טיפים לבחירת משאבה למדיח כלים

לבד או עם בעל מקצוע?

קודם כל, לפני שאתם ממהרים להיכנס לאתרים ולחנויות המציעים חלפים למדיחי כלים, שאלו את עצמכם האם אתם נכונים למשימה. אמנם, מדיח כלים אינו מכשיר סופר מורכב, אולם תיקון תקלות בו בכל זאת מצריך הבנה מכאנית וחשמלית, וכמובן גם שצריך להבין בדיוק כיצד הוא עובד ואיך מחוברים החלקים. יתר על כן, המשאבה המרכזית והחליפית הן הלב הפועם של המדיח, ולמעשה החלק הכי מורכב להחלפה.

 

טיפים לבחירת משאבה למדיח כלים

הרצון לקנות משאבה למדיח כלים ולהחליפה לבד טמון בשאיפה לחסוך בכסף, והשאלה היא עד כמה זה באמת משתלם. בעיקרון, העלות של החלפת המשאבה עם בעלי מקצוע נעה סביב 500 ₪ בממוצע. לעומת זאת, משאבות המוצעות בשוק נעות סביב ה- 200 או 250 ₪ בממוצע, ומכאן שהחיסכון שלכם הוא בעלות העבודה, כלומר כ- 250 עד 300 ₪ בממוצע. השאלה היא האם הסכום הזה שווה לכם את הטרחה שבעבודה, את כיתות הרגליים בין חנויות או ההמתנה עד שתגיע המשאבה במשלוח מקנייה און ליין, וזאת עוד לפני שדיברנו על בעיות – כמו התקנה לא טובה, או משאבה שפשוט לא בחרתם נכון.

אז בשורה התחתונה בעניין זה, קניית משאבה למדיח כלים והחלפתה לבד, מומלצת רק למי שבטוח שיש לו את ההבנה והיכולות לעמוד במשימה.

 

ואיך בוחרים את המשאבה

אם החלטתם לקנות לבד את המשאבה, שימו לב לשני פרטים מרכזיים. ראשית, המשאבה חייבת להתאים ליצרנית של מדיח הכלים שלכם, בין אם מדובר בבוש, וורילפול או חברות אחרות. שנית, גם בתוך המוצרים של כל חברה ישנם דגמים שונים ולכן גם משאבות המתאימות להם. הפתרון הוא להיכנס לאתרים המציעים מגוון משאבות, כאשר לגבי כל משאבה כתובים במפורש הדגמים המתאימים של מדיחי כלים של היצרנית, ו/או שישנו מנוע חיפוש לפי יצרנית ודגם.

 

יש לציין כי קיים הבדל בין משאבה למדיח שהתקלקל ובין משאבה למדיח כלים הנמצא בקומת מרתף. האחרונה היא משאבת ניקוז היושבת מחוץ למדיח שמתחבר אליה, קולטת ממנו את המים המלוכלכים ומעבירה אותם למעלה ו/או בקו אופקי אל מערכת הביוב המרכזית.

 

 

המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר