מהו המחיר המומלץ למכשיר שמיעה? מהם ההבדלים בין סוגי המכשירים?

 

ניתן למצוא בשוק מגוון רחב של מכשירי שמיעה בטווחי מחירים שונים.

מחירי המכשירים מתחילים ב-500 ₪ ויכולים להגיע לסכומים גדולים יותר מ-10,000 ₪. הסיבה לפער הזה אינה נעוצה בתחרות בין מכוני השמיעה השונים. המחירים של המכשירים קבועים בכל דרג איכות וההבדל ביניהם הוא ברמת הקדמה הטכנולוגית. מכשירים חדישים יותר ומתוחכמים יותר הם גם יקרים יותר באופן משמעותי. מכשירים אלו כוללים תכונות מתקדמות רבות הכוללות יכולת סינון רעשים מוגברת, אפשרות להתממשקות למכשירי מדיה כמו טלפונים ניידים ועוד.

הכתבה הזו נועדה להסביר מהם ההבדלים בין מכשירי שמיעה יקרים וזולים; האם מכשיר יקר יותר הוא בהכרח טוב יותר חזק יותר וכיצד להחליט מהו המחיר שמתאים לכם באופן אישי. 

 

מחירון מכשירי שמיעה כללי (לאחר הנחות וסבסודים של קופת החולים ושל סל בריאות):

מחיר של מכשיר ברמה הגבוהה ביותר: 4,000 ₪ עד 10,000 ₪.

מחיר של מכשיר בדרג בינוני: 2,000 ₪ עד 5,000 ₪.

מחיר של מכשיר ברמה הבסיסית ביותר: 0 ₪ עד 2,000 ₪. 

 

ההבדלים בין מכשירים ברמה הגבוהה ביותר לבין מכשירים ברמה הבסיסית והבינונית

  1. יכולת סינון צלילים ו"רעשי רקע"

יש כמה הבדלים משמעותיים בין מכשירי שמיעה ברמות איכות שונות. אחד ההבדלים העיקריים הוא ביכולת של המכשיר לסנן "רעשי רקע" ולהיות מסוגל לסייע למרכיב המכשיר להבין דיבור גם כשהוא נמצא במקום רועש או בשיחה עם מספר רב של אנשים המדברים בו זמנית.

יכולת זו מפותחת יותר אצל המכשירים החדישים והיקרים יותר. הם מצוידים במיקרופונים זעירים שמסוגלים לזהות את הכיוונים מהם מגיעים גלי הקול ולהגיב בהתאם. מכשירים ברמות הבסיסיות יותר הם בעלי יכולת פחותה לסנן קולות וצלילים. הם בדרך כלל יגבירו את כל הצלילים שמגיעים למכשיר באופן אחיד. כך עלול להיווצר מצב שבו רעש שולי, כמו שקשוק סכו"ם במסעדה, יישמע באותה עוצמה כמו צלילים של דיבור שיש לפענח ולהבין. חוויית השמיעה במכשירים היקרים והמתוחכמים היא נעימה וטבעית יותר, ומאפשרת השתתפות בדיונים ובשיחות קבוצתיות. המכשירים הבסיסיים מתאימים יותר לשיחות אישיות של "אחד על אחד".  

 

 

 

  1. מצבים מוגדרים מראש

למכשירים מתקדמים ויקרים יותר יש מצבי הפעלה מוגדרים מראש. מצבים אלו מזהים באופן אוטומטי את סביבת הרעש שנמצאים בה, ויודעים להתאים את ההגדרות שלהם ואת פענוח הקול למצב. חלק מהמצבים האלו מותאמים באופן אישי למרכיב המכשירים והוא יכול באופן ידני ובצורה פשוטה לעבור בין המצבים השונים – כך שיתאימו למצב שהוא נמצא בו באותו הזמן. במכשירים הבסיסיים יותר אין את הפונקציות האלו.

  1. כיול מדויק של המכשירים

המכשירים החדשים והמתקדמים מאפשרים לקלינאי התקשורת שמכוון אותם לכייל את הגדרות השמיעה בצורה מדויקת המותאמת לליקוי השמיעה הספציפי של הלקוח שלו. בדיקת השמיעה מראה בדיוק מהם התדרים שבהם יש ירידה בשמיעה. בהתבסס על מידע זה, ניתן לכוונן את המכשירים ולהתאים אותם בצורה מדויקת ביותר.

 

  1. תכונות מתקדמות נוספות

המכשירים ברמה הגבוהה כוללים תכונות מתקדמות שמסייעות מאוד לשיפור איכות החיים. לדוגמה, בעזרת טכנולוגיית בלוטות' שקיימת במכשירים ניתן לחבר אותם לטלפון הסלולרי לקבל שיחות ישירות אל האוזן. ניתן גם לחבר אותם אל מכשירי טלוויזיה ולשמוע את הסאונד דרך המכשירים. מכשירים בסיסיים ובינוניים לא מכילים בדרך כלל את התכונות האלו.

  1. חוויית שימוש טובה יותר

מכשירים מהרמה הבסיסית נוטים לעתים להשמיע צפצופים, טנטונים ועיוותים של הצלילים. המכשירים האיכותיים יותר יודעים לנטרל צפצופים וצלילים צורמים, וגם מספקים איכות צליל טובה וטבעית יותר. 

 

ההבדלים האלו בין סוגי המכשירים גורמים לכך שאיכות השמיעה במכשירים החדשים והיקרים יותר היא טובה בהרבה. בעזרת מכשירים אלו קל יותר להבין את הדיבור של בני השיח ולשמוע פחות צלילי רקע ורעשים רחוקים. בנוסף, הצליל המתקבל באוזן הוא טבעי יותר ונעים יותר לשמיעה.

גם התכונות המתקדמות יותר מספקות חוויית שימוש איכותית בהרבה. היכולת לחבר את המכשירים לטלפון ולטלוויזיה יכולה לשדרג מאוד את איכות חיי היום יום.

נושא הצפצופים באוזניים יכול להיות משמעותי גם כן. מדובר במטרד לא נעים שיכול להפריע ועלול לגרום לחוסר רצון להרכיב את המכשירים.

לכן, אם רק ניתן, מומלץ להצטייד במכשירים החדישים. זוהי החלטה תקציבית משמעותית שיש לקחת, אך יש הבדל רב באיכות של הרמות השונות. מכשיר שמיעה בסיסי בהחלט יסייע בשמיעה טובה יותר, אך התרומה שלו תהיה מוגבלת בהרבה מאשר של מכשיר מקביל ברמה הגבוהה.

 

איך אדע אם מכשיר מתקדם מתאים לצרכים שלי?

באופן עקרוני, מכשירים מתקדמים יכולים להתאים לכל אחד ולכל מצב של ירידה בשמיעה. הם פשוט מתקדמים יותר וכוללים תכונות רבות יותר ושכלולי טכנולוגיה חדישים.

למען האמת, הסיבה העיקרית לבחור מכשיר מהרמה הבסיסית או הבינונית תהיה בעיקר מגבלה תקציבית. לא לכולם יש את האפשרות לרכוש מכשיר שמיעה ב-10,000 ₪. לכן אנשים רבים בוחרים במכשירים בסיסיים יותר, מפני שהם זקוקים לשדרוג של יכולת השמיעה אך המכשירים החדשים פשוט יקרים מדיי עבורם.

 

מהו המחיר של המכשירים החדישים?

כפי שצוין במחירון שהבאנו בתחילת הכתבה, מחיר של מכשיר שמיעה מתקדם חדש יכול להיות בין 4,000 ₪ ל-10,000 ₪. מדובר במחיר שאותו צריך לשלם לאחר ניכוי ההשתתפות של קופת החולים שלכם או סל הבריאות. חשוב לדעת כי המחיר המצוין הוא עבור מכשיר לאוזן אחת. רכישת שני מכשירים – לשתי האוזניים – תעלה כפול.

מדובר בהוצאה גדולה למדיי, אך זוהי השקעה באיכות החיים שלכם, ויש לקחת זאת בחשבון כאשר בוחרים איזה מכשיר שמיעה לרכוש.

 

רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר