סכין איכותי מהווה מרכיב חשוב ומרכזי בכל מטבח. אז אילו סוגי סכינים כל אחד חייב במטבח שלו, איך בוחרים נכון ואיזה מותג מייצר את הסכינים האיכותיים והמומלצים ביותר? על כל זאת ועוד נסביר לכם בשורות הבאות.
יש לא מעט סוגי סכינים למטבח, ואחד הסוגים המוכרים ביותר הוא למעשה סכין שף. סכין שף הוא בגדול סכין שנועד כמעט לכל מטרה - ולכן סכין שף איכותי ירגיש לכם מאוזן ונוח ביד. ההמלצה שלנו, היא לבחור סכין שף במשקל קל עד בינוני, ועם להב דק באורך של עד כ-20 סנטימטרים. עבור חווית חיתוך נוחה ונעימה ככל הניתן - הסכין אמור להתנועע קדימה ואחורה בקלות, אך בו-זמנית עליכם להיות מסוגלים להפעיל מעט לחץ כאשר אתם צריכים, כמו למשל בעת חיתוך בשר. סכין שף איכותי אמור לשמש אתכם עבור חיתוך, קיצוץ ובכלל עבור כל הכנות האוכל היומיות שלכם.
סכין קילוף הוא למעשה סכין רב-תכליתי זעיר, אך נהוג להשתמש בו בעיקר עבור קילוף של מוצרים גדולים יחסית, אם כי הוא בהחלט יכול לשמש אתכם גם עבור עבודות קטנות יותר - חיתוך גבעולי פטריות, הסרת קליפה של סלק מבושל וכדומה. סכין קילוף גם עובד מצוין כאשר אתם צריכים לפרוס עוגה.
סכין לחם ידוע בזכות להב ארוך בצורת "מסור" - והוא משמש אותנו בעיקר לחיתוך לחמים (וגם חלות!) כי הוא יכול לחתוך את הקרום בלי למעוך את הלחם. גם כאן, סכיני לחם אלו בעצם סוגי סכינים למטבח שהם רב-תכליתיים. נוכל להשתמש בהם גם עבור עוגות, עגבניות, מאפים ועוד.
אחרי שהבנו אילו סוגי סכינים כל אחד צריך במטבח שלו, הרי שעלינו להבין כעת איך מחזיקים סכין בצורה נכונה. כשזה נוגע לחיתוך לכל מטרה - המפתח הוא איזון, ושליטה באחיזה שלכם. כדי לקבל איזון טוב יותר - החזיקו בידית הסכין ביד החזקה שלכם. כרכו את שלושת האצבעות התחתונות שלכם סביב הידית, ולאחר מכן הניחו את האגודל וגם את האצבע משני צדי הלהב, ממש מול הבסיס המגן שלו. חשוב לציין שאחיזה נכונה אמורה להיות יציבה - אך במקביל עליכם להקפיד גם שהיא לא תהיה חזקה מדי.
יש לא מעט מותגים מהם נוכל להזמין מגוון רחב של סוגי סכינים למטבח - אבל איך אנחנו יודעים שמדובר בבחירה נכונה? להלן מספר דגשים חשובים:
יש לא מעט סוגי סכינים למטבח שכל אחד צריך - אבל חשוב לא פחות להבין איך לבחור נכון. אחת הבחירות הטובות ביותר היא סדרת הסכינים האיכותית מבית נינג'ה, שעשויים מפלדת אל חלד גרמנית וידועים בזכות איזון מושלם.