פיצה ללא גלוטן על בסיס פלאפל

פיצה ללא גלוטן על בסיס פלאפל(יש אפשרות לטבעונית),

((להכין דייסת פלאפל: דייסת פלאפל אסלי ללא גלוטן,להשרות 2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים בקערה עם מים וכפית סודה לשתייה ל18 שעות לסנן לטחון במטחנת בשר חורים 3 מ"מ עם 3 בצלים גדולים (או 6 בצלים בגודל אגרוף)2 חבילות כוסברה 2 חבילות פטרוזיליה 4 כפות זרעי כוסברה ראש שום מקולף לאחר הטחינה להוסיף 4 כפיות כמון 4 כפיות מלח כפית וחצי סודה לשתייה 3 כוסות מים לערבב (אם רוצים לטגן כדורים יש לתת לנוח לתערובת במקרר שעתיים להכניס לכלי אכסון ולמקפיא (מתי שרוצים להכין כדורי פלאפל מפשירים את התערובת ובתאבון)(מ2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים יוצאים 6 ק"ג דייסה, לפחות כמות יש לחלק את תוספות באותו היחס)בתערובת לפלאפל כדורים אין קמח=ללא גלוטן.)(כמובן אפשר להקטין כמויות בהתאמה)),

לקחת רינג בקוטר 20 להניח על נייר מרוסס במעט שמן מונח על תבנית אפייה,

לקחת 400 ג"ר דייסת פלאפל לערבב בקערה עם 43 כוס קמח חומוס ורבע כוס מים,

להניח בתוך הרינג לישר ולהדק בגובה 1 ס"מ להוציא את הרינג,

למרוח במרכז העיגול עד 1 ס"מ מהקצה רוטב פיצה,

לפזר מעל גבינה מגורדת,

לפזר מעל פלפל אדום בקוביות קטנות,

לפזר מעל עוד מעט גבינה,

לפזר מעל טבעות זיתים,

לרסס במעט שמן את קצוות העיגול הרקים מהתוספות,

להכניס לתנור חם על 190 מעלות לאפות עד היתקשות(של הבסיס) והזהבה יפה ובתאבון.

(אפשר להפוך את הפיצה לטבעונית עם גבינה צהובה טבעונית)

(אפשרויות התוספות הם כרצונכם)

הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו ♥לייקו♥ ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים הגרלות והפתעות

לחצו כאן לכניסה >>>

 

לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>

 

לחצו כאן לצפיה בבלוג המתכונים באתר המלצה >>>

המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ