העובש. זה יכול לבוא לידי ביטוי בצינור מים מטפטף, שגורם רטיבות בלתי פוסקת בקיר או תקרה (כשצינור המים הוא של השכן מלמעלה), כל מקלחת שיש בה אדים (אין מקלחת שאין בה אדים) היא עלולה להיות מקום נהדר לעובש על הקירות. לפעמים זה לא ממש מים אלא רטיבות, כגון במקום שבו האקלים לח מאד, או כיש הפרשי טמפרוטרה קיצוניים (כגון כששמים חימום חזק בחורף), וכן כמובן בתקרה והקירות שמעל הגז- במקום בו כל האדים של התבשילים עולים כלפי מעלה ונספגים בקירות הבית.

איך אפשר לזהות את העובש?

פשוט מאד, בתחילה הקיר ייראה רטוב, יותר מדי פעמים, יותר מדי זמן במשך היום. לאחר מכן נראה קצת קימוטים או סדקים מחמת הרטיבות, אם יש קמטים בקירות (כלומר בחומר הצבוע) זה כבר מקום מצוין לנבגי העובש להתיישב בו, ולכן צריך לשים לב לכך. לאחר כמן נראה שינוי בצבע הקיר, לכיוון צהבהב, ובסופו של דבר נוכל להבחין בכתמי העובש המוכרים והלא רצויים לנו.

מה אפשר לעשות כדי למנוע עובש?

כמובן שהשיטה הטובה היותר היא למנוע את העובש מלכתחילה: לשים חומר שדוחה מים (הנקרא "סילר") במקומות המועדים לפורענות, שידוע שיהיה בהם הרבה מים. לצבוע את הבית, על כל פנים את המקלחת ואת הקירות הסמוכים לגז, בחומר ייעודי שדוחה מים ורטיבות. וכמובן לתחזק את צינורות המים בבית כמו שצריך, ולשים לב לכל דליפה קטנה ולטפל בה בהקדם.

חשוב מאד האוורור של החדרים, לתת לאוויר להכנס לתוך החדרים ולייבש את הרטיבויות השונות. ובכלל באופן כללי, זה בריא מאד לבית שהוא מאוורר, ולא חנוק.

איך מטפלים בעובש שנמצא בקירות הבית? זיהוי אבחון וטיפול

דבר ראשון צריך לזהות את העובש, יש להיות ערים למקומות המועדים לפורענו מכתחילה, שבהם יש יותר רטיבות בבית, כגון חדרי אמבטיה ומטבחים, ולחפש מדי פעם שינוי כשלשהו בצבע הקיר, וכן להזיז חפצים ולהריח האם יש להם ריח לא נעים של העובד המוכר.

אבחון – לאחר שזיהינו שיש עובש, צריך לאבחן מהו מקור העובש, כלומר מהיכן ולמה הוא הגיע לנו. בעיקר כדי שלא נצטרך לעשות עבודה כפולה או לא יעילה. בעיקר צריך להיות ערים לנזילות בצנרת, שהם אלו שעלולים להביא לרטיבות בלתי נפסקת בקירות הבית. אם תזהו את מקור הבעיה, תוכלו לתת להם מענה, וכך למנוע את הישנות הבעיה.

טיפול  בעובש בקיר– בתחילה צריך להסיר את העובש עצמו, צריך לקחת בחשבון ששיוף של קיר עם עובש בעצם מפזר את הנבגים בחדר, בעיקר בסמוך למקום העובש – בדיוק במקום של מי שעושה את העבודה (ולכן מומלץ להשתמש במסכה על העיניים האף והפה). לאחר מכן צרי להשתמש בחומר שמסיר עובש.

ובסופו של דבר הכל חוזר לתחזוקה נכונה של הבית, באופן שתמנע בעתיד היווצרות של עובש בקירות הבית. בהצלחה!

המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ