חברות השמה לאקדמאים - הזדמנות למצוא תעסוקה גם אם אתם אקדמאים ללא ניסיון קודם

סטודנטים רבים בוגרי תואר ראשון, חולמים על משרה טובה שמתאימה למקצוע אותו למדו.
עם סיום הלימודים, הם פותחים במלאכת חיפוש עבודה לאקדמאים אלא שבמהלכם הם נתקלים בקשיים מסוימים שמעמידים בספק את קבלתם לעבודה ומציאת משרה הולמת, תהליך החיפוש אינו פשוט כפי שהם חשבו לאחר שקיבלו את התואר.
קרדיט לתמונה: pixbay

קרדיט לתמונה: pixbay

בשוק קיימת תחרות רבה על משרות שאינן דורשות ניסיון קודם מה שהופך את חיפוש העבודה למשימה מורכבת במיוחד עבור גברים ונשים כאחת בטווח רחב של גילאים.
בנוסף, חברות רבות מעדיפות לקבל לשורותיהן עובדים בעלי פוטנציאל למשרה מלאה ובטוחה לטווח ארוך וגם כשכבר קיימות משרות המתאימות לאקדמאים, התחרות עליהן רבה ולא פשוט להשיג אותן.

פניה לחברת השמה לאקדמאים

 

מציאות זו מכניסה לתמונה את חברות השמה לאקדמאים הנותנות הזדמנות למועמדים רבים למצוא את התפקיד המתאים להם בהתאמה אישית ומדויקת.
חברות ההשמה הרציניות מעמידות לרשות המתמודדים צוות מיומן של מגייסים המבצעים הערכה מדויקת בין מחפשי העבודה והתאמתם למשרה הרצויה.

מודל העבודה של חברות השמה

תפקידה של חברת כוח אדם הוא לשדך בין ארגונים המחפשים עובדים לבין עובדים המחפשים משרות. הן משמשות כמתווכות בין החברות לעובדים והשירותים שהן מספקות ובכך הן חוסכות לשני הצדדים זמן ומשאבים רבים.
אותן חברות מפרסמות הצעות עבודה במגוון נושאים ומועמדים רבים שולחים אליהם קורות חיים
חברות כוח אדם מרכזות אצלן פניות של חברות שונות המחפשות עובדים וברגע שהחברה מזהה התאמה בין מועמד למשרה פוטנציאלית, היא מראיינת את המועמד ומפנה אותו למעסיק.
בגדול, חברת ההשמה מבצעת את הסינון המקצועי הראשוני למעסיקים, ומאתרת מועמדים הכי מתאימים למשרות הפתוחות אצלם – פעולה שמייעלת באופן משמעותי את הליך הגיוס ומזרזת את התהליך.
כיצד חברות ההשמה מרוויחות כסף?
חברות השמה גובות את עמלת התיווך אך ורק מהחברות שאיתן הן בקשרי עבודה על פי הסכם השמה - חוזה משפטי שנחתם ביניהם.
חוזי ההשמה ברובם סטנדרטים והם כוללים מספר סעיפים פשוטים וברורים.
אותם חוזים עשויים לעבור שינויים קלים בהתאם לתפקיד או לסוג הארגון.
תקופת ההתקשרות מתחילה בשלבי הגיוס והיא מסתיימת כשלושה חודשים לאחר איוש המשרה.
האם המועמד צריך לשלם עמלת תיווך לחברת ההשמה?

מועמדים אינם משלמים מאומה!!!
חוק משרד התמ"ת קובע כי יש אסור לחברות ההשמה לגבות תשלום ממועמדים לעבודה אלא אך ורק מהחברות המעסיקות שהן איתן בקשרי עבודה.
מודל התשלום מבוסס על בסיס הצלחה בלבד, זאת אומרת, חברת השמה תתוגמל רק אם מועמדים שהגיעו דרכה, יתקבלו לתפקיד ויקלטו בחברה.

6 טיפים למציאת חברת השמה מקצועית

  1. בדקו את רשימת הלקוחות שלה, באמצעות רשימת הלקוחות, ניתן יהיה לדעת באילו תחומים החברה מתמחה וככל שיש לה יותר לקוחות גדולים, כך הסיכוי שלה גדל להביא יותר מועמדים מתאימים למשרה.
  2. צריך לברר האם החברה מציעה שירותי השמה דרך מחלקות מקצועיות בנפרד: שירותי השמה נפרדים להייטק, למגזר הציבורי, השמה לאקדמאים וכן הלאה.
  3. חשוב לבדוק האם חברת ההשמה מציעה ליווי והדרכה בתהליך חיפוש העבודה כמו: בניית קורות חיים, הכנה לראיונות עבודה וקורסים לשיפור רמת האנגלית של המועמד.
  4. מומלץ להיעזר בחברת השמה ותיקה שיש לה סיפורי הצלחה והמלצות הן מטעם המגייסים והן מטעם המועמדים.
  5. כדאי לברר מה היקף המשרות שיש לחברת ההשמה להציע והאם ברשותה מגוון רחב של תפקידים בתחומים שונים.
    חברת השמה לא מקצועית עלולה להציף אתכם בהצעות עבודה שאינן מתאימות לכם.
  6. התייעצו עם חברים מתחום העיסוק שלכם וקבלו מהם שמות של כמה חברות, כמו כן אל תשלחו את קורות החיים שלכם להרבה חברות השמה, חשוב להיות ממוקדים על מנת שלא תמצאו את עצמכם מוצפים בשיחות טלפון מיותרות וגם שתהיה לכם שליטה על המשרות אליהן נשלחים קורות החיים שלכם ע''י חברות ההשמה.
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ