כל מה שצריך לדעת על טחורים

טחורים יש לכל אחד והם למעשה כלי הדם הנמצאים בסוף המעי הגס שלנו. מדובר בכלי דם שמזהים את היציאה וגורמים לפי הטבעת להתרחב לקראתה אבל כאשר הם מתרחבים וצונחים בגלל סיבות שונות הם יוצרים בעיה לכל מי שמרגיש אותם. יש לנו טחורים פנימיים וחיצוניים והם יכולים להיות מטופלים במקרים הקלים בשיטות שונות, או בניתוח במקרים קיצוניים. כשיש טחורים זה נע בין אי נוחות לכאבים עזים ולעצירת היציאות לגמרי.

 

מה ההבדל בין טחורים חיצוניים לטחורים פנימיים? 

טחורים חיצוניים נמצאים ממש בפי הטבעת ומכוסים בשכבת העור שלה ולכן גם מרגישים שם יותר כאב בגלל ריכוז העצבים הגדול. טחורים פנימיים נמצאים פנימה מפי הטבעת ובחלק התחתון של המעי הגס, מכוסים ברירית שלה ואין בהם הרבה עצבים שגרומים לכאב. טחורים אלה יכולים להיות לא מורגשים כלל, או שהם יוצאים החוצה וחוזרים פנימה לבד או שיש להחזיר אותם ידנית. 

מהם התסמינים של טחורים? 

התסמינים הברורים של טחורים הם דימום מפי הטבעת, תחושות של כאב ואי נוחות, התכווצויות קשות של כלי הדם, גרד וגירוי וקושי ביציאות. טחורים חיצוניים אפשר גם להרגיש כאשר הם בולטים ו"נופלים" החוצה, כאשר יש נפיחות ברורה וכאשר הם מדממים. כשנגרמת דלקת ופקקת של הוורידים בפי הטבעת נגרמות בעיות קשות של זיהום בגלל הקרעים והסדקים ברקמת העור באזור הרגיש שבו עוברת צואה. כשמופיעים כאבים מדובר בדרגת חומרה גדולה של בעיית טחורים.  ניתן ללמוד כאן עוד על תסמיני טחורים ודרכים להקלתם.

 

מהן הסיבות להיווצרות טחורים?

הסיבות לבעיית טחורים רבות ומגוונות ויכולות להיות שילוב של כמה מהן או אחת מהן. אחת הסיבות היא הריון ואז הטחורים חולפים לאחר מכן אם ממשיכים להתנהל בצורה בריאה. סיבות אחרות הן מאמץ רב ביציאה בגלל אורח חיים שגורם לתזונה ללא סיבים ונוזלים ואז צואה קשה ועצירות. היא גורמת להתאמץ ביציאה ולאמץ את השרירים עד שהטחורים פורצים החוצה ומדממים בגלל הפגיעה. זה קורה גם בגלל מחלות כמו סטרס, מחלת כבד או אי ספיקת לב, או חוסר פעילות גופנית או פעילות קיצונית שגורמת לבעיות יציאה. בעיות של הפעלת לחץ תוך בטני על המעיים בגלל שיעול והקאות, וכל ישיבה ממושכת בשירותים שאינה נותנת למעיים לעבוד בצורה טבעית וללא לחץ נפשי. כמו כן, השמנת יתר ותורשה הן סיבות לכך שטחורים קורים.

 

מתי יש לפנות לרופא? 

פונים לרופא כאשר הטחורים הופכים לבעיה כרונית שגורמת לדימומים קשים לא רק מפי הטבעת אלא גם מבפנים וללא שליטה בזרימה. כאשר יש כאבים קשים מאוד וכאשר הטיפולים הרגילים והאלטרנטיביים כבר לא מסייעים והבעיה מחמירה.

 

איך מטפלים בטחורים?

יש טיפולים מסורתיים ואלטרנטיביים בטחורים לפי בחירה והעדפה של המטופלים ולפי מצבם. טיפול בטחורים מתחיל בשינוי תזונתי כדי לא לגרום לצואה קשה וחסרת נוזלים. זה מחייב שתיית נוזלים מרובה כדי להקל על הסדירות של היציאות והריכוך שלהן. כמו כן, יש להקפיד על פעילות גופנית תקינה ומספקת. תזונה שכוללת גם ירקות ופירות וממריצי מעיים טבעיים אך לא במידה קיצונית ויומיומית יכולה ללמד את המעיים ומערכת העיכול לתפקד היטב ובצורה סדירה ללא הפרעות. כמו כן, נגד הטחורים והתסמינים שלהם כמו דימום וכאבים, גרד וגירוי יש להשתמש בפתילות ומשחות שכוללות גם חומרים שמכווצים את כלי הדם וגורמים להם להחלים. במקרים קיצוניים משתמשים במשלשלים כדי לרכך יציאה ולשחרר עצירות אולם זה אינו מומלץ לשימוש ולצריכה בצורה סדירה. עדיף לאמץ אורח חיים ומאוזן כדי לאמן את מערכת העיכול והגוף לא להתאמץ יותר מדי ולא להזדקק לאמצעים קיצוניים.

 

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ