מדד האינפלציה של מחירי דירות להשכרה

ערך הנדל"ן בישראל עלה רבות בעשורים האחרונים בגלל סיבות שונות. בראש וראשונה, הדבר נבע מהתחזקות הכלכלה הישראלית מה שגרם לביקוש בתחומים שונים כולל לנדל"ן. צמיחת מרכזי הייטק וחיזוק תעשיות מסורתיות ושירותים שונים אחרים הביא לביקוש בידיים עובדות מה שהתבטא, בין היתר, בביקוש יתר של דירות למכירה ולהשכרה. עובדות נוספות תרמו למצב: רמת השכר עלתה, עלייה רצופה ורבה מהתפוצות, העדר אפיקי השקעה טובים יותר הניעו ישראלים רבים להשקעה בנדל"ן, מיסוי נוח בתחום ועוד. מאידך, היו פחות התחלות בנייה ונבנו פחות דירות מהצורך ועובדה זאת השפיעה אף היא מהכיוון ההפוך. כך, שהביקוש לדירות גבר לאורך השנים על ההיצע, ולכן, מחירי הדירות הרקיעו.

 

מדד האינפלציה של מחירי דירות להשכרה

דמי השכירות

עליית ערך הדירות הינו גורם ראשי לעליית מחירי ההשכרה. על מנת לכסות את ההשקעה, ובמקרים רבים, את המשכנתא שנלקחה לרכישה היה צורך בהעלאת מחירי דמי השכירות. יש הבדל בקצב עליית המחירים באזורים שונים בארץ. בתל אביב ובגוש דן יש דרישה גדולה מאוד לדירות להשכרה בגלל השפע בעבודה, בגלל חיי התרבות האטרקטיביים שם ובאופן כללי, בגלל היותה מטרופולין חשוב. לעומת זאת, באזורים מבוקשים פחות קצב עליית מחירי השכירות קטן יותר. בכל מקרה, מדד האינפלציה של מחירי דירות להשכרה עלה בהתמדה עד לשנים 2018 – 2019 עת נחקקו חוקים חדשים המקטינים את האטרקטיביות באחזקת דירה שנייה ושלישית ועת הוכנסו תכניות לבנייה מואצת.

 

עצירת מחירי הדירות

תכניות אלו ואחרות האטו ואף עצרו את עליית מכירי הדירות ובעקבותיהן את עליית מחירי דירות להשכרה. הסיבות לכך הן כי היה כדאי פחות להחזיק דירות נוספות ורבים מכרו ושחררו לשוק דירות שבבעלותם. גם חברות הבנייה התחילו לבנות יותר והציעו מחירים סבירים, ורבים נצלו זאת ורכשו דירות. במקביל, הלחץ על שוק הדירות להשכרה התמתן. תופעה חדשה שתרמה אף היא  לכך היא האצת הקמת תשתיות תחבורה לפריפריה ובכלל זה הרכבת. כך, יכלו רבים לרכוש או לשכור דירות במחירים זולים יותר בפריפריה ולהגיע במהירות לגוש דן לאזורים תעסוקה הנמצאים במרכז ובצפון.

 

השוואת מחירים

אם בודקים את המחירים עבור דירות להשכרה בערים שונות בישראל ובאזורים אחרים הרי שמבחינים בבירור שתל אביב נמצאת בראש הרשימה מבחינת מחירי ההשכרה הגבוהים. ניתן לומר, כי ירושלים וחיפה נמצאות במקום נמוך יותר בהתאמה. באזורי ביקוש בהם יש תעסוקה הולמת ו/או מוסדות להשכלה גבוהה יש ביקוש לדירות, והמחירים, כמובן, מושפעים מכך. כך למשל בגליל העליון – בגלל מכללת תל חי, בדרום בגלל מכללת ספיר ואוניברסיטת באר שבע ועוד. באזורים אחרים המרוחקים מהמרכז כמו: רמת הגולן, בקעת הירדן ועוד ניתן למצוא דירות להשכרה במחירים נוחים יותר. מי שאוהב לגור במקומות אלו ויכול להתפרנס מתעסוקה מהבית או מוכן לנסוע מרחקים גדולים מדי יום וכדומה, יעדיף לשכור שם דירה מתוך רצון לזכות באיכות חיים המתאימה לו.

 

השוואה לאורך תקופה

עיון באתרי דירות להשכרה בעת הזאת. יראה בוודאות את ההבדלים במחירים להשכרה בין האזורים השונים. יחד עם זאת, בדיקתם אחורנית לאורך שנים יכולה לספק מידע על מדד האינפלציה בהם ועל קצב עליית המחירים לאורך העשורים האחרונים.  לאנשים בישראל יש, באופן כללי, מספר גישות לגבי נדל"ן. יש הרוצים לרכוש דירה ויש המעדיפים לחיות בדירות שכורות. יש אחרים הרוצים לרכוש נכס כזה לצורך השכרה ולקבלת תשלום חודשי קבוע שלא מגיע מעבודה. הם קוראים לזה אבטחת פנסיה. במקרה האחרון, הם רוצים להשיג דירה במקום טוב אשר תספק את התשואה הטובה ביותר. הם, כמובן, יכולים להיעזר בלוחות יד שנייה.

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה