תו תקן למוצרי תינוקות

מהו תו תקן ומי מוסמך להעניק אותו

תו תקן הינו סימן המאשר כי המוצר עבר בדיקות מעבדה שהוגדרו מראש ונועדו לזהות פגמים כדי להבטיח את בריאות המשתמשים בפרט והציבור בכלל. המוסד היחיד המוסמך להעניק תקן כחוק הינו מכון התקנים הישראלי.  מעבר לתו התקן ישנם גם תו בטיחות ותו ירוק.


תו בטיחות – תקן המאשר שהמוצר בטוח ואין סכנה בפני שימוש ממושך, בדיקות מקיפות יותר, יכולת להשתתף במכרזים של גופים ומוסדות ומקל על ייבוא מוצרים.תו תקן למוצרי תינוקות


תו ירוק – לא! לא, אין קשר לקורונה. ניתן במידה וייצור המוצר מפחית זיהום סביבתי, חסכון באנרגיה , פסולת וכו.


תקניים בינלאומיים – מכון התקנים הישראלי עובד בשיתוף פעולה עם ארגונים בעולם כגון ארגון התקינה הבינלאומי (ISO). ישנם מקרים שבהם תקינה מחול תתקבל ע"י מכון התקנים הישראלי וכך יחסוך בדיקה נוספת בארץ של מוצר שיובא לארץ.


מוצר בעל תו תקן נותן אמינות בין הקונה למוכר (יצרן או יבואן) מעבר לתעודת האחריות שיש לכל מוצר ישנו גם את תו התקן שאומר בעצם שגורם אחר מטעם המדינה בדק אותו לטובת הקונה.


בעצם חוזה שעורכים עם עו"ד המייצג את האינטרסים של הצרכן ובעצם מגן על הספק מפני טענות בנושא בטיחות לדוגמא. (ללא ניגוד אינטרסים)
באתר של מכון התקנים הישראלי אפשר למצוא את כל המידע הדרוש להורים בעת רכישת המוצרים שישמשו אותנו בטיפול וגידול התינוקות. מגוון המוצרים בעלי תו תקן הוא רחב מאוד : מוצץ, מנשא, כיסא אוכל לתינוק, כסא בטיחות לרכב, יחידת החתלה, משטחי החתלה / מזרון החתלה , עגלה, מיטה ועריסה. תיק עגלה לתינוק  ותיקי החתלה נכון להיום לא מצריכים לעבור בדיקת תקן .
עבור כל מוצר לעיל ישנם כמובן תכונות מרכזיות שיש למלא על מנת לקבל את התקן כגון :
כל המדבקות על האריזה חייבות להיות כתובות בעברית. המדבקה חייבת לכלול פרטים כגון : ארץ ייצור ופרטיו המלאים של היבואן (שם וכתובת)
במידה והמוצר מגיע מפורק ויש להרכיבו כגון : מיטה , עריסה ולול לתינוק חייבות להיות הוראות הרכבה בעברית.
מוצרים המותאמים לפי מידה חייבים להיות עם מדבקה המגדירה את גובה ומשקל הילד . כמו כן, תוקף המוצר לדוגמא: כסא בטיחות.
מוצרים מתקפלים כמו עגלה, עריסה ולול יש לוודא שאין חלקים קשיחים, רצועות או שרוכים רופפים. 

הליך בדיקה למוצרי תינוקות או כל מוצר בתחום אחר מתקיים לפי הסדר הבא:

ברגע שיבואן מחליט לייבא מוצר וזו הפעם הראשונה שלו הוא מגיש בקשת טרום יבוא ללא קשר לכמות המתוכננת להגיע לארץ. בבדיקת טרום יבוא נשלחת דוגמת מוצר לבדיקה . במידה והבדיקה תקינה כלומר עברה בהצלחה ,היבואן מקבל תעודת תקן המציינת כי המוצר עבר את הבדיקה והוא תקין.

 

במידה והמוצר נכשל בבדיקה היבואן רשאי לתקן את הליקוי שנמצא ונשלח מוצר חדש לבדיקה נוספת עד שהמוצר עובר את הבדיקה בהצלחה. לפעמים מוצר יכול לעבור 4-5 בדיקות עד שהוא עובר את כל השלבים בהצלחה. 

 

עלויות בדיקת מוצרים נעה בין אלף  שקלים ועשויה להגיע לכמה אלפים.

 

לאחר שהמוצר עבר את הבדיקה של מכון התקנים והונפקה  תעודת התקן, היבואן רשאי לייבא את המוצר לארץ.

 

יש לציין שיש בדיקות שתקפות ל- 3 שנים לדוגמא: עגלות תינוקות, ויש בדיקות שתקפות לשנה אחת כשמסתיים תוקף תעודת התקן היבואן חייב לבצע בדיקת אב טיפוס חדשה.

 

"החברות" עם מכון התקנים לא מסתיימת כאן, כל יבוא שמגיע לארץ היבואן חייב לעדכן את מכון התקנים ולזמן אותם לבדיקה שנקראת : "בדיקת ש" . "בדיקת ש" זאת בדיקה שנעשית ע"י נציג מכון התקנים שמגיע למשרדי או מחסני היבואן היכן שהסחורה מתאכסנת מיד לאחר ששוחררה מהנמל. בבדיקה זו הנציג בודק ומוודא שאכן הדגם שהיבואן הצהיר הגיעה למחסנו והיא אכן תואמת לדגם שנבדק במעבדה במכון בבדיקת אב הטיפוס.

 

כמובן שכל בדיקה שנעשית ע"י מכון התקנים הינה בתשלום גם אם המוצר כבר עבר את בדיקת האב טיפוס הראשונית.

 

לא פשוט נכון? 

לא סתם יבואנים מתמרמרים על בדיקות מכון התקנים.

כמובן שבדיקה כזאת היא חיונית והכרחית לכם הצרכנים וליבואנים.




תמונה:freepik

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה