כרוב כבוש ביתי בטעם של פעם מבית סבתה לולה

כרוב כבוש ביתי בטעם של פעם מבית סבתה לולה,

(טבעוני ללא גלוטן)לקחת 2 כרובים בינוניים( 1 וחצי ק“ג כל אחד),

להסיר עלים לא יפים,להסיר 3 עלים לשמור,

לחתוך כל כרוב ל 2 מכיוון הגזע לחתוך את חצי הגזע לשמור,

לקצוץ לרצועות דקדק או בסכין או במעבד מזון להכניס לקערת ערבוב,

להוסיף 6 כפות מלח הימלייה או אטלנטי (2 כפות לכל 1 ק"ג כרוב)לערבב תוך כדאי מעיכה (קיווצ'וץ)עם היד 5 דקות(הכרוב מצטמצם לחצי כמות),

לתת לנוח ולהגיר נוזלים 10 דקות,

להוסיף כפית זרעי קימל לערבב(לא חייב),

לעקר 2 צנצנות עם כוס מים רותחים תוך מעבר המים בכל הצנצנת לקרר,

להכניס את הכרוב (שהגיר בינתיים נוזלים)עם הנוזלים לדחוס למלא מים רתוחים מעל הכרוב החתוך,

לכסות בעלים ששמרנו וברבעי הגזע (שהנוזל יכסה את הכרוב ושהכרוב לא יצוף)

לסגור להניח במקום חמים על צלחת עמוקה(לא בשמש),

במהלך הימים הראשונים יש הצטברות של גזים יש לשחרר אותם,

לאחר יומיים להעביר לשיש לאחר 8 ימים הכרוב מוכן להסיר את חצאי הגזע והעלים למקרר ובתאבון.

(החיידקים (פרוביוטיים)שנוצרים מתסיסת הכרוב בריאים מאוד למערכת העיכול)

מתכון מבית סבתא עובר מדור לדור.(התהליך לוקח 10 ימים אבל שווה שווה)

 

הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים הגרלות והפתעות״

לחצו כאן לכניסה >>>

 

לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>

 

לחצו כאן לצפיה בבלוג המתכונים באתר המלצה >>>

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר