שתלים זיגומטיים

שתלים זיגומטיים הם שתלים מתקדמים במיוחד, שקיבלו את שמם מהעצם אליה הם מתחברים, ובתוכה הם מושתלים, עצם הזיגומה. העצם הזיגומטית היא עצם הלחי העליונה, או בעצם שתי עצמות הלחיים העליונות, אחת בכל צד. מאחור היא מחוברת לרכה, מלמעלה למצח, ומלמטה ומבפנים אל הלסת העליונה.

זוהי הלסת העליונה שצריכה לקבל את השתלים, או לפחות קיבלה את השתלים באופן מסורתי. אך במקרים רבים ישנו מחסור בעצם בלסת העליונה. או אז מגיע הפיתרון האלגנטי והנבון של השתלים הזיגומטיים – לדלג מעל (או דרך) הלסת העליונה, ולהתקבע ישירות בעצמות הלחיים.

ממש כמו ששתלים בלסת העליונה לא מתאימים לכולם, כך גם טיפול בעזרת השתלים הזיגומטיים לא מתאים לכל אדם. אם אתם כן מתאימים לקבלת שתלים אלו, להלן היתרונות שלהם.

3 יתרונות של שתלים זיגומטיים:

  1. החלמה מהירה – בוא נדבר על הסוף, והסוף הוא הזמן בו סיימתם את הטיפול, ההליך הושלם במלואו, ויש צורך להחלים ממנו. השתלים הזיגומטיים מאפשרים להימנע מתהליכים מורכבים יותר שדורשים החלמה ארוכה יותר, ובראשם תהליך של השתלת העצם נרחבת. ההליך עצמו פשוט יותר ופולשני פחות, והגוף מקבל אותו טוב יותר.
  2. מתאים גם לגיל השלישי – ישנם לא מעט אתגרים שמגיעים עם הגיל, ואחד מהם הוא הקושי של הגוף להתמודד עם שינויים ומצבים רפואיים, כולל טיפולים רפואיים שונים. מה לעשות שבה בעת שקשה לגוף, הוא גם הכי צריך את התמיכה הזו? ובכן, השתלים הזיגומטיים נחשבים לפיתרון אופטימלי גם לאנשים מבוגרים אשר חוו עם הזמן שחיקה ואובדן של רקמת עצם, תופעה דנטלית נפוצה שטוב שיש עליה מענה.
  3. עמידות במחלות – אם הגעתם למצב בו אתם צריכים השתלת שיניים, כנראה שהחניכיים והשיניים שלכם כבר לא מחזיקים בבריאות אופטימלית. אחד היתרונות הגבוהים של השתלים הללו הוא שהשתל לא נמצא בחלל הפה, ולא חשוף להתקפות שהפה חשוף אליהם – החומציות המשתנה, מזון ומשקאות שמשנים את הטמפרטורה, חיידקים, ומחלות חניכיים שונות ומשונות. כל אלו לא משפיעים על השתלים העמידים, וחשופים להרבה פחות בעיות, מה שהופך אותם לעמידים במיוחד.

מי האנשים שלא יכולים לקבל שתלים אלו?

כפי שציינו בתחילת המאמר, הרי ששתלים אלו אינם מתאימים לכולם. דוגמאות לאנשים שלא יוכלו לקבל שתלים זיגומטיים הם חולים אונקולוגיים אשר עוברים כימותרפיה כמו גם הקרנות באזור זה של הגוף. הטיפולים המקומיים בסרטן פוגעים בעצמות הלחי, מה שעלול להוביל לסיבוכים מורכבים שיש להימנע מהם.

עוד קבוצת פציינטים אשר לא יכולים למנף את הטכנולוגיה הזו הם אנשים עם עצמות פריכות, אנשים הסובלים מאוסטאופורוזיס. מטופלים אלו, עם או בלי קבלת ביספוספונטים, נמצאים בקבוצת סיכון לקבלת שתל זיגומטי, שכן הנזק לעצם עלול להיות חמור מדי, עד כדי נמק וזיהומים חריפים. התייעצו עם הרופא שלכם.

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר