מכשיר CPAP - שינה ללא הפרעות

עבור מי שסובל מתסמונת דום נשימה בשינה, לילה של שינה רציפה הוא בגדר חלום. הסובלים מהתסמונת מתעוררים לעיתים תכופות, מה שהופך ללילה מלא הפרעות, עייפות מצטברת, ושלל תופעות לוואי פחות נעימות. מכשיר CPAP מסייע להתמודד עם התופעה, ולהקל על המטופלים. 

ציוד רפואי בטכנולוגיה מתקדמת

מכשיר CPAP הוא דוגמה לציוד רפואי בטכנולוגיה מתקדמת שמסייע לשפר את איכות החיים של המטופלים. חשוב להבין, שהמכשיר אינו מטפל בבעיה, אלא מקל על הנשימה. בדומה למשקפיים, שאינן מרפאות את בעיית הראייה, אלא מסייעים לראות טוב בעזרתם. 

למה תסמונת דום נשימה בשינה מתרחשת?

תסמונת דום נשימה בשינה מתרחשת כאשר הרקמות בלוע מתקרבות זו לזו בשעת השינה במצב שכיבה. הסיבה היא ברוב המקרים מבנה גוף של הרקמות בצוואר, או עודף משקל. התוצאה היא שהאוויר מתקשה להיכנס לריאות בגלל המרווח הצר, מה שגורם לנחירות כבדות, התנשמויות, ולהפסקת נשימה בשינה. לעיתים ההפסקת הנשימה מעירה את המטופל בתחושת מחנק וקושי בנשימה, וגורמת לשינה לא רציפה. לעיתים הנשימה יכולה להפסיק לזמן של כ-10 שניות, מה שמעיר את המטופל בבהלה בחיפוש אחר אוויר. 

איך זה עובד?

המכשיר מורכב מצינור ומסכה, ופועל באמצעות לחץ חיובי מתמשך שמרחיק בין הרקמות. המכשיר מזהה כאשר הרקמות מתקרבות זו לזו, ושולח זרם אויר שמרחיק אותן, ומאפשר למטופל לנשום בכוחות עצמו. הדעה הרווחת היא שמכשיר CPAP ״מנשים״ את המטופלים, אך בפועל הוא רק מרחיק בין הרקמות באמצעות לחץ האוויר. 

תופעות הלוואי

מעבר לשינה המקוטעת, התסמונת מביאה איתה עוד כמה תופעות לא נעימות, בניהן היעדר תחושת שובע. הסיבה לכך היא הורמון הקורטיזול שמשתחרר במצבי סטרס. כאשר הגוף מרגיש את המחסור בחמצן, הוא מרגיש סכנת חיים, ומיד שולח פקודת התעוררות כדי להשיב את הנשימה. במצב כזה משתחרר בגוף הורמון הקורטיזול. בטווח הארוך, שחרור רב של ההורמון משפיע על תחושת השובע לאורך היום. התוצר הסופי של כל הסיפור הוא עייפות, עצבנות, תחושת רעב, אכילת יתר, ולעיתים גם השפעה על המשקל. מיותר לציין את התופעות הנלוות, פגיעה ביחסים בין אישיים, קשיים בעבודה ובחיי המשפחה והזוגיות, בגלל קוצר הרוח שמתלווה לעייפות המתמשכת. 

חשוב להבין שלא מדובר בעייפות הרגילה והמוכרת, אלא בעייפות כבדה שלעיתים מגיעה אחרי שנים ללא שינה רציפה. שלא לדבר על בן או בת הזוג שלעיתים מתעוררים גם הם באמצע הלילה מנשימות כבדות וקולות מבהילים.

איך לדעת שקיים צורך במכשיר CPAP?

במידה ואתם חושדים שאתם סובלים מתסמונת דום נשימה בשינה, תמיד תוכלו ללכת לרופא ולבדוק את העניין. חשוב לציין שלא בכל מקרה של קשיי נשימה בשינה הפיתרון הוא מכשיר CPAP, והרופא המטפל ידע להמליץ על הטיפול היעיל ביותר. לאחר שנקבע כי מדובר בתסמונת, תקבלו הפנייה למעבדת שינה, שם יבדקו את העניין לעומק, וידעו להמליץ על המכשיר המתאים ביותר, ועל המינון הנכון עבורכם. 

רכישת המכשיר מחנות ציוד רפואי

חשוב לרכוש את מכשיר הסיפאפ מחנות אמינה, וותיקה ומקצועית. חנות הציוד הרפואי תספק ברוב המקרים הדרכה על המכשיר, אחריות על המוצרים, ותוכל לספק מכשיר CPAP חלופי במידה ויש תקלה במכשיר.

רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ