עברתם תאונות דרכים? כל הטיפים לפני שמגישים תביעה

לפני הגשת תביעה לתאונות דרכים
קרדיט לתמונה: RF123

 

אז מה צריך לעשות אם בכל זאת מצאנו את עצמנו חלק מהסטטיסטיקה?

את מי בכלל תובעים? ברוב המקרים תובעים את חברת הביטוח המבטחת את הרכב שהיה מעורב בתאונה. נהג שנפגע כתוצאה מתאונת דרכים תובע את חברת הביטוח המבטחת את הרכב בו נהג, נוסע תובע את החברה שמבטחת את רכב הנהג שהסיע אותו, ורוכבי אופניים או הולכי רגל תובעים את החברה המבטחת את הרכב שפגע בהם. בתאונות דרכים המוגדרות תאונות עבודה תובעים גם את הביטוח הלאומי.

 

למקרים שבהם אין חברת ביטוח בתמונה (תאונת פגע וברח, נהג ללא ביטוח, ביטוח הנהג הפוגע אינו מכסה את הפגיעה וכד') קיימת חברה ציבורית בשם "קרנית" שניתן לתבוע.

למידע נוסף: https://gco.co.il/car-accident-lawyer/

במקרים שבהם נגרם אובדן כושר עבודה חשוב לתבוע גם את ביטוח המנהלים, קרן הפנסיה ואת הביטוחים שנועדו לתת פיצוי במקרה של אובדן כושר עבודה או נכות. חשוב לבחור עורך דין המומחה בתביעות נגד קרנות פנסיה וחברת ביטוח שיידע מה לבדוק ולתת את הייעוץ החשוב כל כך בשלבים המוקדמים.

 

טיפול רפואי מידי הוא הדבר הראשון שיש לדאוג לו אם נקלענו לתאונת דרכים. פעמים רבות הנזק הגופני הנגרם מתאונות דרכים אינו מורגש בצורה משמעותית מיד לאחר התאונה, אך לאחר מספר ימים, שבועות ואפילו חודשים, עלול המצב להחמיר. לכן, חשוב לפנות לרופא, לבצע את כלל הבדיקות הנדרשות ולברר היטב את היקף הפגיעה.

מעבר לקבלת טיפול מתאים ומניעת החמרה של המצב, בדיקות רפואיות מיידיות הן קריטיות גם לגבי גודל הפיצויים הסופי שיקבל הנפגע. פנייה מאוחרת מדי עלולה לפגוע בהוכחת הנזקים, מה שעלול להקטין את הפיצוי. במהלך הבדיקה יש לציין כל כאב או תסמין אחר, שכן מאוחר יותר יהיה קשה להוכיח את הקשר לתאונה. בהמשך חשוב להישאר תחת מעקב רפואי וטיפול מתאים שיתועדו באופן שוטף.

 

ייעוץ משפטי יסייע משמעותית לנפגעי תאונות דרכים למצות את זכויותיהם ולקבל את הפיצוי המקסימלי המגיע להם. הדבר חשוב במיוחד לאור הפיצוי המוגבל שחברות הביטוח מעניקות לנפגעי תאונות דרכים, שבמקרים רבים מספיק להליכים הרפואיים ולטיפול להם הם זקוקים אך לא מעבר לכך.

 

בהמשך לנאמר לעיל לגבי טיפול רפואי מידי, עורך דין טוב ומנוסה יידע להמליץ על בדיקות שחשוב לבצע, שרופא לא בהכרח יפנה אליהן, אך בלעדיהן יכולות להתפספס פגיעות מסוימות, שבגינן יוכל הנפגע לקבל פיצוי רב ואחוזי נכות גדולים יותר.

מכאן שגם הייעוץ המשפטי חשוב שיתקיים מוקדם ככל הניתן לאחר התאונה, על מנת לקבל הכוונה והדרכה, וכדי להבין האם יש בכלל עילה לתביעה.

סוגי פגיעות נפוצות

רבות מתאונות הדרכים מסתיימות בפגיעות קלות יחסית. כדאי להכיר את מנגנוני הפגיעה השונים ולוודא שבכל תאונת דרכים מקבל הנפגע את הפיצויים המגיעים לו:

צליפת שוט (טלטלת צוואר) – על אף שלרוב פגיעה מסוג זה מתבטאת, לפחות בהתחלה, בכאבים קלים בצוואר, הם עלולים בהמשך להחמיר עד כדי נוקשות ומוגבלות בתנועה, ואליהם יכולים להתלוות גם כאבי ראש, סחרחורות, פגיעה בגב וכו'.

פגיעות בגב – מתחילות גם הן בדרך כלל בכאבים קלים, אך יכולות במהירות להחמיר ואף להגיע למגבלת תנועה בגב, פריצת דיסק, הקרנת הכאבים לרגליים, חוסר תחושה ברגליים ופגיעות עצביות כאלה ואחרות.

במיוחד במקרה של פגיעות מהסוגים הנ"ל, חשוב לבצע בדיקות מקיפות ולברר היטב את השלכות התאונה טרם סגירת התיק.

עוד כדאי לדעת לגבי פגיעות גב, שפעמים רבות חברות הביטוח ינסו "להפיל" את הנזקים על בעיות גב מעברו של הנפגע, בשל העובדה שאנשים רבים סובלים במשך החיים מבעיות גב שונות, בלטי דיסק ודומיהם. עורך דין טוב יידע לסייע לנפגע כנגד טענות כאלה של חברות הביטוח.

פוסט טראומה – כאשר היא נגרמת בעקבות תאונת דרכים מדובר מקרה מורכב יחסית, בשל הקושי להוכיח את הפגיעה וכן מפני שהיא לרוב מתרחשת לאחר מספר חודשים ממועד האירוע. פוסט טראומה יכולה להתבטא בקשיי ריכוז, קשיי שינה, חרדות, התקפי זעם ובכי, הימנעות (למשל מנסיעה באוטו בעקבות תאונת דרכים), ויכולה אף להגיע לפגיעה בתפקוד היומיומי ובכושר העבודה. לכן, החשוב ביותר לגבי פגיעות מסוג זה הוא לפנות מידית לגורם רפואי ברגע שמתחילים לחוות תסמינים או שינויים התנהגותיים, להיבדק ולקבל חוות דעת רפואית המאשרת קיומה של פוסט טראומה. כדאי לדעת שניתן לזכות בתביעה על רקע פוסט טראומה גם לאחר מספר חודשים רב מרגע התרחשות תאונת הדרכים.

על פגיעה המשלבת נזק גופני ונזק נפשי ניתן לקבל אחוזי נכות פיזיים וגם נפשיים, שיגדילו את הפיצוי שייקבע לנפגע בתאונה.

 

אין מה למהר

כפי שהוסבר, רבות מהפגיעות הנגרמות כתוצאה מתאונות דרכים מתחילות בתסמינים קלים יחסית, שיכולים להתפתח לנזקים חמורים, שידרשו טיפול רפואי מתמשך, עזרים רפואיים ואפילו טיפולים נפשיים, ואין הנפגע מודע להם זמן קצר לאחר התאונה (למאמרים נוספים בנושא לחצו כאן). לכן יש להימנע מפזיזות בסגירת התיק מול חברת הביטוח, טעות נפוצה בקרב נפגעי תאונות דרכים. כאשר הדבר רלוונטי לתיק התביעה ולהגדלת הפיצויים, עו"ד יידע כיצד לנהל את הזמן  מול חברת הביטוח או הביטוח הלאומי.

 

לסיכום

תאונות דרכים מובילות לעיתים לפגיעות שנראות בהתחלה כפגיעות קלות. אך אין להקל בהן ראש, גם בשל הסיכוי להתפתחותן למצבים רפואיים מורכבים וקשים יותר, וגם כי בסיוע של עו"ד, עם ביצוע הבדיקות הנכונות וזיהוי מקיף של הנזקים שנגרמו כתוצאה מהתאונה, יקבל הנפגע את הפיצוי המקסימלי המגיע לו.

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה