איך ממחזרים פסולת אלקטרונית?

אנחנו חיים בעידן בו מוצרי האלקטרוניקה הפכו לחלק בלתי נפרד מחיי היום יום וצריכת מוצרי האלקטרוניקה גבוהה אפילו יותר בחברות הייטק ומפעלים.

פסלות אלקטרונית נאגרת בכמויות גדולות בשל הפיתוחים והחידושים הרבים בתעשייה. זוכרים את מכשיר הוידאו הלא משומש? המחשב הישן שמעלה אבק? דגם ותיק של מכונת קפה שכבר לא עובדת? סוללות? כמה פעמים בשנה אתם משדרגים מכשירי חשמל?
והאם שאלתם את עצמכם אי פעם לאן הולכת כל האלקטרוניקה המיושנת ומהן ההשפעות ההרסניות שלה?

זהירות, פסולת אלקטרונית מזהמת את הסביבה

פסולת אלקטרונית יכולה להכיל חומרים רעילים ומזהמים ולהזיק לבני אדם ולסביבה אם לא נפטרים ממנה כמו שצריך. למעשה, לפסולת אלקטרונית יכולה להיות השפעה ארוכת טווח על כדור הארץ – אוויר, אדמה, מים ובריאות. פסולת מסוג זה יכולה לשחרר רעלים לאוויר ולשחרר אדים רעילים, לחלחל ישירות לקרקע ולזהם מי תהום. שמחקרים הצביעו על כך שפסולת זו יכולה לשחרר מתכות כמו כספית, עופרת, ליתיום ובריום שיכולות לגרום להרעלת המים ומהמים לעבור לבעלי החיים ובני האדם ולסכן חיים.

לפסולת אלקטרונית השפעה שלילית הן על הסביבה והן על בריאות האדם ומחקרים רבים בוחנים מחלות ובעיות פיזיולוגיות ונוירולוגיות שמקורן בזיהום שנוצר בעקבות אשפה זו והרעילות שלה.

הדרך למאבק בזיהום אוויר עובר בפינוי פסולת אלקטרונית

מה עושים אם כן עם כל הפסולת שנערמת בלי סוף? יש לאן לפנות – חברות המתמחות בפינוי פסולת אלקטרונית וחברות הממחזרות פסולת מסוג זה.
חשוב מאוד לפנות על בסיס קבוע פסולת אלקטרונית ולצורך כך יש ליצור קשר מבעוד מועד לחברות המתמחות בנושא אשר יוכלו לתת הצעת מחיר לפי סוג וכמות הפסולת. הפינוי צריך להיעשות בצורה מקצועית, כדי שלא חלילה תישמט פסולת ותזהם את הסביבה בדרך.

לאחר האיסוף, הפסולת עוברת מיון קפדני לפי סוגים שונים של רכיבים, כי מוצרי חשמל שונים יכולים להכיל רכיבים אלקטרוניים מסוגים שונים כמו מעבד, ספק, כבלים וכל חלק ממוין על מנת לשלוח את החלקים למחזור בשיטה הירוקה.

מיחזור פסולת אלקטרונית מאפשר את המשך הקיום של הרכיבים האלקטרוניים לצרכי התעשייה וחוסך זמן ועלות וכמובן, זיהום הסביבה. מחזור הפסולת מאפשר להחזיר רכיבים לתעשייה בדמות חומר גלם מהם ניתן לייצר מוצרי חשמל שונים. היות ולאלקטרוניקה אורך חיים קצר יחסית היא הופכת לפסולת אלקטרוניקה בקצב מהיר ותהליך המחזור למעשה מאפשר להאריך את הישרדותה.

ניתן למחזר מגוון חומרים מפלסטיק דרך זכוכית ועד מכשירים המכילים כספית, סוללות, מעגלים, דיסק קשיח ואפילו מחסניות דיו.

כיצד עובד תהליך המחזור של פסולת אלקטרונית?

לאחר האיסוף של הפסולת והמיון מובילים את הרכיבים הממוינים למתקני מחזור בהם הם מסווגים לתהליכי מחזור שונים. המחזור יכול להתבצע באופן ידני או על ידי מכונות ומכשירי גריסה שונים, תלוי בתרכובת ובבטיחות ההליך על מנת לצמצם נזק סביבתי ונזק לחומר הגלם עצמו. למשל, יש הפרדה מגנטית להפרדת מעגלים או מתכות מחלקיקי פסולת אחרים וכדומה. כמו כן, מנסים להפיק את המיטב מהפסולת שנשארה ולהכין את החומרים הממוחזרים לצורך ייצור מוצרי אלקטרוניקה חדשים. המטרה היא לנצל את המשאבים הזמינים להפקת חומרים יקרי ערך כמו מוצרי אלקטרוניקה ולצמצם את הנזק הסביבתי הפוטנציאלי והנזק הבריאותי הפוטנציאלי. תהליך המחזור גם טוב לכלכלה, כיוון שהוא מאפשר יצירת משרות בתחום האיסוף והמחזור.

 

אז אם בכוונתכם לנקות את המשרד או להיפטר ממוצרי אלקטרוניקה שונים, אל תשליכו אותם לרחוב ודאגו לפינוי מקצועי ואמין של פסולת אלקטרונית ומחזורו מתוך דאגה לסביבה, לבריאות ולמען הדורות הבאים!

 

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר