מידע וטיפים חשובים לאיטום גגות

בכתבה זו נסקור טיפים ומיידעים הרלוונטיים לנושא איטם הגגות. נבקש לגעת בשלושה מוקדים, הכנות גגות לאיטום, כמו גם שיטות לביצוע איטום הגגות ולבסוף – הכיצד לבחור חומר מתאים לאיטום הגג.

 

הכנת הגג לאיטום

הטיפ הראשון, יהיה לגבי תזמון האיטום. מתי נכון לאטום את הגג? ובכן, חכמה פשוטה תהא כאשר הוא דולף. אם כי, חכמה מקדימת-דבר, תהא לפני שכך קורה. על כן, האם נכון לשאוף לאטום את הגג, גם כשנראה שאין עימו בעיה כלל? הבא נקרא לזה אינטואיציה נשית, ופשוט נבחר לבדוק מה קורה עם הגג, כאשר זה מרגיש נכון, או לפי תזמון מסוים (פעם בשנה-שנתיים, לדוגמה), ולא כי למעשה רואים את טיפות הגשם "בלייב".

 

הטיפ השני, יהיה נא בדיקת תשתית האיטום הקיימת על הגג. באם יש כבר חומר איטום שנמצא על הגג, ייתכן שהוא לא יהיה בהלימה, או דווקא כן בהלימה – אם חומרי איטום אחרים שניתן לעשות בהם שימוש. באופן כללי, בעלי מקצוע יכולים להגיד ולספר שחומרי איטום דומים מושכים זה את זה, ואם שונים הם – אזי שדוחים זה את זה. חומרי איטום מסוג ביטומני יימשכו אחד לשני – כך שאם כבר יש יריעות ביטומניות על הגג (לדוגמה), הרי שיהיה זה פלא להמשיך ולאטום עם יריעות כאלה – כיוון שיהיה ביניהן "חיבור". אם יש על הגג חומר פלסטי, אזי שאפשר שתהיינה דחייה אל מול החומר הביטומני.

 

ולבסוף, בסעיף זה – הטיפ השלישי יהא נא הכנת הגג לאיטום. ניקיון יסודי של כל שמתבקש. הרמה של כל החפצים מהגג (דודים, מרזבים, וכיוצא בזה), כדי שיהיה מקום לנקות היטב, להסיר יריעות איטום ישנות, לנקות את כל "השאריות", וכיוצא בזה. זהו שלב חשוב במיוחד, ועבודה איכותית כנראה דורשת שייעשה היטב.

 

שיטות שונות לביצוע האיטום

הטיפ הרביעי לכתבתנו, והראשון לסעיף זה – יהיה בחירת החומר המתאים. לא היקר, או הזול ביותר – אלא המתאים לאיטום הגג. על פי הנסיבות, הדרך והסביבה הקיימת. הסעיף הבא ייכנס למידה הזה באופן קצת יותר ממוקד, בעוד הסעיף הזה והקודם – יניחו את היסודות. 

 

ישנן שיטות שונות, כאמור, לביצוע איטום גגות. דעה רווחת היא שאיטום גגות ביריעות ביטומניות יכול להיות היעיל מבניהן. אך, כאמור – יש להתחשב בנסיבות המקרה. האיטום הנ"ל מתאים בשלושה סוגי מקרים: 

  1. הגג עבר זיפות בעבר
  2. כשכבה נוספת של יריעות ביטומניות קודמות
  3. על גבי גג בטון חשוף וחדש

ניתן לבחור את צבע היריעות, וישנה המלצה שיהיו לבנות. אם כי – במידה ומבקשים לרצף מעליהן – ייתכן שאין זה רלוונטי. כל אדם לגופו.

 

שיטה נוספת לאיטום גגות, האחרונה שנסקר – אף על פי שיש רבות אחרות, היא זיפות גגות. אמנם שיטה מסורתית, שאפשר לשקול כמיושנת (לאור כך שישנן טכנולוגיות אחרות יעילות), עדיין יעילה. כאמור, בהתאם לנסיבות, והנסיבות במקרה זה הן עבור איטום גג שיש עליו הרבה דודים, קולטי שמש, וציוד אחר. כמו גם, היא נחשבת כחסכונית יותר עבור בנייני מגורים גדולים – כיוון שמחירה יכול להיות זול, באופן יחסי לחומרי איטום אחרים.

החיסרון בשיטת איטום הקשורה לזפת, מערבת תחזוקה תקופתית של כל 3-5 שנים. כמו גם, סיוד שנתי בכל קיץ – כדי לחזק אותה פן תיסדק מאור השמש, ועל כן תיחשף לנזילות.

איך לבחור את החומר הנכון עבור איטום הגג?

בשלב זה של הכתבה, אין זה מפתיע שהנסיבות הן אלו שמרמזות על החומר הנכון. בהינתן מקרה בו מותקנות יריעות ביטומניות, או גג חשוף, או מזופת – הרי שהן יכולות להתאים. במקרה בו רוצים לחתוך בעלויות האיטום, וזה ממש בסדר לבצע סיוד קיצי מדי שנה, ותחזוקה תקופתית של כל 3-5 שנים – זפת יכולה להתאים.

 

וכך גם נכון הדבר, להבנתנו – עבור חומרי איטום אחרים.

 

על כן, בהינתן מצב בו יש נסיבות מסוימות הקשורות לגג הקיים, אפשר לקבל מכך רמז לגבי חומרי האיטום המתאימים. ניתן להיעזר בצוות המקצועי שלנו, כדי לנסות ולקבל בהירות בנושא. תודה על קריאתך.

 

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול