ניהול מוצלח של חברה

מהו הסוד לניהול מוצלח של חברה? האמת היא, שיש יותר מסוד אחד וכאן נפרט לכם לגבי החשובים ביותר כדי שגם החברה שלכם תתנהל באופן מוצלח!

חשיבותו של ניהול מוצלח

כל ארגון זקוק לניהול. אבל רק ניהול לא מספיק! הניהול צריך להיות איכותי ומקצועי, כדי שהחברה באמת תוכל לצמוח ולשגשג ולמצות את הפוטנציאל שלה. חשוב לזכור, שניהול של חברה כולל בתוכו ניהול של כל חלקיה: העובדים, המנהלים, השותפים, הבעלים וכך הלאה. למעשה, תפקידו של מנהל החברה – המנכ"ל, להיות בקיא בכל התחומים תוך שהוא רואה את התמונה הגדולה והמלאה.

מרכיבי המנהיגות

מנהל של חברה הוא בעיקר מנהיג. עליו להיות אדם, שמסוגל להוביל תהליכים, לקבל החלטות ולתת תחושת ביטחון לעובדים תחתיו. כמו כן, עליו להיות מסוגל לתת דין וחשבון לדרגים שמעליו או המקבילים אליו, בעת הצורך, ולהציג את הדברים בדרך הטובה ביותר עבור החברה, אותה הוא מנהל.

 

הדרך

דבר חשוב נוסף אצל מנהל מוצלח בחברה הוא בחירת דרך ברורה, בה החברה תתנהל על כלל מרכיביה וחלקיה השונים. הכוונה היא לכך, שצריכה להיות אסטרטגיה ברורה בכל התחומים ועל פיה כולם יעבדו. לדוגמה, צריכה להיות תוכנית שיווק מסודרת, תוכנית מסוימת לפיתוח המוצר או השירות וכך הלאה.

אחריות אישית

מי שלוקח על עצמו את האחריות לנהל חברה, חייב גם לדעת לקחת על עצמו אחריות אישית. כלומר, במידה ונעשתה טעות כלשהי, על המנהל לקחת אחריות ולא להעביר אותה הלאה. כמו כן, עליו לדעת להתמודד עם מצבי משבר, גדולים כקטנים, בקור רוח ומתוך שיקול דעת.

דוגמה אישית

אם אמרנו, שהמנהל הוא הדמות המובילה, הרי שעליו לתת דוגמה אישית לעובדים תחתיו. אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות זאת היא באמצעות מה שכתוב לעיל – לקיחת אחריות. בנוסף, עליו להראות לעובדים תחתיו ולצידו את המסירות שלו לחברה ואת הנאמנות שלו אליה כמו גם את ההשקעה הרבה שלו בה, כשבדוגמה הבסיסית לכך היא להקדיש את זמנו לעבודה, בדיוק כפי שהוא מצפה שעובדיו יעשו.

 

קשר עם העובדים

אם כבר אמרנו שהעובדים מסתכלים אל ועל המנהל שלהם ולוקחים ממנו דוגמה, הרי שעליו להראות נוכחות ולהיות נגיש במידת האפשר לעובדיו. מן הסתם, זה לא אומר שעליו להיות בקשר טלפוני יום יומי עם כל אחד מהעובדים! אבל בהחלט חשוב שאוזניו יהיו פתוחות לקבלת הצעות, שהעובדים יראו אותו בשטח ובכלל, שידעו בכל רגע נתון מיהו האדם שמוביל אותם.

 

האצלת סמכויות

נכון שתפקידו של המנכ"ל הוא לנהל את כל תחומי החברה, אבל זה ממש לא אומר שעליו לעשות את הכל לבד! למעשה, כדי שמנכ"ל יהיה מוצלח כמו ניר ארקין, עליו לדעת להאציל סמכויות על המנהלים שתחתיו. כך הוא משיג שתי מטרות: הוא מפנה לעצמו זמן לטיפול בדברים אחרים וגורם לבעלי האחריות החדשים להרגיש עוד יותר מחויבים לחברה.

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר