הסכם שכירות

 

תקופת הקורונה ובמיוחד תקופות הסגר, לא עשו חסד עם עולם הנדל"ן הישראלי ועם האנשים שחתמו על הסכם שכירות ביום אחד – וביום השני כבר לא יכולים היו לשלם על הדירה שבה הם עמדו לגור. חשוב להבין מדוע כדאי להשקיע בניסוח של חוזה להשכרה שהוא לא מבלבל אלא מובן לחלוטין, כמו גם להסביר כי על אף שהשקעה בנדל"ן נחשבת ליציבה וסולידית – עדיין כדאי גם להיערך ל"הפתעות" ותקופות מאתגרות כמו זו של המגפה, אשר מערערות את הבטחון של אותם אנשים, התולים בדמי השכירות שהם גובים את עיקר פרנסתם.

האם הקורונה הזיקה לבעלי דירות להשכרה?

חשוב להבין שעבור בעלים של נכס, שמשכירים אותו לאחרים, מדובר בהכנסה קבועה וחשובה ולכן ממש כפי שעסקים קטנים קרסו, כך גם פרנסתם של לא מעט בעלי דירות הופסקה בבת אחת. הרבה דיירים העדיפו שלא להאריך חוזי דירות שהסתיימו ובחרו לחזור לגור עם ההורים, או שחיפשו דירות זולות יותר. החתימה על הסכם שכירות ארוך טווח, משמע כזה שמחייב לכמה שנים, היא משאת נפשו של כל דייר ובעל דירה במקביל, אך אי אפשר להתעלם מהעובדה שכאשר אין מאיפה להתפרנס – אנשים פחות שוכרים דירות.

למה חשוב לחתום על הסכם שכירות

חוזה להשכרה של דירה למעשה מחייב את שני הצדדים והוא מגן על שניהם: לבעלי הדירה הוא מבטיח את ההכנסה הקבועה, החודשית, בעבור הזכות להתגורר בתוך הנכס. לדיירים הוא מבטיח קורת גג לתקופת השכירות וכן היכולת ליהנות מריהוט ומכשירי חשמל לתקופה זו, באם הם אכן מהווים חלק מהדירה.

הסכם שכירות מסדיר את היחסים בין המכשירים לשוכרים ומפרט את הזכויות של שניהם. המשמעות היא שדמי השכירות מקנים זכויות מגורים לדיירים ומעבר לכך – הם חייבים לעמוד ביתר התנאים למגורים, שנקבעו בתוך החוזה. בתקופת הקורונה שבה רבים מהדיירים הזמניים ביקשו להפסיק את השכירות בבת אחת על מנת לחסוך בהוצאות, חוזי ההשכרה הגנו על בעלי הדירות בכך שהם חייבו, למעשה, את הדיירים להמשיך ולספק את התשלומים – ממש כפי שנקבע בתחילת הדרך, כאשר ההסכם רק נחתם.

איך תבחרו את הדיירים שלכם

אין ספק שתקופת הקורונה מקשה מאוד על מציאת דיירים חדשים. ישנם רבים מבעלי הנכסים שנמצאים בקרבת מוסדות לימוד להשכלה גבוהה, למשל, שהיו בעבר אטרקציה משמעותית לדיירים והדירות הללו היו מבוקשות מאוד. כיום, כאשר מרבית הלימודים ממילא מתקיימים באמצעות טכנולוגיות ללמידה מרחוק, קשה למצוא את מי שיהיה מוכן במיוחד לשכור דירה בעלות גבוהה, רק כדי להיות קרוב למכללה או לאוניברסיטה.

בנוסף, כדאי לנסח מעין "עוגנים לעתיד" בתוך כל הסכם שכירות שהוא, כלומר לכתוב בצורה ברורה מהם התהליכים שאמורים להתרחש, כאשר מועד סיום החוזה יתקרב. לפרט באופן בהיר האם מחיר השכירות יהיה פתוח למשא ומתן, כיצד ניתן להפר את החוזה במקרים מסוימים ומה יהיה הקנס ועוד. כאשר הדברים מעוגנים בתוך חוזה שכירות, שינויים יתרחשו ללא עוגמת נפש ולשביעות רצון כולם.

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ