מאפה בצק עלים במילוי תפו"א וגבינות לשבועות

מאפה בצק עלים במילוי תפוא וגבינות לשבועות,

לבשל 8 תפו"א גדולים (ק"ג ורבע)עד רכות ליבש מעט ללא הנוזלים על אש קטנה 5 דקות,

להכין פירה דק ורך (אני השתמשתי במועך פירה בחורים הכי קטנים )לקרר,

להוסיף 2 בצלים מקורמלים 100 ג"ר גבינת מוצרלה מגורדת 200 ג"ר פרמזן מגורדת מלח פלפל לפי הטעם לערבב,

לקחת חב בצק עלים 1 ק"ג מופשרת במקרר לחתוך לחמש רצועות שוות לרדד כל רצועה לדף 30 על 25 ס"מ, להניח פס ברוחב כף לאורך קצה דף הבצק (להשאיר ס"מ בצדדים ריק לקיפול)לגלגל גלגול אחד לקפל את הצדדים פנימה להמשיך לגלגל לגליל שהסיומת של הדף בתחתית,

לחרוץ 43 עומק לששה חלקים שווים(כסימון חיתוך לאחר האפייה),

למרוח ביצה לפזר 50 ג"ר גבינת פרמזן מגורדת (ס"ה צריך 250 ג"ר פרמזן),

להכניס לתנור חם על 180 מעלות לאפות עד הזהבה יפה לחתוך לחתיכות (הסימון קיים),

ולהגיש אפשר עם רוטב יוגורט (יוגורט עירית שום)ואו שמנת חמוצה ובתאבון .

 

שלום לכם ההכרות עם הבלוג שלי תעשה לכם טוב ותעשיר אתכם, רוצים להיות מעודכנים ב-2000 מתכונים אלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי: קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם

בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, היכנסו ותיהנו מעדכונים שוטפים, טיפים, מענה על שאלות, חידושים והפתעות לחצו כאן לכניסה >>>

 

לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>

 

לחצו כאן לצפיה בבלוג המתכונים באתר המלצה >>>