גרזנים

גרזן במקור יועד למטרות של גילוף, פיסול ופיצול, אולם כיום הוא כבר כמעט ולא נמכר לשם הצורך הזה. מה שכן ניתן למצוא בחנויות שמוכרות כלי עבודה, הינם גרזנים המשמשים לעבודות שיפוצים, כולל הורדת טיח מקירות.

 

 

קרדיט: FREEPIK

גרזן – סקירה כללית

לגרזן יש שני תפקידים מרכזיים – ביקוע וחיתוך. לשם כך נוצרו שני סוגים של גרזנים, כאשר כל סוג בנוי בצורה שעונה על אחד מהתפקידים האלו. בעבר, הגרזן שימש גם ככלי עבודה פונקציונלי וגם ככלי נשק. הפופולריות שלו נגזרה מהפשטות שבייצור שלו, השימוש הכפול ונחיצותו בעת ביצוע עבודת עץ, דבר שאפיין תקופות רבות מההיסטוריה האנושית.

 

גרזנים נחשבים לכלי חיתוך בעלי פוטנציאל ביקוע חזק ביותר, אם לא הכי חזק מבין כל הכלים שנושאים להב. זה נובע מהאופן שבו עוצב ראשו של הגרזן והפרופיל של הראש שלו, שעוצב כטריז מתכת כבד. כמו כן, הבסיס עבה במיוחד ביחס לעובי החוד, כך שהמשקל והרוחב משפיעים באופן ישיר על תפקוד הגרזן ועל היכולת שלו לשמש ככלי לביקוע או לחיתוך.

 

כאשר מניפים את הגזרן, אנרגיית התנופה מצטברת בקצהו של הלב, וכתוצאה מכך מופעל לחץ על החומר אותו בא הגרזן לבקוע או לחתוך.

למה משמשים גרזנים כיום?

אף על פי שהגרזן נתפס ככלי עתיק יומין, הוא עדיין נמצא בשימוש אזרחי: גרזנים קטנים מסייעים בעבודות גינון, וגרזנים דו ידניים שנחשבים גדולים יותר, מסייעים לצוותי הצלה ומכבי אש לחלץ נפגעים. בקדמת הגרזן יש להב חד מצד אחד, ואילו מהצד השני יש דוקרן שמסייע בנעיצה. באמצעותו יכולים כבאים לתלוש דלתות מהצירים שלהן בעת הצורך, לפתוח נתיבי אוורור בגגות של מבנים וגם לשבור קירות בבניינים שעולים באש. ידיתו של גרזן מסוג כזה לא עשויה מעץ, אלא מחומרים פלסטיים שמבטיחים את עמידותה.

נוסף על אלו, יש לגרזן שימוש אחד נוסף שנחשב לפחות נפוץ ומוכר בישראל, לאור תנאי מזג אוויר: ביקוע עצי העסקה המשמשים כדלק לפעילותו של חומר הסקה. אם אתם חובבים גרזנים ומשתמשים בהם לעתים, קראו על גרזנים למבינים, למדו עוד על גרזני הישרדות ופנאי בלחיצה כאן.

 

רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ