מרק עדשים חורפי, מזין וטעים

מרק עדשים חורפירכיבים למרק עדשים

גזר גדול קלוף מגורד גס

1 בצל בינוני קצוץ

2 גבעולי סלרי קצוצים

4 שיני שום קצוצות

¾ כוס עדשים ירוקות שהושרו ונשטפו היטב

***מומלץ להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני ההכנה

¾  כוס עדשים אדומות (כתומות) שטופות היטב ומסוננות

8 כוסות מים רותחים - 2 ליטר

חצי כוס עלי סלרי קצוצים

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

 

תיבול:

חצי כפית כמון

כפית וחצי מלח

כפית אבקת מרק (לא חובה)

רבע כפית כורכום

פלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה

מוסיפים לסיר 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. לאחר מכן מוסיפים גזר, גבעולי סלרי ושום ומערבבים כדקה.

 

מוסיפים עדשים כתומות, עדשים ירוקות ומים רותחים.

 

מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

 

לאחר שהמים רתחו מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהעדשים מתרככות.

 

לאחר שהעדשים התרככו מוסיפים עלי כוסברה ועלי סלרי ומתבלים בכמון, מלח, אבקת מרק, כורכום ופלפל שחור.

מערבבים ומבשלים במשך כ-5 דקות נוספות.

 

 

טיפים והערות

אם רוצים מרקם סמיך יותר, אפשר לטחון את המרק באופן חלקי בעזרת מערבל מזון או מוט בלנדר ידני.

 

 

בתיאבון!

 

מתכון "מרק עדשים חורפי, מזין וטעים"

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

 

 

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול