עורך דין דיני משפחה

משפחה היא הדבר היקר לנו ביותר. בני המשפחה, במיוחד המשפחה הגרעינית , הם האנשים הקרובים ביותר. לכן, מחלוקות שמתעוררות בתוך המשפחה, הגרעינית וגם המורחבת הן המחלוקות המורכבות ביותר. מחלוקות אלה נושאות בתוכן הרבה מטען רגשי. עורך דין משפחה הוא הגורם אליו יש לפנות כאשר אנו רואים שהמחלוקת המתעוררת אינה ברת פתרון באופן עצמאי.

 

עורך דין דיני משפחה

מתי נזדקק לעורך דין משפחה?

כאשר אומרים עורך דין לענייני משפחה אצל רבים התמונה שעולה היא גירושין. אמנם אחד הכובעים המרכזיים של עורך דין משפחה הוא עורך דין גירושין אך לא רק. ישנם עניינים נוספים בהם עוסק עורך דין המומחה לדיני משפחה:

  • הסכם ממון: אם לרוב מתעסק עורך הדין במחלוקות ומאבקים משפחתיים, כאן דווקא ברוב המקרים מדובר על הסכם אליו מגיעים בני זוג כשהכל ביניהם טוב. היום זוגות רבים בוחרים לעשות הסכם ממון אפילו טרם הנישואין, זאת במטרה למנוע בעתיד מאבקים קשים במקרה שיחליטו להתגרש. עורך דין הסכם ממון מכוון, מנחה ומוביל את הזוג בדרך להסכם ממון שיהיה מקובל על שניהם. אם בעבר רק בעלי ההון עשו הסכם ממון בגלל ריבוי ההון והנכסים, היום גם זוגות במעמד הביניים בוחרים לעשות זאת. הסכם ממון עושים פעמים רבות גם ידועים בציבור.

  • ירושה וצוואות: החוק מורה על דברים ברורים מאוד בתחום הירושה. במקרה בו אין צוואה הגורם הראשון שיורש את הרכוש (כמו גם את החובות...) הוא בן/בת הזוג והילדים, כשמחצית עוברת לבן או בת הזוג ומחצית מתחלקת בין הילדים. ללא ילדים יקבל בן או בת הזוג מחצית מהעיזבון והורי הנפטר אם עודם בחיים יקבלו מחצית. עם זאת, למרות הכלל תמיד ישנם יוצאים מן הכלל, מצבים בהם זקוקים לעורך דין משפחה על מנת לפתור את הדברים. בכלל, על מנת לרשת באופן הרגיל ועל פי החוק הפשוט יש להגיש צו ירושה, הליך בירוקרטי שגם בו יש להיעזר בעורך דין. הדברים מסתבכים כאשר אחד היורשים מנסה להשתלט בכוח על חלקים לא שלו בירושה, כאשר ישנו שידול אדם להוריש בצוואה את מרבית הירושה לאדם אחד ועוד.

  • גירושין: תחום הגירושין הוא כאמור אחד התחומים הבולטים ביותר בעבודתו של עורך דין לענייני משפחה. חלוקת הרכוש וקביעת גובה המזונות הם הנושאים השנויים ביותר במחלוקת בין זוגות מתגרשים. גם בנושא המשמורת אין תמיד הסכמה. פעמים רבות מעוניינת האישה להיות הורה משמורן ושלבעל יהיו הסדרי ראיה בעוד הבעל רוצה משמורת משותפת. כאשר ישנה הגעה להסכמה על משמורת משותפת, יכולות להיות מחלוקות לגבי המזונות. נושא המזונות במשמורת משותפת, הפחתה במזונות בשל היות המשמורת משותפת הם נושאים חדשים יחסית שלא לגמרי מעוגנים עדיין בחוק ומסתמכים לא מעט על תקדימים משפטיים. לכן, עורך דין גירושין צריך להיות בקיא לא רק בדיני משפחה אלא גם בתקדימים משפטיים בתחום.

עורך דין משפחה גם כמגשר

זוגות מתגרשים רבים או בני משפחה אחרים שהתעוררה ביניהם מחלוקת מעדיפים לפנות קודם להליך גישור לפני שעוברים למאבק משפטי. הליך גישור גירושין  מאפשר להגיע להסכם המקובל על כל הצדדים מבלי להכנס להליך משפטי ארוך ומייגע. אמנם מגשר לא חייב להיות עורך דין, זהו לא תנאי הכרחי, אך מומלץ מאוד לפנות למגשר שהוא גם עורך דין משפחה ומכיר היטב את החוקים. כך הוא יכוון את התהליך טוב יותר ויוביל בצורה טובה יותר להסכם.

 

איך לבחור עורך דין משפחה?

עורך דין משפחה ישפיע לא מעט על המשך החיים של בני המשפחה, ביחד או לחוד. לכן, לפני שבוחרים את עורך הדין חשוב לבדוק שיש לו ניסיון רב בדיני משפחה בכלל ובנושא שלשמו פניתם אליו בפרט, בין אם זהו גירושין, צוואות או הסכם ממון. קראו באתר על תיקים קודמים בהם היה עורך הדין מעורב אם מפורט ואיך הסתיימו. בנוסף, מומלץ לבחור עורך דין משפחה שיהיה זמין ונגיש עבורכם. כדאי שמשרדו יהיה ממוקם קרוב אליכם וגם שיהיה זמין לענות על כל שאלה, ואין ספק שבמהלך גירושין וגם בנושאים אחרים שאלות צצות כל הזמן. הדבר הנוסף שחשוב לא פחות מניסיון ומקצועיות הוא האמפתיה, יכולת ההכלה ומתן תחושה נוחה. עורך הדין ישמש עוגן עבורכם בתקופה הקרובה ומומלץ שאכן תקבלו תחושה כזו ותרגישו בנוח לפנות אליו.

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר