בקבוקי תינוקות

להיות הורים דורש ממש תואר שני. כל כך הרבה דברים חדשים שאף אחד לא סיפר לנו, וכל כך הרבה ידע שאנחנו חייבים לדעת, מיד, ועכשיו. כל טעות גורמת לנו לאשמה, וכל דבר שלא ידענו גורם לנו להרגיש "הורים לא טובים". ברור שזה מנהג לא בריא, המחשבה הזו שאנחנו לא מספיק טובים, אבל כדי להתגבר עליה צריך לפעמים הרבה שנים של הורות ואהבה עצמית. מה שעוד צריך, זה ידע בסיסי בהורות, ובתוך אינספור המידע הנדרש להורים המתחילים (או המתקדמים), יש כמה פיסות מידע חשובות במיוחד. אחת מהן היא על בקבוקי תינוקות.

 

הבקבוק של התינוק שלכם נמצא במגע ישיר ומיידי עם הפה שלו, מה שאומר שהוא בקשר ישיר עם החיידקים והבקטריות הייחודיות לילד שלכם, וההשפעה של הבקבוק חשובה. קשה להסביר עד כמה היא חשובה בלי להיכנס לתוצאות מחקרים על התחום, אז פשוט קחו את המילה שלנו – הבקבוק שלהם משפיע עליהם, והרבה.

4 עובדות על בקבוקים לתינוק:

  1. חומרים – החומר הטוב ביותר לבקבוק לתינוק שלכם הוא הסיליקון. סיליקון נטול חומרים מזיקים ושליליים, לא מפריש חומרים לתוך הנוזלים שבתוכו, ובעצם שומר על הנוזל, חלב, מים או כל דבר אחר, בצורה שבה הנוזל נכנס לבקבוק.

  2. עוצמת יניקה – חשוב שהתינוק יצטרך להתאמץ כדי לינוק מהבקבוק. הסיבה היא שכאשר קל לו לינוק מהשד ומאתגר אותו יותר לינוק מהבקבוק, הוא יוצר הבחנה ברורה בין השניים, מה שמונע בלבול אפילו אם התינוק כבר עייף. יש לזה השלכות שונות.

  3. עצירת יניקת האוויר – בקבוקים שמעוצבים נכון, ובעיקר מדובר כאן על עיצוב הפטמה של הבקבוק, משפיעים על כניסת האוויר לקיבת התינוק במהלך היניקה. ככל שנכנס פחות אוויר לקיבה ויותר תוכן, כך הדבר מקל על התינוק בתהליך העיכול, ומקל עליו בהתמודדות עם גזים אשר מיוצרים פחות.

  4. עמידות גבוהה – בקבוק הוא דבר שנמצא בשימוש תדיר. כן הוא גם עובר ניקוי בתדירות גבוהה. מסיבות אלו הבקבוקים הטובים באמת מיוצרים מסיליקון חזק אשר מונע שחיקה מוקדמת, ומאפשר לכם להשתמש באותו הבקבוק לאורך שנים. ניקיון קל אומר שתוכלו לנקות את הבקבוק גם במדיח בלי החשש לפגיעה בו. בקבוקים עמידים במיוחד יכולים לעבור חימום במיקרוגל ללא כל חשש, מה שמקל מאוד על החיים של הורים צעירים.

גדלים של פטמות ונפחי בקבוקים

חשוב להתאים את גודל הבקבוק לגודל כף היד של התינוק. מדובר בעיצובים שונים, כאשר עיצוב מתקדם ממש ידמה שד, עם מבנה עגול. בקבוקי תינוקות מגיעים לרוב בנפחים של 150-240 מ"ל. יותר מזה עלול להיות כבד מדי להחזקה ארוכה ועלול ממש לייצר נזק במפרק כף היד.

 

גודל הפטמות משפיע גם על רמת היניקה האפשרית, וכמה התנגדות מייצר הבקבוק, או יותר נכון הפטמה, בפעולה היניקה. בקבוקי תינוקות שונים מציעים מגוון פטמות מתחלפות להתאמה לשלבי ההתפתחות של התינוק שלכם, מקטן, דרך בינוני ועד גדול.

 

 

המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה