טבלת מידות והמרות

 

השף הפשוט קובי פרידמן לשימושכם בכיייף גדול

טבלת מידות והמרות

 

חומרי בסיס:

1 כוס קמח = 140 גרם | 1 כף = 10 גרם  | 1 כפית=3 גרם| 100 =גרם 43 כוס

1 כוס קמח מלא = 125 גרם | 1 כף = 7.8 גרם |1 כפית=2.6 גרם | 100=  גרם 43 כוס +כף
1 כוס קורנפלור = 140 גרם | 1 כף = 10 גרם |1 כפית= 4 גרם | 100= גרם 43 כוס
1 כוס קקאו = 140 גרם | 1 כף = 10 גרם |1 כפית =3 גרם | 100 גרם=43 כוס
1 כוס סולת = 200 גרם | 1 כף = 12 גרם | 1כפית=4 גרם

1 כוס קמח תפו״א=140 גרם 1 כף-10 גרם

1 כוס קמח מצה=125 גרם 1 כף=8 גרם
1 כוס אבקת סוכר = 120 גרם | 1 כף = 8 גרם | 1 כפית 2.6= גרם
1 כוס סוכר/ סוכר דמררה = 200 גרם | 1 כף = 12.5 גרם |1 כפית=4 גרם | 100 גרם =8 כפות
1 כוס (דחוסה) סוכר חום כהה = 240 גרם | 1 כף = 15 גרם | 1 כפית= 5 גרם | 100 גרם=7 כפות     פחות כפית
1 כוס מלח 250 גרם | כף  = 18 גרם | 1 כפית = 6 גרם | 100 גרם= 31 כוס

1 כוס חמאה=226 גרם | 1 כף= 14 גרם |1 כפית= 4.6 גרם

1 כוס אורז=140 גרם

1 כוס פירורי לחם=110 גרם |כף=7 גרם

 

איך מכינים קמח תופח בבית?

כוס קמח תופח = כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייהקג קמח תופח = קג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה

 

סט מידות אונברסלי

1 כוס= 240 מ"ל

3/4 כוס=180 מ"ל

2/3 כוס=160 מ"ל

1/2 כוס=120 מ"ל

1/3  כוס=80 מ"ל

1/4 כוס=60 מ"ל

1 כל=15 מ"ל

1 כפית=5 מ"ל

 

חומרי התפחה וייצוב:

1 כפית אבקת אפייה = 5 גרם |1 כף=8 גרם
1 כפית סודה לשתייה = 5 גרם |1 כף=8 גרם
1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם
1 שקית אבקת ג'לטין = 14 גרם | 1 כפית = 5 גרם (כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש צורך ב5 מ"ל גרם מים)

1 דף ג'לטין= 4 גרם כפית 5 גרם כף 10 גרם
1 כפית פקטין = 5 גרם
1 כף אינסטנט פודינג וניל = 10 גרם

 

 

 

המרת ביצים באפייה: 1 ביצה =

1/2 בננה מרוסקת מעוכה היטב + 1/4 כפית אבקת אפייה 

1 כוס רסק תפוחים ללא סוכר + 1/4 כפית אבקת אפייה

 2 כפות טחינה גולמית/חמאת שקדים

 1/4 כוס יוגורט צמחי + 1/4 כפית אבקת אפייה

 1 כף זרעי צ'יה טחונים + 3 כפות מים (מערבבים ומשרים 10 דקות עד שהתערובת מסמיכה)

 1/2 2 כפות פשתן טחון + 3 כפות מים (מערבבים ומשרים 10 דקות עד שהתערובת מסמיכה)

יבשים ותבלינים:

1 כוס פרג טחון = 80 גרם |1 כף=10 גרם
1 כוס שקדים/ אגוזים טחונים = 100 גרם

1 כוס אגוזים קצוצים = 85 גרם |כף=6 גרם

1 כוס פיסטוקים=150 גרם

1 כוס אגוזי מלך שלמים=100 גרם

1 כוס צימוקים=145 גרם

1 כוס שיבולת שועל = 100 גרם
1 כוס קוקוס = 100 גרם

1 כוס שוקולד ציפס=200 גרם

1 כוס פיצפוצי אורז=50 גרם
1 כף קינמון טחון = 10 גרם | 1 כפית = 5 גרם
1 כפית הל טחון = 5 גרם
1 כפית נס קפה = 5 גרם

1 כפית קפה מגורען =4 גרם

 

נוזליםסירופים ורטבים:

1 כוס דבש/ סילאן /מולסה= 340 גרם | 1 כף = 20 גרם | 1 כפית=7 גרם | 100 גרם=43 כוס   פחות 2 כפיות
1 כוס סירופ תירס/ גלוקוזה = 340 גרם | 1 כף = 20 גרם |1 כפית = 7 גרם | 100 גרם=43 כוס פחות 2 כפיות
1 כוס מייפל אמיתי = 240 גרם
1 כוס שמן = 200 גרם

21 כפית=30 טיפות=2.5 מ"ל

100  מ"ל מים=100 גרם

1 כוס שמן =200 גרם | 100 מ"ל שמן= 90 גרם שמן ג'לטין
1 כוס שמן קוקוס = 200 גרם
1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ"ל

 

1 מיכל שמנת חמוצה = 200 מ"ל

1 מיכל יוגורט = 200 מ"ל

1 כוס חלב = 240 מ"ל | 1 כף = 15 מ"ל
1 כוס מים = 240 מ"ל | 1 כף = 15 מ"ל
1 כוס מיץ תפוזים/ מיץ לימון = 240 מ"ל | 1 כף = 15 מ"ל
1 כף אספרסו (המשקה) = 15 מ"ל

 

 

 

המרה מחלבי לפרווה

100 גרם חמאה = 75 גרם שמן קוקוס

 100 גרם חמאה מומסת = 75 גרם שמן צמחי

 100 מ"ל חלב = 100 מ"ל חלב צמחי (חלב סויה/אורז/שקדים וכד‘)

 100 מ"ל חלב = 100 מ"ל מים או מיץ תפוזים (בעיקר בעוגות בחושות)

 250 מ"ל שמנת מתוקה = 250 מ"ל שמנת מתוקה צמחית

 250 מ"ל שמנת מתוקה = 250 מ"ל קרם קוקוס 

250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת = 250 מ"ל קרם קוקוס – החלק השומני בלבד (בקירור קרם הקוקוס נפרד לחלק שומני וחלק נוזלי – מקציפים רק את החלק השומני)

 200 גרם שמנת חמוצה = 200 גרם קרם קוקוס + כמה טיפות מיץ לימון סחוט

 200 גרם יוגורט = 200 מ"ל חלב צמחי (חלב סויה/אורז/שקדים וכד') + כמה טיפות מיץ לימון סחוט

 200 גרם יוגורט = 200 גרם יוגורט על בסיס סויה

 

 

 

ממרחים ותוספות:

1 כוס ריבת חלב = 400 גרם
1 כוס ריבה = 330 גרם
1 כוס חמאת בוטנים = 250 גרם
1 כוס נוטלה = 280 גרם
1 כוס טחינה גולמית = 240 גרם
1 כוס פירות יער קפואים = 125 גרם
1 כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם
1 פחית קרם/ חלב קוקוס = 400 גרם
1 פחית חלב מרוכז ממותק = 398 גרם

1 כוס ממרח חלבה = 400 גרם

1 כוס ממרח תמרים=300 גרם

 

 

ביצים (גודל L בלבד):

1 חלמון גודל L = 20-25 גרם
1 חלבון גודל L  = 35-40 גרם

ביצים(משקל)

52  גרם=s

53-63 גרם=m

63-73 גרם =l

73 ומעלה גרם=xl 

 

ירקות מבושלים גבינות ויבשים

1כוס אפונה מבושלת=145 גרם

1 כוס בצל קצוץ=160 גרם

1 כוס פרחי ברוקולי=88 גרם

1 כוס גזר קצוץ=128 גרם

1 כוס קוביות חציל=82 גרם

1 כוס פסטה מבושלת=140 גרם 

1 כוס סלרי חתוך=100 גרם

1 כוס עדשים לא מבושלים=192 גרם

1 כוס שעועית אדומהלבנה לא מבושלת 200 גרם

1 כוס כוסמת לא מבושלת 200 גרם

1 כוס פטריות טריות=220 גרם

1 כוס קוביות גמבה=150 גרם

1 כוס קוסקוס לא מבושל=210 גרם

1 כוס קינואה לא מבושלת=170 גרם

1 כוס תירס מקופסה=210 גרם

1 כוס עלי תרד טריים=28 גרם

1 כוס גבינה צהובה מגורדת=100 גרם

1 כף ג'ינג'ר מגורד טרי=6 גרם

1 כף גרידת לימוןתפוז=6 גרם

1 כף שום כתוש=2 שיניים

1 כף שבבי שוקולד=15 גרם

 

הערות חשובות:

  • המרת שמרים: כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל פי 3-2 (למשל: 10 גרם שמרים יבשים = 30-20 גרם שמרים טריים)1 קוביית שמרים טריים=50 גרם |1 שקית שמרית = 50 גרם 
  • בכל המתכונים מומלץ להשתמש בביצים בגודל L לקבלת תוצאות מדויקות. 
  • היחס בין שמן לחמאה 85% .200 גרם חמאה=170 גרם שמן

 

המרת גדלי תבניות

מקוטר 22 לקוטר 24 להוסיף 20%

מקוטר 22 לקוטר 26 להוסיף 40%

מקוטר 22 לקוטר 28 להוסיף 60%

 

מקוטר 26 לקוטר 24 להפחית 15%

מקוטר 26 לקוטר 22 להפחית 30%

מקוטר 28 לקוטר  22 להפחית 40%

 

המרת  מעלות

צלזיוס          פרנהייט

  1. 32

60 140

100 212

120 248

150 302

160 320

170 338

180 356

190 374

200 392

210 410

220 428

230 446

240 464

250 482

טבלת מידות והמרות

 

הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים הגרלות והפתעות״

לחצו כאן לכניסה >>>

 

לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>

 

לחצו כאן לצפיה בבלוג המתכונים באתר המלצה >>>

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה