אגס ממולא בפלאפל עם טחינה טבעוני ללא גלוטן

אגס ממולא בפלאפל עם טחינה טבעוני ללא גלוטן,
להכין דייסת פלאפל:להשרות 2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים בקערה עם מים וכפית סודה לשתייה ל18 שעות לסנן לטחון במטחנת בשר חורים 3 מ"מ עם 3 בצלים גדולים (או 6 בצלים בגודל אגרוף)2 חבילות כוסברה 2 חבילות פטרוזיליה 4 כפות זרעי כוסברה ראש שום מקולף לאחר הטחינה להוסיף 4 כפיות כמון 4 כפיות מלח כפית וחצי סודה לשתייה 3 כוסות מים לערבב (אם רוצים לטגן כדורים יש לתת לנוח לתערובת במקרר שעתיים להכניס לכלי אכסון ולמקפיא (מתי שרוצים להכין כדורי פלאפל מפשירים את התערובת ובתאבון)(מ2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים יוצאים 6 ק"ג דייסה, לפחות כמות יש לחלק את תוספות באותו היחס)בתערובת לפלאפל כדורים אין קמח=ללא גלוטן.)(כמובן אפשר להקטין כמויות בהתאמה).

לקחת אגסים שמנים ועגולים לחתוך לחצי לשתי סירות,

להוציא את הפנים עם כף פריזיאן להגדיל קצת את השקע,

לחתוך בגב הסירה חתך של 2 מ״מ(ליצור בסיס לשכיבה יציבה),

למלא בדייסת פלאפל להניח מעל כף טחינה מוכנה סמיכה,

להניח על נייר אפייה בתבנית אפייה,

להכניס לתנור חם על 200 מעלות לאפות כ 22 דקות ובתאבון.

 

הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו ♥לייקו♥ ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים הגרלות והפתעות

לחצו כאן לכניסה >>>

 

לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>

 

לחצו כאן לצפיה בבלוג המתכונים באתר המלצה >>>

רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ