צמת מאפה בצק עלים במילוי פירה תפו"א זיתים ובצל מקורמל

צמת מאפה בצק עלים במילוי פירה תפו"א זיתים ובצל מקורמל,

לבשל בקוביות 1 ורבע ק"ג תפו"א עם כפית מלח הימלייה וכפית אבקת מרק פרווה עד רכות לסנן,

ליבש על האש 5 דקות,

להכין פירה הכי דק שאפשר (אני השתמשתי במכשיר פירה ידני עם החורים הקטנים),להוסיף 3 בצלים מקורמלים כוס וחצי טבעות זיתים ירוקים חצי כפית פלפל שחור גרוס לערבב לקרר,

להפשיר חבילת בצק עלים (לילה קודם במקרר)לפרוס אותה לחתוך לשני חלקים (לא לרדד),

לפזר על כל חתיכה פירה בעובי 1 ס"מ להשאיר 2 ס"מ לאורך ללא פירה (להדבקה),

לגלגל לגליל שהחלק ללא הפירה נמצא מתחת לגליל,

לחתוך את הגליל לאורכו,

להשכיב את שני החצאים שהחיתוך למעלה ליצור צמה,

להכניס לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה מרוסס בשמן,

למרוח שמן זית ולפזר שומשום קלוי (על מחבת יבשה),

להכניס לתנור חם על 190 מעלות לאפות עד הזהבה יפה ובתאבון.(יוצאות שתי צמות)

שלום לכם ההכרות עם הבלוג שלי תעשה לכם טוב ותעשיר אתכם, רוצים להיות מעודכנים ב-2000 מתכונים אלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי: קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם

בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, היכנסו ותיהנו מעדכונים שוטפים, טיפים, מענה על שאלות, חידושים והפתעות לחצו כאן לכניסה >>>

 

לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>

 

לחצו כאן לצפיה בבלוג המתכונים באתר המלצה >>>