קוגל ירושלמי מסורתי חגיגי לראש השנה

קוגל ירושלמי מסורתי חגיגי לראש השנה,

לבשל 800 ג"ר אטריות ביצים (2 חבילות)לסנן להכניס לקערה,

להוסיף כוס ורבע סוכר 3 כפיות פלפל שחור גרוס כוס חמוציות כוס וחצי מישמש יבש חתוך לקוביות קטנות 2 כוסות אגוזי פקאן שבורים גס לערבב,

להכניס למחבת כוס ורבע סוכר וכוס שמן לחמם עד שנוצר קרמל (עד קבלת צבע של תמר)(זהירות מכוויות )

להוסיף בזהירות לקערה לערבב,

להוסיף 6 ביצים לערבב,

להכניס לסיר ג'חנון גדול עם נייר אפייה משומן להוסיף את התערובת,

להכניס לתנור חם על 190 מעלות טורבו לשעה ואז 90 מעלות ללא טורבו ללילה לתנור ובתאבון.

(הריח שיגע גם את השכנים יוצא מעדן)(גודל הסיר קוטר 25 גובה 10)

המתכון מבית סבתא ואימא ז"ל.

שלום לכם ההכרות עם הבלוג שלי תעשה לכם טוב ותעשיר אתכם, רוצים להיות מעודכנים ב-2000 מתכונים אלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי: קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם

בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, היכנסו ותיהנו מעדכונים שוטפים, טיפים, מענה על שאלות, חידושים והפתעות לחצו כאן לכניסה >>>

 

לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>

 

לחצו כאן לצפיה בבלוג המתכונים באתר המלצה >>>