אחרי כל הרפורמות - איך לבחור ביטוח בריאות טוב בשבילך?

כל מי שעוקב תחום ביטוח הבריאות בישראל יכול לראות בשנים האחרונות וביתר שאת בשנה האחרונה, רפורמות שונות שמתבצעות הן על ידי קופות חולים וחברות הביטוח והן על ידי משרד האוצר והמפקחת על הביטוח.

 

התחום של ביטוח בריאות עובר רפורמות שמשפיעות על עלות הביטוח וכן על מה שאנחנו אמורים לקבל במסגרת הפוליסה. יש הסברים שונים מדוע מתבצעות רפורמות אלה, בין היתר, בגלל עלייה בתוחלת החיים והחשש שהביטוחים במתכונתם המקורית לא תספק את מגוון השירותים שאנחנו נדרשים להם, כמו כן, בגלל שאנשים נאלצים לא מעט כסף על ביטוחים פרטיים בזמן שביטוחי קופת חולים לא בהכרח מספקים להם, ולכך יש להוסיף סיבות רגילות, רצון להתחדש, רצון לעמוד בתחרות ועוד.

 

ביטוח בריאות כידוע מכיל בגדול שני חלקים. יש ביטוח בריאות ממלכתי מטעם קופת חולים, זה ביטוח שכל אחד מאיתנו חייב שיהיה לו. כל אחד בוחר באיזו קופה להיות חבר ואיזה סוג ביטוח להחזיק, ויש ביטוח בריאות פרטי אותו אנחנו יכולים לרכוש, אם אנחנו רוצים, דרך חברות הביטוח. לא פעם אנחנו מקבלים ביטוח זה דרך מקום העבודה שלנו.

 

ביטוח בריאות עד לפני תקופה לא ארוכה הכיל מגוון רחב של תחומים ונושאים, הוא היה מאוד לא מסודר ולא מאורגן, מה שגבה לא מעט כסף מהמבוטחים. הרפורמה שנכנסת לאחרונה קבעה שישה תחומים מוגדרים לכיסויים: ניתוחים בישראל, ניתוחים בחו"ל, תרופות, השתלות, גילוי מחלות קשות ושירותים אמבולטוריים. חברות הביטוח יכולות להציע את החלקים הנ"ל בצורה דומה או משופרת, והלקוח יכול לבחור אילו כיסויים הוא מעוניין לרכוש ואילו לא.

 

כיצד בוחרים ביטוח בריאות?

 

ביטוח בריאות, כפי שניתן להבין, הוא מהביטוחים החשובים ביותר בחיינו. אנחנו צריכים לזכור, בדומה לביטוחים אחרים, שנידרש להשתמש ברגעים קשים וכשאנחנו עושים אותו, אנחנו לא תמיד חושבים על זה, ולכן השיקול שלנו יכול להיות מוטעה.

 

בחירה של ביטוח זה צריכה להתבצע על פי מספר פרמטרים:

ראשית, מי זו החברה שמספקת לנו את הביטוח, היכן היא עומדת במדדי השירות שמתפרסמים מדי שנה, עד כמה זו חברה גדולה, אמינה ואיכותית.

 

שנית, עלינו לבחון מה גובה הפוליסה, האם אנחנו יכולים לעמוד בה והאם היא משתלמת לנו ביחס למה שאנחנו מקבלים מהחברה.

 

שלוש, אילו כיסויים אנחנו צריכים, מה יכול לעזור לנו, מה יכול לשרת אותנו. חשוב שנבדוק את זה גם מול קופת חולים, איזה ביטוח אנחנו מקבלים ממנה ועד כמה היא משלימה לנו את מה שחברת הביטוח לא מספקת או עד האם יש בביטוח שלה סעיפים חופפים.

 

ארבע, חשוב שנתייחס לביטוח גם מהיבטים של היסטוריה רפואית אצלנו וכן אצל בני משפחתנו, כך נוכל לדעת עד כמה יש משמעות לסעיפים השונים שנמצאים בפוליסה ויכולים לעזור לנו.

 

רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול