קובה מצות מטוגנת ממולאת בחומוס(סמבוסק)כשרה לפסח:
להכין מילוי לסמבוסק:לקחת 750 ג״ר גרגירי חומוס לאחר בישול עד רכות מסוננים,
(אפשר קפוא מבושל ואפשר מקופסת שימורים),
למעוך עם מועך פירה ואו בפולסים במעבד מזון לתערובת גרגירית גסה,
(הסבתות העירקיות דפקו עם פטיש שניצלים)
לטגן 8 בצלים גדולים חתוכים דקדק עד הזהבה פלוס,
להוסיף חצי כפית פלפל שחור גרוס מעט צילי יבש גרוס כפית כורכום כפית כמון כף פפריקה כפית אבקת התיבולית ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת טבעית ללא חומרים מוספים)כפית מלח הימלייה לטגן לפתיחת טעמים 3 דקות,
(אם מיועד לילדים ללא הצילי),
להוסיף את תערובת החומוס המעוכה לערבב על אש קטנה 5 דקות לקרר לפני מילוי.
לקחת שתי מצות ואו יותר לשבור לפירורים קטנים להוסיף שליש כוס מים לערבב לספיגה,
להוסיף רבע כפית מתיבוליות השף הפשוט-ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת משורשים ועשבי תיבול טבעית ללא חומרים מוספים-יצור עצמי)טבעוני ללא גלוטן רבע כפית מתיבוליות השף הפשוט-מלח בצל(מלח ארבעת הבצלים טבעי ללא חומרים מוספים-יצור עצמי)טבעוני ללא גלוטן רבע כפית פלפל שחור גרוס רבע כפית מלח הימלאיה לערבב,
להוסיף 2 ביצים(ביצה למצה)4 כפות קמח מצה לערבב לתת לנוח שעה במקרר,
לקחת 2 כפות מהתערובת להניח על כף היד ליצור חצי עגול עם שקע (בקוטר 10 -12 ס״מ)למלא 2 כפות מהמילוי לכסות עם שכבה דקה מתערובת המצות להדק,
לחמם שמן חצי עמוק(1 ס״מ עומק)לטגן משני הצדדים להעביר לנייר סופג ובתאבון.
(יוצא מעדן)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.