שתלים זיגומטיים הם שתלים מתקדמים במיוחד, שקיבלו את שמם מהעצם אליה הם מתחברים, ובתוכה הם מושתלים, עצם הזיגומה. העצם הזיגומטית היא עצם הלחי העליונה, או בעצם שתי עצמות הלחיים העליונות, אחת בכל צד. מאחור היא מחוברת לרכה, מלמעלה למצח, ומלמטה ומבפנים אל הלסת העליונה.
זוהי הלסת העליונה שצריכה לקבל את השתלים, או לפחות קיבלה את השתלים באופן מסורתי. אך במקרים רבים ישנו מחסור בעצם בלסת העליונה. או אז מגיע הפיתרון האלגנטי והנבון של השתלים הזיגומטיים – לדלג מעל (או דרך) הלסת העליונה, ולהתקבע ישירות בעצמות הלחיים.
ממש כמו ששתלים בלסת העליונה לא מתאימים לכולם, כך גם טיפול בעזרת השתלים הזיגומטיים לא מתאים לכל אדם. אם אתם כן מתאימים לקבלת שתלים אלו, להלן היתרונות שלהם.
כפי שציינו בתחילת המאמר, הרי ששתלים אלו אינם מתאימים לכולם. דוגמאות לאנשים שלא יוכלו לקבל שתלים זיגומטיים הם חולים אונקולוגיים אשר עוברים כימותרפיה כמו גם הקרנות באזור זה של הגוף. הטיפולים המקומיים בסרטן פוגעים בעצמות הלחי, מה שעלול להוביל לסיבוכים מורכבים שיש להימנע מהם.
עוד קבוצת פציינטים אשר לא יכולים למנף את הטכנולוגיה הזו הם אנשים עם עצמות פריכות, אנשים הסובלים מאוסטאופורוזיס. מטופלים אלו, עם או בלי קבלת ביספוספונטים, נמצאים בקבוצת סיכון לקבלת שתל זיגומטי, שכן הנזק לעצם עלול להיות חמור מדי, עד כדי נמק וזיהומים חריפים. התייעצו עם הרופא שלכם.