טיפול נכון ויעיל בעובש בקיר

בית בו לא בוצעו עבודות תחזוקה מזה זמן רב עשוי לסבול מבעיות רבות שבאות לידי ביטוי, בין היתר, במראה לא אסתטי ועשויות להיות להן גם השלכות בריאותיות.


עובש בקיר הוא אחת מהתופעות הנפוצות ביותר בחללים מכל סוג והוא יכול להיווצר מסיבות רבות, בין אם מדובר בלחות גבוהה או רטיבות קפילארית, ליקויי אינסטלציה ובעיות צנרת.

 

טיפול נכון ויעיל בעובש בקיר


עובש בקיר משגשג בתנאים של רטיבות, בין אם כתוצאה מגשם או אוויר לח, במיוחד בבתים הקרובים לים או בתים שאינם מאווררים היטב. רמת לחות הגבוהה מ-55% עשויה לגרום להתפתחות של עובש. לכן לרוב נראה עובש באזורים לחים ורטובים בבית כמו מטבח, חדר כביסה, חדר הרחצה ובעיקר על הקירות אך גם על וילון הרחצה ואפילו על הרהיטים. כאשר באופן טבעי, חללים לחים שאינם מאווררים בעלי נטייה גבוהה יותר לפתח עובש כמו למשל, ארונות אמבטיה, קירות גבס, מרתף וחלונות זכוכית. 

 

קשיי נשימה וכאבי ראש – הצד ההרסני של העובש


העובש מטפס על הקירות ומעבר לכך שהוא מכער את המראה, הוא מגיע במראה של גושים או לכלוך שחור וניתן להבחין בריח לא נעים בחדר ויתרה מכך, עובש עשוי לפגוע בבריאות ובעיקר במערכת הנשימה. נוכחותו עשויה לגרום לקשיי נשימה, תופעות אלרגיות, זיהומים פטרייתיים ואפילו להשפעה שלילית על מערכת העצבים. ההשפעה של הנבגים משתנה מאדם לאדם ותלויה פעמים רבות בגורמים גנטיים וכימיים כאשר יש אנשים המושפעים רק מכמות גבוהה של עובש ואילו אחרים עשויים להיפגע מכמות מועטה. הסימנים הפיזיים לפגיעה מעובש יכולים לנוע בין גרד בעיניים ועד בעיות בדרכי הנשימה כולל שיעול ונזלת. תגובה חמורה לעובש יכולה להיות עייפות ואף דלקת בסינוסים, כאבי ראש ובעיות קשב וריכוז. ילדים במיוחד רגישים לעובש בשל מערכת החיסון שלהם ומחקרים שונים אף הצביעו על הקשר בין עובש למצב רוח ירוד.

 

לקטול לפני שיהיה מאוחר מדי


הבעיה בעובש היא שהוא לא תמיד נראה לעין המתבוננת ועשוי להתפשט במהירות רבה ולכן, חשוב למנוע את היווצרותו ולטפל בו במידה והוא נוצר. כיצד עושים זאת?


בשלב הראשון, טיפול בעובש מחייב שמירה על אוורור החללים הרטובים ככל שניתן כולל שימוש בחלונות ובפתחים או במאוורר בילד אין המאפשר אוורור. בשלב השני, כדאי לבצע פעולת איטום מכוונת באמצעות שימוש בחומרי איטום המעניקים שכבת הגנה נוספת לקירות החלל כמו למשל, סילר וחומרים אנטי בקטריאליים לרבות צבעים המגיעים עם חומרים נוגדי עובש. יש להגיב מיד לבעיות עובש ולהשתמש בתכשירי ניקוי עוצמתיים, רצוי חומר ניקוי מקצועיים, שמסוגלים להשמיד עובש כולל עובש קשה.


תחזוקה שוטפת של הנכס היא קריטית למלחמה בעובש לרבות טיפול בקילוף הקירות, סדקים למיניהם, בעיות של רטיבות ולקויים שקשורים בצנרת.


כאשר בוחרים תכשירי ניקוי המסוגלים לקטול עובש, חשוב להשתמש בחומרים שאינם מסכנים את הבריאות וכמובן לעקוב אחר ההוראות המדויקות לשימוש. למשל, כמות החומר, מרחק הריסוס, לאילו תשתיות החומר מיועד כמו למשל, קירות, רובה אקרילית, פורצלן או פלסטיק, משטחים צבעוניים למיניהם וכמובן משך המתנה עד ייבוש וניקוי לאחר מכן.

 

כדאי לשמור על אוורור קבוע של החללים כולל שימוש במחולל אדים או מכשיר אדים כלשהו, לייבש ולנגב היטב כל משטח רטוב ולבצע בדיקה תקופתית של אזורים פוטנציאליים לעובש כמו חלונות, קירות, פריטים חלודים, מרזבים וקיימות גם בדיקות עובש מקצועיות. בכל מקרה, החזיקו בבית תכשירים קוטלי עובש על מנת להסיר את העובש במהירות האפשרית לפני שהוא ישגשג ויתפשט ברחבי הבית ויהיה מאתגר יותר לטפל בו.

 

 

 

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה