כל מה שרצית לדעת על ביופסיה של הערמונית והתביישת לשאול

זה כבר מזמן לא סוד; בשלב כלשהו בחיים, כל גבר חייב בבדיקת הערמונית לסרטן. בין אם ישנו מרכיב גנטי ובין אם לא, מומלץ שיקבע תור אצל אורולוג מומחה ויקבל הסבר מפורט אודות הבדיקה הראשונית והביופסיה. אז באילו מצבים יש לבצע ביופסיה של הערמונית, איך הבדיקה מתבצעת וכיצד יש להתכונן אליה? כל זאת ועוד, במאמר הבא.

 

מה שרצית לדעת על ביופסיה

 

מהי הערמונית ולאלו בעיות היא עלולה לגרום?

עם הגיל, אצל אחוז גבוה מהגברים צומחת הערמונית. בלוטת הערמונית נמצאת ממש מתחת לכיס השתן והיא בלוטה טבעתית, כאשר עיקר תפקידה בא לידי ביטוי בייצור נוזל הזרע.

 

כאמור, אצל כל הגברים הערמונית תצמח במידה כזו או אחרת עם השנים, כאשר אצל למעלה מ-50% מהגברים בגילאי 60 ומעלה, היא תצמח באופן כזה אשר יפגע בתהליך מתן שתן. כתוצאה מהגדילה הזו, זרם השתן נהייה איטי ולעתים ההשתנה גם כואבת ומאומצת. אצל חלק מהגברים, זרם השתן אף נעצר לחלוטין ועלולים להתפתח כל מיני סיבוכים, כמו אבנים בשתן וזיהום בשתן.

 

אורולוג מנתח מומלץ https://druri.co.il

 

הטיפול המקובל למצב רפואי זה הוא טיפול תרופתי באמצעות כדורים אשר פותחים את הערמונית ומרפים את השריר ההיקפי הנמצא בא, בכך ניתן לשפר את הזרימה. לעיתים, יש צורך בסדרת ניתוחים שמטרתם לקלף מבפנים את הערמונית החוסמת ולפתוח אותה.

 

מהי ביופסיה של הערמונית?

ביופסיה של הערמונית מתבצעת בהליך כירורגי יחסית פשוט המסייע לקחת דגימה מהערמונית, במטרה לבחון את הרקמות במיקרוסקופ. הסיבה לכך שמבצעים ביופסיה של הערמונית, היא משום שהרבה פעמים נוצרים שם תאים סרטניים או נגעים. הבדיקה מתבצעת דרך פי הטבעת.

 

האם יש צורך באשפוז?

לא. בעת ביצוע הביופסיה אין כל צורך באשפוז. הבדיקה מתבצעת בהרדמה מקומית.

 

מתי יש לבצע ביופסיה של הערמונית?

את הביופסיה עושים לאחר שמתקבלות תוצאות מבדיקות אחרות, כמו למשל בדיקת דם שנועדה להצביע על רמות מסוימת של חלבון המכונה PSA המופק בערמונית. רמות גבוהות של החלבון יכולות להעיד על בעיה אך לאו דווקא על גידול סרטני, לכן מומלץ לבצע ביופסיה של הערמונית. גם גורמים גנטיים לצד נתונים הקשורים לגודל הבלוטה יכולים להוביל להחלטה לבצע את הבדיקה.

 

מהי מטרת הבדיקה?

מטרת הביופסיה לבדוק האם קיים גידול בערמונית. אם קיים גידול יש להגדיר את סוגו, וכך גם להתאים תכנית טיפול מתאימה.

ניתן לשלב טיפול בפרחי באך – מדובר על טיפול רגשי וטבעי מתמציות פרחי באך שהורכבו בהתאמה אישית, ניתן להקל בצורה משמעותית על מגוון קשיים ומצוקות – לפרטים נוספים: https://azo.co.il

 

כיצד מתבצעת הבדיקה?

ובכן, היום יש כל מיני שיטות לבצע ביופסיה של הערמונית, כאשר השיטה הקלאסית היא באמצעות החדרה של מחט קטנטנה שבקושי מרגישים. בעזרת המחט ניתן להוציא את הדגימה מהערמונית עצמה. השלב הראשון של הבדיקה כולל אולטראסאונד המאפשר מעין מיפוי של האזור עבור הרופא.

 

לאחר מכן מחדירים את מחט הביופסיה ולוקחים כמה דגימות. כיום ישנה שיטה נוספת המכונה ביופסיית פיוז‘ן, המשלבת בין דגימת האולטראסאונד לטכנולוגיית MRI , ובעזרתה ניתן לדעת את המיקום הכמעט מדויק של הגידול במידה והוא קיים.

 

כמה זמן נמשכת הבדיקה?

הבדיקה נמשכת בין 5-15 דקות. 

 

מה נדרש מהמטופל לפני הבדיקה?

נדרש חוקן בהתאם לדרישות הרופא, ולעתים צום של כמה שעות לפני הבדיקה.

 

 

מומחה לאורולוגיה אונקולוגיתhttps://druri.co.il

 

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר