שתיית אלכוהול בגיל ההתבגרות

אחד מהנושאים שקשורים מאוד לשתיית אלכוהול בקרב ילדים בגיל ההתבגרות הינו לחץ חברתי. לחץ חברתי בקרב בני נוער הוא אחד מהגורמים המרכזיים לכך שבני נוער שותים אלכוהול. הסיבה המרכזית היא שבגיל ההתבגרות יש לחברים ולכל תחושת השייכות לקבוצה משמעות רבה בחייו של המתבגר ורוב הנערים יתקשו לעמוד מול אותו לחץ שיופעל עליהם ויחששו להסתכן בנידוי או התרחקות מאותה קבוצת חברים. יחד עם זאת, בגיל ההתבגרות הם יקבלו הרבה יותר חופש מההורים ויהיו פתוחים יותר לנסות לשתות אלכוהול, (הם יוכלו לצאת עד שעה מאוחרת יותר, לישון אצל חברה וכולי). אם כן, כיצד יכולה שתיית אלכוהול לפגוע במתבגרים, ולמה חשוב להיות מודעים לפגיעה?

 

אלכוהול פוגע במתבגרים

בעיה מרכזית בשתיית אלכוהול בקרב בני נוער היא שזה נעשה בצורה מאוד לא אחראית ובהיעדר שיקול דעת של אדם מבוגר כמו הגזמה בכמויות השתייה במקרים לא בטוחים בלי כל חשיבה על ההשלכות ( נהיגה לאחר שתייה) ומאחר שהם לא יודעים לשתות במידה, מוטב שלא ישתו כלל. שתיית אלכוהול בגיל ההתבגרות יכולה להוביל לפגיעה בכמה מישורים -  

 

פגיעה פיזית – בעקבות אלימות, תאונות, נפילות, איבוד הכרה בשל שתייה מופרזת. כשמתבגר שותה אלכוהול הוא עלול לפעול בצורה אלימה מאחר ואלכוהול מטשטש את המציאות ולכן גדל הסיכוי להגיע לידי מקרים של קטטה וריב אלים ומסוכן. בנוסף, כששותים אלכוהול נמצאים פחות במצב של שליטה עצמית וגם כושר השיפוט מתערער – ועל כן המתבגר עלול ליפול כקורבן לאלימות, לרבות פגיעה מינית. מעבר לזה, צריכת אלכוהול – גם אם היא מועטה –  הינה משפיעה בצורה לא טובה כמו סם שפוגם במוח ומשפיע על התודעה ותחושה זו יכולה להפוך לבעיית התמכרות.

 

פגיעה נפשית – מתבגרים עלולים להיפגע נפשית בשל צריכת אלכוהול במקרים בהם הם יהיו תחת השפעה של אלכוהול ויתנהגו בצורה לא נאותה ולא מכבדת את עצמם ואת גופם, בעוד שבזמן ששתו והיו שיכורים, אנשים ניצלו את מצבם החלש, צילמו אותם, נגעו בהם וכולי. הם עלולים לעמוד במצב מאוד קשה כשיהיו פקחים ויבינו כיצד נוצלו וירגישו מושפלים ופגועים.

 

פגיעה התפתחותית – בני נוער עלולים לצרוך אלכוהול במטרה לעזור לעצמם במקרים חברתיים שבהם יחושו שיש להם קושי. במקום ללמוד כיצד להתמודד עם הקשיים באמצעות מיומנויות חברתיות שירכשו, הם יבחרו לברוח על ידי שתיית אלכוהול. הם לא ילמדו ליהנות באף מקום בהיעדר אלכוהול, הכל יראה להם ריקני, משעמם ולא מעניין.

 

פגיעה חברתית – בני נוער ששותים לשוכרה יכולים להפוך לילדים עם שם של "שתיינים" ואם הם מתנהגים בצורה מסוכנת כשהם נתונים להשפעת האלכוהול, אז הם יכולים להיחשב גם לאלימים. הם בונים לעצמם תדמית קשה ושלילית שיכולה לפגוע בהם מאוד בעתיד.

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה